Hallinnon vastuu­vakuutus

Hallinnon vastuuvakuutus on yksi tärkeimmistä yritys­vakuutuksista. Hyvä hallinnon vastuuvakuutus tuo mielenrauhaa ja turvaa johtajien ja hallituksen työskentelyyn. Söderberg & Partnersin hallinnointiasiakkaana voit hankkia yhden Suomen parhaista hallinnon vastuuvakuutuksista.

Miksi hallinnon vastuu­vakuutus on tärkeä

Johtaja voi aina joutua henkilökohtaiseen korvausvastuuseen

Hallituksen tai johtajiston jäsen saattaa joutua henkilökohtaiseen vahingonkorvausvastuuseen esimerkiksi huolimattomuudella tai tietämättömyydellä aiheuttamistaan vahingoista.

Hallinnon vastuuvakuutus korvaa esimerkiksi

  • asianajajan neuvontaa
  • oikeudenkäyntikuluja
  • PR- ja kriisinhallintakuluja.

Hallinnon vastuuvakuutusta tarvitaan heti

Useimmiten hallinnon vastuuvakuutusta tarvitaan jo silloin, kun vasta selvitetään onko johtaja tai hallituksen jäsen todella aiheuttanut vahinkoa, sillä asianajajien kulut alkavat kertyä saman tien.

Valtaosa hallinnon vastuuvakuutuksista kuitenkin korvaa kuluja vasta oikeusprosessin päättyessä, jolloin kulut on ensin maksettava itse ja perittävä vakuutuksesta vasta jälkikäteen.

Meidän valmiiksi kilpailuttamamme ratkaisu poikkeaa tästä, sillä se korvaa kuluja sitä mukaa kuin niitä syntyy.

Valmiiksi kilpailuttamamme hallinnon vastuuvakuutus kuuluu laadukkaisiin etukäteen neuvottelemiimme ryhmäratkaisuihin, joita välitämme ja rakennamme hallinnointiasiakkaillemme.

Ota yhteyttä niin kerromme lisää 

Erilaiset hallinnon vastuu­vakuutukset - mitä ottaa huomioon?

Hallinnon vastuuvakuutuksen sisältöön kannattaa perehtyä tarkkaan, sillä markkinoilla on hyvin eri tasoisia hallinnon vastuuvakuutuksia. S&P hallinnon vastuuvakuutus on valmiiksi kilpailutettu, joten sen hinta-laatusuhde on markkinoiden huipputasoa.

Hallinnon vastuuvakuutushankintaa miettiessäsi kannattaa vakuutuksesta tarkistaa ainakin:

  • ketä kaikkia johtajia vakuutus kattaa
  • kuuluvatko tytäryhtiöt sekä uudet ostettavat ja perustettavat yhtiöt vakuutuksen piiriin
  • missä kaikkialla vakuutus on voimassa
  • korvataanko puolustautumiskuluja jo prosessin aikana vai vasta jälkikäteen
  • sisältyvätkö vakuutukseen viranomaistutkinnasta aiheutuvat kulut, PR- ja kriisinhallintakulut, henkilökohtainen vastuu veroista, työ- ja virkasuhteeseen liittyvät vaatimukset, ympäristövahingot, henkilö- ja esinevahingot tai osakekaupat
  • missä aikataulussa vahingot on ilmoitettava vakuutusyhtiölle
  • onko vakuutuksessa rajoitusehtoja.

Hallinnon vastuu­vakuutus on yritys­vakuutus

Hallinnon vastuuvakuutus on yritysvakuutus. On hyvä huomata, että hallinnon vastuuvakuutus on yritysvakuutus. Tämä tarkoittaa, ettei johtaja pysty ottamaan sitä itselleen henkilökohtaisesti.

Yritys hyötyy vakuutuksesta monin tavoin. Vakuutuksen avulla varmistut mm. siitä, ettei johtajasi ja sitä kautta yrityksesi lamaannu kriisin iskiessä, vaan voi heti palkata parhaat osaajat avuksi asioiden selvittämiseen.

Erinomainen henkilöstöetu. Hallinnon vastuuvakuutuksen voi nähdä myös johtajasopimukseen kuuluvana henkilöstöetuna, jota huippujohtajat arvostavat ja edellyttävät.

Erinomainen vakuutusturva sitouttaa ja auttaa houkuttelemaan parhaat osaajat tiimiisi.

Korvausvaateiden määrä kasvanut. Johdon tai hallituksen aiheuttama vahinko tai laiminlyönti voi kohdistua niin yhtiöön, osakkeenomistajaan kuin ulkopuoliseenkin tahoon, kuten yrityksen velkojaan.

Vaateet voivat olla lakisääteisiä, sopimusperusteisia tai jopa rikosoikeudellisia. Trendi on, että vaateita esittävät nykyisin yhä useammat eri tahot.

Paras hallinnon vastuuvakuutus korvaa heti. Oikeusprosessit ovat lähes aina pitkiä ja kalliita riippumatta siitä, onko laiminlyöntiä todella tapahtunut. Hallinnon vastuuvakuutus tuo siis turvaa myös niissä tilanteissa, kun laiminlyöntiä ei ole tapahtunut.

Valitse kattava johdon vastuu­vakuutus

Olemme neuvotelleet hallinnointiasiakkaidemme käyttöön valmiiksi kilpailutetun ratkaisun johdon eli hallinnon vastuuvakuutukseen. Vakuutusratkaisu kattaa monet yksityiskohdat tavanomaista hallinnon vastuuvakuutusta paremmin. Ratkaisun avulla saat paremman vakuutusturvan samaan tai edullisempaan hintaan kuin tavanomaisessa vaihtoehdossa.
Tutustu hallinnon vastuuvakuutukseen

Esimerkkejä

Esim1.

Yrityksen työntekijä loukkaa kätensä, kun käsi jää puutteellisesti suojatun työkoneen väliin. Toimitusjohtajaa, tuotantojohtajaa ja työnjohtajaa syytetään työturvallisuusrikoksista. Hallinnon vastuuvakuutus korvaa syytteessä olevien johtajien puolustuskulut koko oikeusprosessin ajalta. Hallinnon vastuuvakuutus ei kuitenkaan korvaa käräjäoikeuden johtajille langettamia sakkotuomioita työturvallisuusrikoksista.  

Esim2.

Pienen yhtiön toimitusjohtaja jää eläkkeelle ja yhden hallituksen jäsenen poika nimitetään uudeksi toimitusjohtajaksi. Pojan toimitusjohtajuuden aikana yhtiön taloudellinen tilanne heikkenee merkittävästi. Eräs osakkeenomistaja nostaa kanteen hallituksen jäseniä vastaan. Hän väittää, että hallitus ei toiminut yhtiön edun mukaisesti nimetessään toimitusjohtajaksi hallituksen jäsenen pojan, jolla ei ollut aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Kanne ei menesty oikeudessa, mutta asiassa syntyy puolustuskuluja, jotka johdon vastuuvakuutus korvaa.

Ollaan yhteydessä!

Haluaisitko kuulla lisää vakuutusmeklaripalveluista tai tarjouksen organisaatiollesi? Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Miten kuulit meistä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.