S&P hallinnon vastuu­vakuutus

Hallinnon vastuuvakuutus on yksi tärkeimmistä yritys­vakuutuksista. Se turvaa tilanteissa, joissa johdolla tai hallituksella on henkilö­kohtainen vahingonkorvaus­vastuu. Vakuutus­meklarin kautta saat useimmiten hankittua kattavamman ja laadukkaamman hallinnon vastuu­vakuutuksen kuin suoraan vakuutus­yhtiöstä. Laadukkaampi hallinnon vastuu­vakuutus ei välttämättä ole yhtään kalliimpi kuin suppeampi versio.

Johtaja voi aina joutua korvaus­vastuuseen

Hallinnon vastuuvakuutus korvaa kuluja jo siinä vaiheessa, kun vasta selvitetään, onko johtaja tai hallituksen jäsen todella aiheuttanut toimillaan vahinkoa. Hallituksen tai johtajiston jäsen saattaa joutua henkilökohtaiseen vahingonkorvausvastuuseen esimerkiksi huolimattomuudella tai tietämättömyydellä aiheuttamistaan vahingoista.

Hallinnon vastuuvakuutus korvaa esimerkiksi

  • asianajajan neuvontaa
  • oikeudenkäyntikuluja
  • PR- ja kriisinhallintakuluja.

Useimmiten hallinnon vastuuvakuutusta tarvitaan jo silloin, kun vasta selvitetään onko johtaja tai hallituksen jäsen todella aiheuttanut vahinkoa.

Valtaosa hallinnon vastuuvakuutuksista kuitenkin korvaa kuluja vasta oikeusprosessin päättyessä, jolloin kulut on ensin maksettava itse ja perittävä vakuutuksesta jälkikäteen. Söderberg & Partnersin neuvottelemassa ratkaisussa kuluja korvataan sitä mukaa kuin niitä syntyy.

S&P hallinnon vastuuvakuutus kuuluu laadukkaisiin etukäteen neuvottelemiimme ryhmäratkaisuihin, joita välitämme ja rakennamme asiakkaillemme.

Hallinnon vastuuvakuutuksia on erilaisia

Hallinnon vastuuvakuutuksen sisältöön kannattaa perehtyä tarkkaan, sillä markkinoilla on hyvin eri tasoisia hallinnon vastuuvakuutuksia. S&P hallinnon vastuuvakuutus on valmiiksi kilpailutettu, joten sen hinta-laatusuhde on markkinoiden huipputasoa.

Hallinnon vastuuvakuutushankintaa miettiessäsi kannattaa vakuutuksesta tarkistaa ainakin:

  • ketä kaikkia johtajia vakuutus kattaa
  • kuuluvatko tytäryhtiöt sekä uudet ostettavat ja perustettavat yhtiöt vakuutuksen piiriin
  • missä kaikkialla vakuutus on voimassa
  • korvataanko puolustautumiskuluja jo prosessin aikana vai vasta jälkikäteen
  • sisältyvätkö vakuutukseen viranomaistutkinnasta aiheutuvat kulut, PR- ja kriisinhallintakulut, henkilökohtainen vastuu veroista, työ- ja virkasuhteeseen liittyvät vaatimukset, ympäristövahingot, henkilö- ja esinevahingot tai osakekaupat
  • missä aikataulussa vahingot on ilmoitettava vakuutusyhtiölle
  • onko vakuutuksessa rajoitusehtoja.

Hallinnon vastuuvakuutus on yritys­vakuutus

On hyvä huomata, että hallinnon vastuuvakuutus on yritysvakuutus. Tämä tarkoittaa, ettei johtaja pysty ottamaan sitä itselleen henkilökohtaisesti.

Yritys hyötyy vakuutuksesta monin tavoin. Vakuutuksen avulla varmistut mm. siitä, ettei johtajasi ja sitä kautta yrityksesi lamaannu kriisin iskiessä, vaan voi heti palkata parhaat osaajat avuksi asioiden selvittämiseen. Hallinnon vastuuvakuutuksen voikin nähdä johtajasopimukseen kuuluvana henkilöstöetuna, jota huippujohtajat arvostavat ja edellyttävät. 

Johdon tai hallituksen aiheuttama vahinko tai laiminlyönti voi kohdistua niin yhtiöön, osakkeenomistajaan kuin ulkopuoliseenkin tahoon, kuten yrityksen velkojaan. Vaateet voivat olla lakisääteisiä, sopimusperusteisia tai jopa rikosoikeudellisia. Korvausvaateiden määrä on viime vuosina kasvanut ja vaateita esittävät nykyisin yhä useammat eri tahot.

Oikeusprosessit ovat lähes aina pitkiä ja kalliita riippumatta siitä, onko laiminlyöntiä todella tapahtunut. Hallinnon vastuuvakuutus tuo siis turvaa myös niissä tilanteissa, kun laiminlyöntiä ei ole tapahtunut.

Valitse kattava turva

Olemme neuvotelleet asiakkaidemme käyttöön valmiiksi kilpailutetun monipuolisen ratkaisun hallinnon vastuuvakuutukseen. Vakuutusratkaisu kattaa monet yksityiskohdat tavanomaista hallinnon vastuuvakuutusta paremmin. Ratkaisun avulla saat paremman vakuutusturvan samaan tai edullisempaan hintaan kuin tavanomaisessa vaihtoehdossa.
Tutustu hallinnon vastuuvakuutuksen sisältöön

Ollaan yhteydessä!

Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.