Työsuhde-edut ovat työnantajalle taloudellinen tapa palkita

Työsuhde-edut voivat olla työntekijälle jopa satojen tai tuhansien eurojen arvoisia vuodessa. Toisaalta jotkut edut ovat niin tavallinen osa työsuhdetta, että niitä ei edes mielletä työsuhde-eduiksi - kuten pikkujoulut, mahdollisuus joustavaan työaikaan tai edullinen työpaikkalounas.
Helén Hägglund
Helén Hägglund 
Senior Advisor, HR & Employee Benefits

Työsuhde-edut ovat usein hyvä tapa parantaa yrityksen imagoa ja kilpailukykyä rekrytointimarkkinoilla. Työnantajalle työsuhde-edut ovat myös taloudellisia, koska monet niistä voi vähentää verotuksessa.

Työnhakijoiden kannalta henkilöstöetuudet eivät välttämättä ole tärkein kriteeri työpaikan valinnassa. Ne voivat kuitenkin olla hakijalle ratkaisevia silloin, kun on valittava kahden tasavertaisen työnantajan väliltä.

Kohdenna edut oikein

Työsuhde-edut voivat myös rakentaa yrityskuvaa. Jos toivot, että henkilöstösi on aktiivista ja pitää huolta itsestään, liikuntaan liittyvät henkilöstöetuudet voivat houkutella ja aktivoida.

Jos taas täydennät lakisääteistä työterveyshuoltoa lisäsairausvakuutuksella, kerrot työntekijöille, että heidän terveytensä on sinulle tärkeä.

Useimmiten työterveysturvaa pystyy laajentamaan kustannustehokkaasti erilaisilla henkilövakuutuksilla, jotka kattavat työterveyshuollon ulkopuolisia terveydenhoitokuluja. 

Muistathan, että vakuutusmeklarilla on pääsy erinomaisiin ratkaisuihin, joissa hintaa tuo alas ostovolyymimme.

Katso myös: Vakuutusmeklarin valintaopas

Työsuhde-edut ovat strateginen valinta

Yrityskuvan rakentamisen lisäksi työsuhde-edut voivat edistää yrityksesi pitkän aikavälin strategiaa.

Kannattaa esimerkiksi arvioida, kumpi on viime kädessä hyödyllisempää:

  • Etsitkö kaikista edullisimmat ratkaisut ja saatat joutua valmistautumaan pidempiin sairauspoissaoloihin?
  • Tarjoatko laajempia työterveyspalveluita, jotka auttavat työntekijöitäsi huolehtimaan terveydestään ja vähentämään tai lyhentämään poissaoloja jo ennakoivasti?

Toisaalta voit arvioida, millaista kuvaa yrityksestäsi haluat strategiasi mukaan rakentaa. Kannattaisiko esimerkiksi tarjota työsuhdepyörää, joka kertoo yrityksesi ekologisista arvoista?

Työsuhde-edut ovat työnantajalle taloudellisia

Työsuhde-edut ovat työnantajalle taloudellinen tapa palkita työntekijöitä, sillä niistä ei aiheudu välillisiä työvoimakustannuksia.

Työntekijälle ne ovat pääosin veronalaista tuloa, etenkin jos kyseessä on taloudellisesti merkittävä henkilöstöetu, kuten asunto- tai autoetu.

Työnantajana voit tarjota myös monia etuja, jotka eivät maksa kovinkaan paljoa, mutta ovat työntekijälle arvokkaita.

Ne voivat mm. helpottaa työntekijän arkielämää, vahvistaa työntekijän ja työnantajan keskinäistä luottamusta, heijastaa työnantajan joustavuutta ja näin parantaa yrityksesi imagoa.

Tällaisia työsuhde-etuja voivat olla esimerkiksi

Työsuhde-eduista hyötyvät molemmat osapuolet

Uusia etuja harkitessasi sinun kannattaa aina neuvotella henkilöstön edustajien kanssa. On tärkeää kartoittaa työntekijöidesi näkemyksiä siitä, mitä nykyisistä eduista he arvostavat ja mitä etuja he kaipaavat, esimerkiksi henkilöstökyselyn avulla.

Yhteinen keskustelu työsuhde-eduista vaikuttaa myönteisesti työyhteisön ilmapiiriin ja varmistaa, että etuja osataan arvostaa ja käyttää täysimääräisesti.

Työsuhde-etujen asiantuntijamme auttavat mielellään nykyisten etujesi analysoinnissa, sopivien etujen löytämisessä sekä kustannustehokkaimman ja toimivimman ratkaisun löytämisessä.

Pitkällä kokemuksellamme annamme mielellämme myös vinkkejä siihen, miten erilaisista työsuhde-eduista kannattaa viestiä omalle henkilöstölle.

Ollaan yhteydessä!

Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.