Vakuutus­analyysi

Vakuutusanalyysi paljastaa organisaatiosi vakuutusten hyvät ja huonot puolet. Analysoimme vakuutuksesi syvällisesti ja varmistamme, että toimintasi on asianmukaisesti ja riittävän kattavasti turvattu. Vakuutus­analyysin avulla voit verrata vakuutustesi laatua, kattavuutta ja hintatasoa markkinoiden tarjontaan.

Vakuutusanalyysi antaa tietoa vakuutuksistasi

Vakuutusanalyysissa käydään kattavasti ja syvällisesti läpi julkisyhteisön tai yrityksen vakuutukset. Arvioimme vakuutusten kattavuutta suhteessa riskeihin sekä kustannustasoa suhteessa toimialan markkinahintoihin ja organisaation vahinkotilastoihin. Laadukkaassa vakuutusanalyysissä arvioidaan myös niiden riskien vakuuttamismahdollisuudet, joita ei tällä hetkellä ole vakuutettu ollenkaan.

On hyvä huomata, että vakuutusanalyyseja on markkinoilla hyvin eri tasoisia. Osa meklareista lupaa vakuutusanalyysin jopa täysin maksutta, mikä saattaa viitata siihen, että analyysi voi olla sisällöltään kevyempi.

Vakuutusanalyysin tuloksena syntyviä havaintoja voidaan käyttää organisaation vakuutuslinjausten (insurance policy) määrittelyssä sekä tulevissa vakuutusten kilpailutuksissa.  Vakuutusanalyysia voidaan käyttää myös, kun halutaan raportoida vakuutusten kautta järjestettyä riskien rahoittamista ylimmälle johdolle tai selvittää vakuutusasioita osana Due Diligence -prosessia.

Hankimme taustatiedot

Hankimme antamasi valtakirjan avulla organisaation vakuutus- ja vahinkotiedot kaikilta vakuuttajilta.

Analysoimme riskit, vakuutukset ja vahingot

Arvioimme millaisia riskejä toimintaan liittyy. Teemme vakuutuslajeittain huomioita nykyisestä vakuutusturvasta suhteessa riskeihin sekä sisällön että hintatason osalta. Käymme läpi myös vahinkohistorian.

Saat raportti­luonnoksen

Listaamme alustavaan raporttiin vakuutuslajeittain nykyisen vakuutusturvan mahdolliset kehityskohteet sekä vakuutusmeklarin suositukset vakuutusturvan parantamiseksi.

Parannamme raporttia

Käymme raportin organisaation kanssa läpi ja teemme yhteisen työpajan pohjalta parannuksia raporttiin. Voit itse määritellä, keitä organisaatiosta

Lopullinen raportti

Täydennämme ja viimeistelemme raportin huomioiden workshopissa keskustellut asiat ja toimitamme lopullisen vakuutusanalyysin asiakkaalle.

Vakuutusanalyysi rajatuista vakuutuksista

Valtaosassa tapauksista on järkevää analysoida samalla kertaa organisaation koko vakuutusturva. Laajemmissa vakuutuskokonaisuuksissa voi kuitenkin toisinaan tulla tarvetta analysoida erikseen jotakin rajattua vakuutusten osa-aluetta, kuten henkilövakuutuksia tai vaikkapa kansainvälistä vakuutusohjelmaa.

Söderberg & Partnersilla työskentelee laaja joukko vakuuttamiseen, riskienhallintaan ja vahinkojen hoitoon erikoistuneita vakuutusmeklareita ja vakuutuslajiasiantuntijoita, joten löydät meiltä osaajan minkä tahansa vakuuttamisen osa-alueen analysointiin ja kehittämiseen.

Tapaus­esimerkkejä

Ollaan yhteydessä!

Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.