Vakuutusten kilpailutus

Vakuutusten kilpailuttaminen säännöllisesti tuo laatua ja säästöä. Usein vakuutusten kilpailutus kuitenkin koetaan hankalaksi tai se lykkääntyy ajanpuutteen vuoksi. Hoidamme organisaatiosi vakuutusten kilpailutuksen niin, että tuloksena on lähes aina parempi vakuutusturva ja edullisempi hinta.

vakuutusten kilpailututs voi tuoda säästöä, mutta parantaa myös vakuutusten laatua

Organisaation vakuutusten kilpailutus estää yli- tai alivakuuttamista

Julkisyhteisöiden ja yritysten vakuutukset ovat useimmiten väärin mitoitettuja, koska vakuutuksia ei pidetä yllä samaa tahtia toiminnan kehittymisen ja muuttumisen kanssa. Vakuutusten hintaan tulee myös erilaisia automaattisia korotuksia, joita ei välttämättä ole pakko hyväksyä sellaisenaan. Asiantunteva vakuutusmeklari voi neuvotella sekä vakuutusten hinnasta että vakuutusehdoista.

Useimmat asiakkaamme haluavat aloittaa yhteistyön kanssamme vakuutusanalyysilla. Analyysi paljastaa useimmiten vakuutuksissa päällekkäisyyksiä, puutteita sekä ongelmia omavastuiden suuruuksissa. Pahimmillaan vääränlaisista vakuutuksista voi aiheutua satojen tuhansien eurojen suuruisia tiedostamattomia riskejä. Toisinaan vakuutukset on sisällöltään oikeanlaisia, mutta aivan liian kallliita markkinahintaan verrattuna.

Vakuutusmeklari pystyy arvioimaan onko vakuutusten kilpailutus organisaatiollesi ajankohtaista, ja millaisia tuloksia sillä olisi mahdollista saavuttaa. Hoidamme vakuutusten kilpailuttamisen aina alusta loppuun saakka, jolloin sinä voit keskittyä tärkeämpiin tehtäviin. Varmistamme myös, että saat tarvittaessa käyttöösi monipuoliset erikoisvakuutusratkaisut, joita myydään vain meklariverkoston kautta. 

Tarjouspyyntöjen valmistelu

Vakuutusmeklari hankkii valtakirjan avulla organisaation nykyisistä vakuutusyhtiöistä tarvittavat tiedot vakuutuksiin ja vahinkohistoriaan liittyen. Laadimme tarjouspyynnön sekä kokoamme ja valmistelemme kaikki tarjouspyyntöön tarvittavat liitemateriaalit.

Tarjoukset vakuutusyhtiöistä

Toimitamme ja esittelemme tarjouspyyntömateriaalin mahdollisille vakuutusyhtiöille. Vastaamme kaikkiin vakuutusyhtiöiden tarkennuksiin ja lisäkysymyksiin sekä neuvottelemme tarpeen vaatiessa erikseen riskien arvioinnista, erityisehdoista sekä hinnoittelusta. Pidämme huolta siitä, että saamme tarvittavan määrän tarjouksia vakuutusten vertailua varten sekä siitä, että pysymme sovitussa aikataulussa.

Kirjallinen vakuutusvertailu

Teemme kirjallisen vakuutusvertailun saamistamme vakuutustarjouksista. Arvioimme tarjottujen vakuutusten soveltuvuutta organisaatiosi tarpeisiin sekä sitä, kuinka hyvin tarjotut vakuutukset vastaavat alkuperäistä tarjouspyyntöä. Käymme myös läpi vakuutustarjousten hintatasoa suhteutettuna toisiin tarjouksiin, tarjottujen vakuutusten sisältöön ja ehtoihin sekä aiempiin vakuutuksiisi. Tavoitteemme on aina saada aiempaa parempi vakuutusratkaisu edullisempaan hintaan.

Suositus vakuutusturvasta

Laadimme suosituksen meidän mielestämme kaikista soveltuvimmasta vakuutusratkaisusta ja vakuutusyhtiöstä/-yhtiöistä. Lopullinen päätös jää kuitenkin organisaatiosi vastuulle. Käymme kanssasi läpi suosituksemme ja sovimme samalla yhdessä miten edetään seuraavaksi.

Muutokset vakuutusturvaan

Jos päädytte vaihtamaan vakuutusyhtiötä, vakuutusmeklari saattaa uudet vakuutukset voimaan puolestanne ja irtisanomme myös tarvittavat vanhat vakuutukset. Asiakkaamme ei tarvitse käyttää näihin toimenpiteisiin lainkaan omaa aikaansa. Valmiin lopputuloksen voit halutessasi tarkistaa yhteenvetona sähköisestä asiointipalvelustamme.

Vakuutusten kilpailutus kannattaa

Vakuutusten kilpailuttaminen sekä aktiivinen vakuutusten hallinnointi tuovat lähestulkoon aina merkittäviä säästöjä sekä laadullisia parannuksia vakuutusturvaan. Useimmat tyytyväiset asiakkaamme arvostavat nimenomaan vakuutusmeklarinsa asiantuntemusta - edullisemmat hinnat ovat vain kirsikka kakun päällä.
Lue asiakaskokemuksia 

Mitä vakuutus­kilpailutuksen jälkeen?

Onnistuneen vakuutuskilpailutuksen jälkeen voit halutessasi jatkaa yhteistyötä kanssamme jatkuvan vakuutusten hallinnoinnin eli hoidon merkeissä. Tästä sovitaan yleensä samalla kertaa kun käydään läpi vakuutusten kilpailutuksen tulokset.

Kun hallinnoimme organisaatiosi vakuutuksia, pidämme vakuutukset aina ajan tasalla ja varmistamme, että vakuuturva on markkinahintainen. Hoidamme päivittäiset juoksevat asiat, kuten vakuutuspostien ja -laskujen tarkistamisen, tarvittavat muutokset ja päivitykset vakuutusturvaan.

Lisäksi autamme sopimuksen mukaan vahinkoasioissa. Arjen asioiden hoidon lisäksi pidämme kanssasi haluamallasi syklillä tai vähintään vuosittain tapaamisen, jossa käydään huolellisesti läpi kaikki vakuutukset sekä tarvittavat muutostoimenpiteet.

Ollaan yhteydessä!

Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.