Työterveys­huollon kilpailutus

Työterveyshuolto sisältää oikeastaan kaksi hankintaa: työterveyshuollon palvelut sekä henkilöstön vakuutukset, joilla täydennetään työterveyshuollon palveluita. Me autamme sinua etsimään tarpeitasi vastaavan työterveysratkaisun parhaaseen hintaan.

Kustannus­säästö

Työterveyshuollon palveluiden kilpailutuksen tuloksena on lähes aina kustannussäästö. Erityisen todennäköistä tämä on, jos sama palveluntarjoaja on ollut muuttumattomana käytössä vuosikausia.

Työterveyden ajantasaisuus

Työterveyshuollon sopimus laitetaan usein kuntoon yrityksen toiminnan alkuvaiheessa, jonka jälkeen sopimus saattaa pysyä samana vuosien ajan. Useimmat työterveyshuollon palveluntarjoajat pyrkivät tarjoamaan asiakkailleen mahdollisimman kokonaisvaltaisia palveluita. Ne eivät kuitenkaan aina vastaa järkevää kustannustasoa tai todellista tarvetta. Siksi asiantuntijan käyttö oikean tason määrittämisessä on tärkeää.

Päällekkäisyyden poistaminen

Laajennettu työterveyshuolto kustannetaan usein vapaaehtoisten vakuutusten kautta. Varmistamme, että vakuutus ja työterveyshuolto eivät sisällä päällekkäisyyttä. Se osa palveluista, mitä työterveyshuoltosopimuksesi ei kata, korvataan vakuutuksestasi. Henkilöstösi voi kuitenkin asioida vaivattomasti yhdessä osoitteessa, koska suurin osa vakuuttajista tekee suoralaskutusyhteistyötä työterveyshuollon toimijoiden kanssa.

Optimoimme työterveyshuoltosi

Työterveyshuollon sisältöä ja palveluntarjoajaa on hyvä analysoida aika ajoin. Vertailu voi kuitenkin olla haastavaa, sillä palveluntarjoajien kokonaisuudet muodostuvat hyvin eri asioista ja palveluntarjoajilla on käytössään vaihtelevia yhteistyömalleja. Suomessa palvelut ovat lisäksi hyvin keskittyneet kun jatkuvasti suurempi määrä pieniä toimijoita liittyy suuriin terveysjätteihin.

 Käymme läpi

 • Päällekkäisyydet sopimuksissa. Moni organisaatio tarjoaa henkilöstölleen nykyisin hyvin kattavaa vakuutusturvaa ja joskus käy niin, että työterveyssopimuksessa ja vakuutuksissa maksetaan täysin samoista asioista.
 • Hinnoittelumallin. Osa terveydenhuollon toimijoista suosii kiinteämmin hinnoiteltuja pakettiratkaisuja, kun taas toiset laskuttavat jokaisen toimenpiteen palvelukohtaisesti.
 • Tarpeellisuuden ja vaikuttavuuden. Työterveyspalveluiden kohdalla myös palvelun tarpeellisuuden ja vaikuttavuuden arviointi on tärkeää. Ethän halua maksaa palvelusta, joka ei todellisuudessa paranna työntekijöidesi työhyvinvointia? Huomaathan, että saat meiltä halutessasi myös kirjallisen henkilöriskiraportin.

Varmistamme, että kilpailutuksessa on mukana riittävä määrä vertailukelpoisia tarjouksia ja toimitamme käyttöösi kirjallisen vertailun. Tuomme vertailussa esille kunkin toimijan vahvuudet ja heikkoudet sekä sen, kuinka hyvin palvelut vastaavat sinun organisaatiosi tarpeisiin.

Pyydä tarjous 

Usein kysyttyä

Näin työterveyshuollon kilpailutus etenee

 1. Työterveyshuollon analyysi

  Kartoitamme organisaatiosi työterveyspalveluiden nykytilanteen ja käymme tulokset kanssasi läpi. Saat tietoa siitä, kuinka hyvin palvelut vastaavat tarpeisiinne, millainen niiden hintataso on suhteessa markkinahintaan. Tuomme myös esille, olisiko organisaatiosi syytä kilpailuttaa työterveyspalvelut tai rahoittaa osa niistä vakuutusten kautta.

 2. Työterveyspalveluiden kilpailutus

  Jos päädyt kilpailuttamaan työterveyspalvelut, hankimme riittävän määrän vertailukelpoisia tarjouksia puolestasi sekä toimitamme niistä kirjallisen vertailun. Annamme ehdotuksen siitä, miten palvelut kannattaisi järjestää.

 3. Päätös ja muutokset palveluihin

  Esittelemme vertailun ja teemme suosituksen organisaatiollesi sopivimmasta työterveyspalveluiden tarjoajasta. Päätöksen tekeminen jää sinulle. Halutessasi hoidamme vanhojen sopimusten päättämisen ja uusien tekemisen sekä hankimme uutta vakuutusturvaa henkilöstösi terveyspalveluiden kattamiseen.

Ollaan yhteydessä!

Haluaisitko kuulla lisää vakuutusmeklaripalveluista tai tarjouksen organisaatiollesi? Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Miten kuulit meistä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.