Vakuutusten kilpailutus

Vakuutusten kilpailuttaminen säännöllisesti tuo laatua ja säästöä. Usein vakuutusten vertailu kuitenkin koetaan hankalaksi tai se lykkääntyy ajanpuutteen vuoksi. Vakuutusmeklari hoitaa vakuutuskilpailutuksen niin, että tuloksena on lähes aina parempi vakuutusturva ja edullisempi hinta. Anna siis ammattilaisen auttaa.

vakuutusten kilpailututs voi tuoda säästöä, mutta parantaa myös vakuutusten laatua

Mielenrauha

Kilpailuta yrityksen vakuutukset meklarin avulla, ja voit olla varma, että kilpailutus on hoidettu ammattitaitoisesti. Meklari varmistaa aina ennen kilpailutusta, että vakuutusratkaisu on riittävän kattava.

Paras hinta

Varmistamme, että saamme jokaiseen vakuutuskilpailutukseen riittävän määrän vertailukelpoisia vakuutustarjouksia.

Riippumattomuus

Teemme kilpailutuksen tasapuolisesti kaikkiin valittuihin vakuutusyhtiöihin, emmekä toimi minkään yhtiön myyntitavoitteista käsin.

Vakuutuskilpailutus vaatii aikaa ja osaamista

Säästä rahaa - kilpailuta vakuutukset

Vakuutusten kilpailutus on järkevä tapa varmistaa, että organisaatiosi on oikein vakuutettu. Vakuutusten kilpailuttaminen voi tuoda jopa 20-30 % säästön vakuutusmaksuihin sekä parantaa vakuutusehtojasi. Oikeaan kilpailutusajankohtaan vaikuttaa yleisen talous- ja riskitilanteen lisäksi mm. organisaatiosi vahinkohistoria. Asiantuntijoina kerromme onko juuri nyt otollinen aika kilpailuttaa sinun organisaatiosi vakuutukset.

Yli- tai alivakuuttaminen voi tulla kalliiksi

Vakuutuskilpailutus alkaa useimmiten huolellisesta vakuutusanalyysista, joka paljastaa, onko organisaatiosi yli- tai alivakuutettu.

Ylivakuuttaminen tarkoittaa sitä, että maksat liikaa vakuutuksista, sillä ne on ylimitoitettu organisaatiosi todellisia tarpeita ja riskejä ajatellen. Alivakuuttaminen taas tarkoittaa sitä, että vakuutusturvaa ei ole tarpeeksi, joten organisaatiosi voi joutua suuriin taloudellisiin vaikeuksiin, jos sille sattuu jotain odottamatonta.

Molemmat tilanteet ovat haitallisia organisaatiosi taloudelle ja maineelle.

Tuskailetko vakuutustarjousten kanssa?

Vakuutusten sisällön, vakuutusehtojen ja hintojen vertailu voi olla haastavaa. Yritysten ja julkisyhteisöiden vakuutukset ovat usein monimutkaisia ja niissä on paljon pieniä yksityiskohtia, jotka voivat vaikuttaa merkittävästi vakuutusratkaisun tehokkuuteen. Vakuutusten vertailtavuus on usein vaikeaa siksi, että jokainen vakuutusyhtiö laatii tarjouksensa eri tavoin. Siksi vakuutusturvan sisältö voikin olla merkittävästi erilainen, vaikka se päällisin puolin näyttäisi samalta.

Vakuutusmeklari laatii tarjouspyynnöt niin, että eri tarjousten sisällöt ovat vertailukelpoisia. Saat käyttöösi kirjallisen vakuutusvertailun, jossa on selkeästi kerrottu, millaisia eroja eri vakuutusyhtiöiden tarjouksissa on.

Vakuutusten hajautus tuo usein etuja

Vakuutusmeklarin kautta voit myös hajauttaa vakuutuksia eri vakuutusyhtiöihin ja saada näin kokonaisuutena paremman vakuutusratkaisun. Jos sinulla on kaikki vakuutukset samassa vakuutusyhtiössä, saatat olla riippuvainen sen palvelusta ja ehdoista. Kun käytössäsi on useampia vakuutusyhtiöitä, voit valita kullekin riskille parhaan vakuuttajan.

Useamman vakuutusyhtiön asiakkuus voi tuntua ajatuksena kaoottiselta. Me kuitenkin hallinnoimme kaikkien asiakkaidemme vakuutusturvaa uniikissa verkkopalvelussamme S&P Onlinessa, josta näet koko vakuutusturvasi yhdellä silmäyksellä - vakuutusyhtiöiden määrästä riippumatta.

Pyydä tarjous kilpailutuksesta 
Vakuutusanalyysi ja kilpailutus etenivät vaivattomasti ja tuottivat myös tärkeimmän lopputuloksen eli kustannussäästöt.
Aki Ahlroth
Henkilöstöjohtaja, Seure
Lue lisää
Asiointi oli kaikin puolin selkeää. Kilpailutuksesta jäi erinomaisen hyvä kokemus.
Teijo Mathlin
Rehtori, Helsingin Evankelisen Opiston Säätiö

Näin kilpailutus etenee

 1. Vakuutustarjouspyyntöjen valmistelu

  Hankimme valtakirjan avulla tarvittavat tiedot voimassaolevasta vakuutusturvastasi ja viimeisimmästä vahinkohistoriastasi nykyisistä vakuutusyhtiöistä. Laadimme tarjouspyynnön sekä kokoamme ja valmistelemme kaikki tarjouspyyntöön tarvittavat liitemateriaalit.

