Kuljetusvakuutus

Kuljetusvakuutus on yritysvakuutus, joka tarjoaa suojaa kuljetuksen aikana tapahtuvien vahinkojen varalta. Se on kriittinen yrityksille, jotka harjoittavat laajamittaista tavaroiden kuljetusta, kuten maahantuontia,  vientiä ja kuljetuksia. Vakuutuksen kilpailutus meklarin kautta auttaa saamaan parhaan mahdollisen vakuutusarvon ja räätälöidyn palvelun, mikä säästää pitkällä aikavälillä sekä rahaa että hermoja.

Mikä on kuljetusvakuutus?

Tavaran kuljetusvakuutus on suunniteltu suojaamaan tavaran omistajaa tai kaupan osapuolta mahdollisilta kuljetuksen aikaisilta vahingoilta. Kauppatavaran tapauksessa vakuutuksen ottaminen riippuu siitä, kumman osapuolen vastuulla riski tavaran vaurioitumisesta kuljetuksen aikana on - ostajan vai myyjän. Tämä määritellään yleensä kauppasopimuksessa tai toimitussopimuksessa, jossa usein käytetään kuljetuksiin liittyviä Incoterms-ehtoja.

Kuljetusvakuutuksen voimassaolo

Kuljetusvakuutuksen voi ottaa matkavakuutuksen tapaan joko yksittäiselle kuljetukselle tai aina voimassa olevana vuosivakuutuksena. Yksittäinen kuljetusvakuutus kattaa vain kyseisen kuljetuksen, kun taas vuosivakuutus kattaa kaikki asiakkaan riskillä olevat ja vakuutetut kuljetukset, jotka on mainittu vakuutuskirjassa.

Vuosivakuutus on yleensä kannattavampi vaihtoehto, jos asiakkaalla on enemmän kuin kolme kuljetusta vuodessa.

Kuljetusvakuutuksen hinnoittelu

Kuljetusvakuutuksen hinnoitteluun vaikuttavat yrityksen

  • liikevaihto tai kuljetettavan tavaran arvo vuodessa
  • kuljetusten lukumäärä
  • kuljetusten maantieteellinen jakautuminen
  • kuljetettava tavara
  • suurin riski yksittäisessä kuljetuksessa
  • kuljetusväline.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ollaan yhteydessä!

Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Miten kuulit meistä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.