Kyber­vakuutus

Kybervakuutus tuo turvaa mm. haittaohjelmien, palvelunesto­hyökkäysten sekä henkilöstön tekemien inhimillisten virheiden varalta. Olemme neuvotelleet asiakkaidemme käyttöön kybervakuutus­ratkaisun, joka soveltuu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille.

Kybervakuutus korvaa yrityksen tieto­verkoissa tapahtuvia rikoksia sekä henkilöstön tekemiä inhimillisiä erehdyksiä. Se kattaa myös toiminnan keskeytymiseen ja häiriintymiseen liittyviä kustannuksia. Kyber­vakuutus on nykyisin tärkeä jokaiselle organisaatiolle, ja sen merkitys kasvaa jatkuvasti. Kyber­turvallisuuteen liittyvät riskit on usein suljettu pois tavanomaisista yritys­vakuutuksista, kun taas erilliset kyber­vakuutukset voivat olla monimutkaisia ja hintavia hankkia. Autamme etsimään organisaatiollesi sopivimman ratkaisun.

Kriisinhallintaan liittyvät kustannukset

Mm. ensivastepalveluiden kustannukset sekä ulkopuolisten vahingonselvittäjien kulut.

Yritykselle aiheutuneet vahingot

Mm. tiedostojen, järjestelmien ja verkkojen palautuskustannuksia, toiminnan keskeytymisestä ja häiriintymisestä aiheutuneet kulut.

Vahingot kolmansille osapuolille

Esim. henkilötietovuodosta aiheutuneet ilmoittamiskustannukset.

Kyber­vakuutus on tärkeä, vaikka tieto­turva olisi hyvä

Tietoturva on tärkeä osa yrityksen toimintaa ja se koostuu useasta eri osa-alueesta, kuten palomuureista, päätelaitteiden suojauksesta ja tietojen varmistuksesta sekä inhimillisestä osapuolesta eli työntekijöistä. Hyvä tietoturva auttaa suojautumaan kyberuhkilta, mutta ei kuitenkaan poista kybervakuutuksen tarvetta.

Ammattimaiset kyberhyökkäykset kohdistuvat yhä useammin myös tavallisiin suomalaisiin yrityksiin, ja ne voivat kohdistua esimerkiksi tietojen varastamisen lisäksi kokonaisten toimintajärjestelmien hallinnoinnin kaappaamiseen.

Yrityksissä säilytetään usein arkaluontoisia tietoja, kuten henkilöasiakkaiden yhteystietoja sekä tietoja asiakassuhteesta tai raha-asioista. Näiden tietojen vuotaminen voi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja yritykselle. Siksi on tärkeää huolehtia tietoturvasta ja harkita tietoturvaan liittyvän vakuutuksen hankkimista.

Viime vuosien kyberrikostapauksia

Räätälöity kyber­vakuutus

Yrityksille, joiden tarpeisiin valmiiksi neuvottelemamme ratkaisu ei sovellu tai jotka eivät täytä vakuuttajan kriteereitä, hankimme mielellämme muun soveltuvan kybervakuutuksen. 

Räätälöidyn kybervakuutuksen hankinta:

  1. kartoitamme yrityksen toimintaan liittyvät kyberriskit
  2. käymme läpi nykyisen vakuutusturvan ja sen kattavuuden kyberriskeihin liittyen
  3. suunnittelemme tarvittavat täydennykset vakuutusturvaan
  4. kilpailutamme tarvittavat vakuutukset ja hankimme ne puolestanne.

Käymme tarvittaessa keskusteluita vakuutusten sisällöstä vakuuttajien kanssa ja suosittelemme parhaiten tarpeisiinne soveltuvaa vaihtoehtoa.

Usein kysyttyä

Valmiiksi kilpailutettu kyber­vakuutus

Tarjoamme kilpailutetun kybervakuutuksen, joka soveltuu pienille ja keskisuurille yrityksille tietyille vakuuttajan hyväksymille toimialoille. Vakuutuksen hinta määräytyy toimialan ja liikevaihdon perusteella. Lisäksi on täytettävä tietyt toimintaan ja tietoturvaan liittyvät vähimmäisehdot. Ostoprosessi on kevyt tavallisen kybervakuutuksen hankintaan verrattuna. Täytät esiselvityslomakkeen, jonka perusteella selviää voitko saada portfolioratkaisumme.
Tutustu S&P kybervakuutukseen

Ollaan yhteydessä!

Haluaisitko kuulla lisää vakuutusmeklaripalveluista tai tarjouksen organisaatiollesi? Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Miten kuulit meistä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.