Vakuutus­analyysi

Vakuutusanalyysi paljastaa organisaatiosi vakuutusten hyvät ja huonot puolet. Analysoimme vakuutuksesi syvällisesti ja varmistamme, että toimintasi on asianmukaisesti ja riittävän kattavasti turvattu. Vakuutus­analyysin avulla voit verrata vakuutustesi laatua, kattavuutta ja hintatasoa markkinoiden tarjontaan.

Ymmärrät toiminnan riskit

Tunnet toimintasi riskit ja hahmotat miten riskejä on tällä hetkellä suojattu vakuutuksilla.

Tunnistat vahvuudet ja heikkoudet

Tunnistat nykyisen vakuusturvasi vahvuudet ja heikkoudet. Tiedät mitä olet vakuuttanut ja mitä et.

Tiedät miten edetä

Sinulla on kirjallinen suunnitelma, jonka avulla voit kehittää vakuutusturvaa, esitellä asiaa eteenpäin omassa organisaatiossasi ja perustella valintojasi.

Vakuutusanalyysi antaa tietoa vakuutuksistasi

Vakuutusanalyysissa käydään kattavasti ja syvällisesti läpi julkisyhteisön tai yrityksen vakuutukset. Arvioimme vakuutusten kattavuutta suhteessa riskeihin sekä kustannustasoa suhteessa toimialan markkinahintoihin ja organisaation vahinkotilastoihin. Laadukkaassa vakuutusanalyysissä arvioidaan myös niiden riskien vakuuttamismahdollisuudet, joita ei tällä hetkellä ole vakuutettu ollenkaan.

On hyvä huomata, että vakuutusanalyyseja on markkinoilla hyvin eri tasoisia. Osa meklareista lupaa vakuutusanalyysin jopa täysin maksutta, mikä saattaa viitata siihen, että analyysi voi olla sisällöltään kevyempi.

Vakuutusanalyysin tuloksena syntyviä havaintoja voidaan käyttää organisaation vakuutuslinjausten (insurance policy) määrittelyssä sekä tulevissa vakuutusten kilpailutuksissa.  Vakuutusanalyysia voidaan käyttää myös, kun halutaan raportoida vakuutusten kautta järjestettyä riskien rahoittamista ylimmälle johdolle tai selvittää vakuutusasioita osana Due Diligence -prosessia.

Näin vakuutusanalyysi etenee

  1. Nykyisen vakuutusturvan analysointi

    Perehdymme huolellisesti organisaatiosi toimintaan ja kartoitamme kaikki vakuutettavissa olevat riskit. Pyydämme vakuutusyhtiöistäsi vakuutustiedot, vakuutusehdot, suojeluohjeet, työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen maksujärjestelmätiedot sekä vahinko- ja tapaturmatilastot.

  2. Yhteinen workshop

    Teemme vakuutusyhtiöistä saamiemme tietojen perusteella luonnoksen vakuutusanalyysiraportista. Kutsumme yhteiseen workshopiin valitsemasi tarvittavat henkilöt organisaatiostasi. Käymme workshopissa läpi nykyisen vakuutusratkaisun kattavuutta suhteessa tunnistamiimme riskeihin.

  3. Raportti kehitysehdotuksineen

    Laadimme vakuutussuunnitelman, joka sisältää kehitysehdotuksemme nykyiseen vakuutusratkaisuun. Viimeistelemme analyysiraportin ja toimitamme sen organisaatiollesi.

Vakuutusanalyysi rajatuista vakuutuksista

Valtaosassa tapauksista on järkevää analysoida samalla kertaa organisaation koko vakuutusturva. Laajemmissa vakuutuskokonaisuuksissa voi kuitenkin toisinaan tulla tarvetta analysoida erikseen jotakin rajattua vakuutusten osa-aluetta, kuten henkilövakuutuksia tai vaikkapa kansainvälistä vakuutusohjelmaa.

Söderberg & Partnersilla työskentelee laaja joukko vakuuttamiseen, riskienhallintaan ja vahinkojen hoitoon erikoistuneita vakuutusmeklareita ja vakuutuslajiasiantuntijoita, joten löydät meiltä osaajan minkä tahansa vakuuttamisen osa-alueen analysointiin ja kehittämiseen.

Pyydä tarjous 
Asiakas oli käynyt vakuutukset läpi vuosittain vakuutusyhtiön kanssa ja uskoi, vakuutusanalyysin tuovan lähinnä hintavertailua markkinatasoon. Analyysin valmistuttua asiakas yllättyi aukkojen ja suoranaisten puutteiden määrästä vakuutusratkaisussa. Häntä ihmetytti myös, että tietyissä vakuutuslajeissa perusehdoista voi poiketa. Vakuutusanalyysi selkiytti vakuuttamispolitiikkaa, paransi vakuutusratkaisuja, poisti päällekkäisyyksiä ja paransi myös asiakkaan omia sopimustekstejä, mistä asiakas sai myöhemmin hyvää palautetta. Hintavertailu johti kilpailutukseen, jonka tuloksena nykyinen vakuutusyhtiö pysyi, mutta vakuutusten kokonaishinta putosi kymmeniä prosentteja.
Asiakkaaksi tuli erittäin hienoa tulosta ja kasvua tekevä yritys. Yrityksen vakuutukset olivat kuitenkin jämähtäneet. Vakuutusratkaisu oli ollut samankaltainen jo viisi vuotta, vaikka liikevaihto oli moninkertaistunut, työntekijöiden määrä tuplaantunut ja yritys laajentanut toimintaansa uudelle toimialalle. Turva oli kallis ja tehoton. Pienet vahingot oli korvattu vakuutuksista oikein, mutta keskeiset riskit olivat vakuuttamatta tai vakuutusmäärät aivan liian pieniä. Vakuutusanalyysin jälkeen vakuutukset kilpailutettiin, minkä yhteydessä vakuutusyhtiö vaihtui ja yritys jäi pysyvästi hallinnointiasiakkaaksemme.
Teimme Due Diligence -prosessiin liittyvän vakuutusanalyysin, jossa asiakas oli ostamassa osuuden toisen yrityksen liiketoiminnasta. Huomasimme vakuutusturvan olevan alimitoitettu. Ostajalle ilmeni myös, ettei vakuutuksiin liittyviä suosituksia tai suojeluohjeita oltu huomioitu, vaikka toimittiin riskialttiilla toimialalla. Havaintoja välitettiin eteenpäin myös myyjälle, joka ymmärsi kommenttien arvon koko yrityskaupassa. Sekä ostaja että myyjä ovat käyttäneet palveluitamme uudelleen myöhemmin.
Saimme asiakkaaksi ison organisaation, jossa kenelläkään ei oikein ollut aikaa vakuutusasioihin. Kävimme vakuutuskokonaisuuden läpi ja havaitsimme, että vakuutukset oli rakennettu hyvin eri tavoin eri puolilla organisaatiota. Analyysin jälkeen vakuutusturvat yhdenmukaistettiin ja vakuutusten kautta hankitut henkilöstöedut ovat nyt käytössä koko henkilöstöllä.

Varaa tapaaminen meklarin kanssa

Ollaan yhteydessä!

Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Miten kuulit meistä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.