
Työsuhde-edut ovat työnantajalle taloudellinen tapa palkita

Työsuhde-edut ovat usein hyvä tapa parantaa yrityksen imagoa ja kilpailukykyä rekrytointimarkkinoilla. Työnantajalle työsuhde-edut ovat myös taloudellisia, koska monet niistä voi vähentää verotuksessa.
Työnhakijoiden kannalta henkilöstöetuudet eivät välttämättä ole tärkein kriteeri työpaikan valinnassa. Ne voivat kuitenkin olla hakijalle ratkaisevia silloin, kun on valittava kahden tasavertaisen työnantajan väliltä.
Kohdenna edut oikein
Työsuhde-edut voivat myös rakentaa yrityskuvaa. Jos toivot, että henkilöstösi on aktiivista ja pitää huolta itsestään, liikuntaan liittyvät henkilöstöetuudet voivat houkutella ja aktivoida.
Jos taas täydennät lakisääteistä työterveyshuoltoa lisäsairausvakuutuksella, kerrot työntekijöille, että heidän terveytensä on sinulle tärkeä.
Useimmiten työterveysturvaa pystyy laajentamaan kustannustehokkaasti erilaisilla henkilövakuutuksilla, jotka kattavat työterveyshuollon ulkopuolisia terveydenhoitokuluja.
Muistathan, että vakuutusmeklarilla on pääsy erinomaisiin ratkaisuihin, joissa hintaa tuo alas ostovolyymimme.
Katso myös: Vakuutusmeklarin valintaopas
Työsuhde-edut ovat strateginen valinta
Yrityskuvan rakentamisen lisäksi työsuhde-edut voivat edistää yrityksesi pitkän aikavälin strategiaa.
Kannattaa esimerkiksi arvioida, kumpi on viime kädessä hyödyllisempää:
- Etsitkö kaikista edullisimmat ratkaisut ja saatat joutua valmistautumaan pidempiin sairauspoissaoloihin?
- Tarjoatko laajempia työterveyspalveluita, jotka auttavat työntekijöitäsi huolehtimaan terveydestään ja vähentämään tai lyhentämään poissaoloja jo ennakoivasti?
Toisaalta voit arvioida, millaista kuvaa yrityksestäsi haluat strategiasi mukaan rakentaa. Kannattaisiko esimerkiksi tarjota työsuhdepyörää, joka kertoo yrityksesi ekologisista arvoista?
Työsuhde-edut ovat työnantajalle taloudellisia
Työsuhde-edut ovat työnantajalle taloudellinen tapa palkita työntekijöitä, sillä niistä ei aiheudu välillisiä työvoimakustannuksia.
Työntekijälle ne ovat pääosin veronalaista tuloa, etenkin jos kyseessä on taloudellisesti merkittävä henkilöstöetu, kuten asunto- tai autoetu.
Työnantajana voit tarjota myös monia etuja, jotka eivät maksa kovinkaan paljoa, mutta ovat työntekijälle arvokkaita.
Ne voivat mm. helpottaa työntekijän arkielämää, vahvistaa työntekijän ja työnantajan keskinäistä luottamusta, heijastaa työnantajan joustavuutta ja näin parantaa yrityksesi imagoa.
Tällaisia työsuhde-etuja voivat olla esimerkiksi
- mahdollisuus etä-/hybridityöhön
- joustavat työajat
- mahdollisuudet osa-aikatyöhön
- työskentelyn mahdollistaminen ulkomailta käsin.
Työsuhde-eduista hyötyvät molemmat osapuolet
Uusia etuja harkitessasi sinun kannattaa aina neuvotella henkilöstön edustajien kanssa. On tärkeää kartoittaa työntekijöidesi näkemyksiä siitä, mitä nykyisistä eduista he arvostavat ja mitä etuja he kaipaavat, esimerkiksi henkilöstökyselyn avulla.
Yhteinen keskustelu työsuhde-eduista vaikuttaa myönteisesti työyhteisön ilmapiiriin ja varmistaa, että etuja osataan arvostaa ja käyttää täysimääräisesti.
Työsuhde-etujen asiantuntijamme auttavat mielellään nykyisten etujesi analysoinnissa, sopivien etujen löytämisessä sekä kustannustehokkaimman ja toimivimman ratkaisun löytämisessä.
Pitkällä kokemuksellamme annamme mielellämme myös vinkkejä siihen, miten erilaisista työsuhde-eduista kannattaa viestiä omalle henkilöstölle.