Työsuhde-edut ovat työnantajalle taloudellinen tapa palkita

Työsuhde-edut voivat olla työntekijälle jopa satojen tai tuhansien eurojen arvoisia vuodessa. Ne ovat usein hyvä tapa parantaa yrityksen imagoa ja kilpailukykyä rekrytointimarkkinoilla. Työnantajalle työsuhde-edut ovat myös taloudellisia, koska monet niistä voi vähentää verotuksessa.

Helén Hägglund
Helén Hägglund 
Senior Advisor, HR & Employee Benefits

Kohdennetut edut ovat avain

Työsuhde-edut eivät ainoastaan tarjoa etua työntekijöille vaan myös muokkaavat yrityskuvaa. Mikäli haluat kannustaa henkilöstöäsi aktiivisuuteen ja pitämään hyvää huolta terveydestään, esimerkiksi liikuntaan liittyvät edut voivat houkutella ja innostaa työntekijöitä.

Toisaalta, täydentämällä lakisääteistä työterveyshuoltoa ylimääräisillä sairausvakuutuksilla, osoitat välittäväsi työntekijöidesi hyvinvoinnista.

Usein työterveyspalveluja voidaan laajentaa kustannustehokkaasti erilaisilla henkilövakuutuksilla, jotka kattavat myös työterveyshuollon ulkopuolisia terveydenhoitokuluja. Eri vaihtoehtoihin kannattaa tutustua työterveyspalveluiden kilpailutuksen yhteydessä.

On tärkeää muistaa, että vakuutusmeklarit voivat tarjota myös erinomaisia vakuutusratkaisuja, jotka pienentävät kustannuksia volyymin kautta. Esimerkiksi Söderberg & Partners tarjoaa vakuutushallinnointiasiakkailleen todella laadukasta ryhmävakuutusratkaisua sairauskuluvakuutukseen.

Työsuhde-edut strategisena valintana

Yrityskuvan muokkaamisen lisäksi työsuhde-edut voivat tukea yrityksen pitkän aikavälin strategiaa.

On järkevää arvioida, kumpi lähestymistapa on lopulta hyödyllisempi:

  • Etsitkö edullisinta vaihtoehtoa, joka saattaa johtaa pidempiin sairauspoissaoloihin?
  • Tarjoatko laajempia työterveyspalveluita, jotka auttavat työntekijöitäsi pitämään huolta terveydestään ja vähentämään sairauspoissaoloja jo ennakolta?

Toisaalta voit pohtia, millaista yrityskuvaa haluat rakentaa. Olisiko esimerkiksi työsuhdepyörä hyvä valinta, joka ilmentää yrityksesi ekologisia arvoja?

Työsuhde-edut ovat taloudellinen etu työnantajalle

Työsuhde-edut ovat työnantajalle taloudellisesti kannattava tapa palkita työntekijöitä, sillä niistä ei yleensä synny välillisiä työvoimakustannuksia. Työntekijöille ne ovat pääasiassa tavanomaista verotettavaa tuloa, erityisesti, jos kyseessä on merkittävä etu kuten asunto- tai autoetu.

Työnantajana voit tarjota myös edullisia tai jopa ilmaisia etuja, jotka ovat silti työntekijöille arvokkaita. Ne voivat helpottaa arkea, vahvistaa luottamusta ja parantaa yrityksen imagoa.

Tällaisia etuja voivat olla:

  • Mahdollisuus etä- tai hybridityöhön
  • Joustavat työajat
  • Osa-aikatyömahdollisuudet
  • Mahdollisuus työskennellä ulkomailta käsin

Esimerkiksi joustavat työajat ja mahdollisuus etätyöhön voivat olla tekijöitä, jotka tuovat mielikuvan hyvästä luottamuksesta työnantajan ja työntekijän välillä ja tekevät yhden työpaikan houkuttelevammaksi kuin toisen.

Työsuhde-edut hyödyttävät molempia osapuolia

Uusia etuja harkitessasi on tärkeää neuvotella henkilöstön kanssa. Työntekijöiden mielipiteiden kartoittaminen nykyisistä ja tulevista eduista voi tapahtua esimerkiksi henkilöstökyselyn avulla. Yhteinen keskustelu työsuhde-eduista edistää positiivista ilmapiiriä ja varmistaa, että etuja osataan arvostaa ja käyttää täysimääräisesti.

Asiantuntijamme voivat auttaa nykyisten etujen arvioinnissa, uusien etujen löytämisessä ja kustannustehokkaiden ratkaisujen löytämisessä. Pitkän kokemuksen myötä voimme tarjota myös vinkkejä siitä, miten eri etuja kannattaa viestiä henkilöstölle, jotta niitä osataan käyttää täysimääräisesti. Kokemuksemme perusteella monessa organisaatiossa edut jäävät nimittäin aivan liian vähäiselle käytölle huonon tiedonkulun vuoksi.

Työsuhde-edut auttavat houkuttelemaan uusia osaajia

Henkilöstöedut eivät välttämättä ole se ratkaiseva tekijä, kun työnhakija punnitsee eri työpaikkoja keskenään. Usein työntekijät arvostavat enemmän esimerkiksi työn luonnetta, mahdollisuuksia kehittyä ammatillisesti ja työilmapiiriä. Kuitenkin tilanteissa, joissa tarjolla on useita työnantajia, joilla on samankaltaiset tehtävät ja palkkaus, henkilöstöedut voivat nousta ratkaisevaan asemaan.

Yritysten on tärkeää panostaa monipuolisiin ja houkutteleviin työsuhde-etuihin, jotta ne voivat houkutella parhaita osaajia ja pitää kiinni nykyisistä työntekijöistään kilpailullisilla työmarkkinoilla. 

Ollaan yhteydessä!

Haluaisitko kuulla lisää vakuutusmeklaripalveluista tai tarjouksen organisaatiollesi? Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Miten kuulit meistä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.