Luotto­vakuutus

Luottovakuutus tuo turvaa asiakkaidesi maksuhäiriöiden varalta. Se suojaa, kun asiakkaasi on maksukyvytön tai ei halua maksaa ja on tarvittaessa voimassa sekä kotimaassa että ulkomailla.

Luottovakuutus turvaa maksukyvyttömän kumppanin varalta.

Luottovakuutus on yritysvakuutus, joka käytännössä kattaa asiakas­yritysten maksamattomista laskuista aiheutuvia kustannuksia. Syynä voi olla joko asiakkaasi maksu­kyvyttömyys (esim. konkurssi) tai maksu­haluttomuus riita­tilanteissa. Luotto­vakuutus toimii sekä kotimaisessa että kansainvälisessä kaupassa. Ulkomaan­kaupassa luottovakuutus tuo turvaa myös mm. poliittisten riskien varalta.

Luottovakuutus täydentää luoton­valvonnan prosesseja

Luottovakuutus kannustaa hyvän luotonhallinnan käytäntöihin ja antaa varmuutta kasvattaa myyntiä luottokelpoisille asiakkaillesi. Luottovakuutuksen nopeat korvaukset varmistavat, ettei luottotappio kasva liian suureksi ja vaaranna yrityksesi kassavirtaa.

Monet luottovakuuttajat tarjoavat nykyisin myös kansainvälistä perintäpalvelua, ja luottovakuutus voi korvata osan näistä kuluista. Usein rahoittajat suhtautuvat myönteisesti siihen, että olet suojautunut luottovakuutuksella. Luottovakuutus sopii lähes kaikille luotollista kauppaa tekeville yrityksille toimialasta riippumatta.

Luottovakuutukset yleistyvät pk-yrityksissä

Isoille kansainvälisille yrityksille luottovakuutukset ovat olleet arkipäivää jo pitkään. Myös esimerkiksi suomalaiset metsäteollisuusyritykset ovat käyttäneet luottovakuutusta jo vuosikymmenien ajan.

Muilla aloilla luottovakuutusta on käytetty Suomessa verrattain vähän. Luottovakuutuksesta on kuitenkin tulossa osa myös pk-yritysten luottoriskien hallintaa.

Tänä päivänä yritysten väliset riippuvuudet ja alihankintasuhteet ovat laajoja ja tiukkoja. Omien asiakkaiden tunteminen hyvin ei enää riitä. Jotta onnistuisit ongelmien ennakoinnissa, pitäisi sinun tuntea erittäin hyvin myös asiakkaidesi asiakkaat sekä asiakkaidesi käyttämät tavarantoimittajat.

Useimmiten jokin pieni yksityiskohta jää huomaamatta. Kaikkiin yllätyksiin ei myöskään pysty ennalta varautumaan. Yrityksen vakuutuksia hankkiessa kannattaa huomioida, että vakuutusyhtiöiden tarjoamat tietopalvelut ja perintä helpottavat luotonhallinnan prosesseja ja omaa työtaakkaasi.

Harkitse luottovakuutusta kun

  • haluat turvata myyntisaataviasi luottotappioilta
  • haet tukea luotonvalvonnallesi
  • tarvitset tietoa asiakkaidesi luottokelpoisuudesta
  • haluat hyödyntää ammattitaitoista perintäyhtiötä saataviesi kotiuttamisessa
  • yrityksesi myy säännöllisesti uusille asiakkaille tai uusille markkinoille
  • tarvitset apua asiakkaidesi taloudellisen tilan analysointiin
  • haluat kehittää yrityksesi kassavirtaa ja siirtää luottoriskin pois omilta harteiltasi.

Luotto­vakuutus on osa riskien­hallintaa

Luottovakuutus on osa hyvin tehtyä yrityksen riskienhallintaa. Muistathan, että ammattilaisemme auttavat mielellään myös kokonaisvaltaisen riskienhallinnan kanssa. Autamme kartoittamaan yrityksesi riskit ja etsimään markkinoiden parhaat ratkaisut turvaamaan riskejä kustannustehokkaasti.

Hyvin tehty riskianalyysi antaa myös kokonaisvaltaisen kuvan siitä, miten mm. turvallisuusasiat on hoidettu yrityksessäsi ja missä asioissa voidaan vielä parantaa.

Luottovakuutuksen asiantuntijamme

Ollaan yhteydessä!

Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Miten kuulit meistä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.