 2. Tarjoukset vakuutusyhtiöistä

  Toimitamme ja esittelemme tarjouspyyntömateriaalin vakuutusyhtiöille. Vastaamme myös kaikkiin vakuutusyhtiöiden tarkennuksiin ja lisäkysymyksiin sekä neuvottelemme tarpeen vaatiessa erikseen riskien arvioinnista, erityisehdoista sekä hinnoittelusta. Pidämme huolta siitä, että saamme tarvittavan määrän kilpailukykyisiä vakuutustarjouksia vakuutusten vertailua varten sekä siitä, että pysymme sovitussa aikataulussa.

 3. Kirjallinen vakuutusvertailu

  Teemme kirjallisen vakuutusvertailun saamistamme vakuutustarjouksista. Arvioimme tarjottujen vakuutusratkaisuiden soveltuvuutta organisaatiosi tarpeisiin sekä sitä, kuinka hyvin tarjotut vakuutukset vastaavat alkuperäistä tarjouspyyntöä. Käymme läpi vakuutustarjousten hintatasoa suhteutettuna toisiin tarjouksiin, tarjottujen vakuutusten sisältöön ja ehtoihin sekä aiempiin vakuutuksiisi. Tavoitteemme on aina saada aiempaa parempi vakuutusratkaisu edullisempaan hintaan.

 4. Suositus vakuutusturvasta

  Laadimme suosituksen soveltuvimmasta vakuutusratkaisusta ja vakuutusyhtiöstä/-yhtiöistä. Lopullinen päätös jää kuitenkin organisaatiosi vastuulle. Käymme kanssasi läpi suosituksemme ja sovimme samalla yhdessä miten edetään seuraavaksi.

 5. Muutokset vakuutusturvaan

  Jos päädyt vaihtamaan vakuutusyhtiötä, saatamme uudet vakuutukset voimaan ja irtisanomme tarvittavat vanhat vakuutukset. Sinun ei tarvitse käyttää näihin toimenpiteisiin lainkaan omaa aikaasi. Valmiin lopputuloksen voit halutessasi tarkistaa yhteenvetona sähköisestä asiointipalvelustamme.

Miksi Söderberg & Partners?

Leveät hartiat

Olemme yksi Suomen suurimmista vakuutusmeklariyhtiöistä. Hallinnoimme erittäin suurta osaa Suomen yritysten ja julkisyhteisöiden vakuutusturvasta, mikä antaa meille erinomaisen neuvotteluaseman suhteessa vakuutusyhtiöihin.

Monipuolinen asiantuntemus

Kokomme mahdollistaa myös henkilöstön syvällisen erikoistumisen vakuuttamisen ja riskienhallinnan eri osa-alueisiin. Asiantuntijoidemme joukosta löytyy juristien ja riski-insinöörien lisäksi erikoisasiantuntijat mm. seuraavissa vakuutuslajeissa:

Erinomaiset neuvottelutaidot

Neuvottelemme asiakkaillemme tavallista paremmat vakuutusehdot, tarvittavia lisäehtoja sekä kilpailukykyisen hinnoittelun. Vakuutusten ammattiostajina tiedämme, mitä on mahdollista vaatia ja saada. Laadimme tarjouspyynnöt niin, että saamme hyviä ja vertailukelpoisia vakuutustarjouksia. Tunnemme lain vaatimukset sekä yritysten että julkisyhteisöiden vakuuttamiseen liittyen ja myös hankintalaki on meille tuttu juttu.

Tarpeen vaatiessa haemme vakuutusturvaa Suomen ulkopuolelta  kansainvälisen organisaatiomme tai kattavien  verkostojemme kautta sekä hyödynnämme neuvottelemiamme ryhmävakuutuksia.

Vakuutus­meklari­opas

Mitä hyötyä vakuutusmeklarista on ja millaiselle organisaatiolle? Mistä tunnistaa hyvän vakuutusmeklarin? Millaisia sopimusmalleja meklareilla on? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen oppaastamme!
Lataa opas

Mitä vakuutusten kilpailuttamisen jälkeen?

Kilpailutuksen jälkeen tarjoamme aina option jatkaa yhteistyötä kanssamme jatkuvan vakuutusten hallinnoinnin eli hoidon asiakkaana. Kun ulkoistat vakuutusten hallinnoinnin meille, siirrät suuren määrän tehtäviä omalta työpöydältäsi pois – eli säästät aikaa. Ammattilainen huolehtii organisaatiosi vakuutusturvan ylläpidosta ja kehityksestä sekä vastaa milloin tahansa sinun ja kollegoidesi kysymyksiin. Lisäksi organisaatiosi vakuutuksia tarkastellaan säännöllisesti ja parannellaan tarvittaessa alan uutuuksilla ja kansainvälisillä erikoisratkaisuilla.
Vakuutusten hallinnointi 

Ollaan yhteydessä!

Haluaisitko kuulla lisää vakuutusmeklaripalveluista tai tarjouksen organisaatiollesi? Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Miten kuulit meistä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.