Skip to main content Skip to main navigation

Takausvakuutus

Takausvakuutuksessa saat takauksen vakuutusyhtiöltä pankin sijaan. Tämä vapauttaa pankin takauslimiittiä esimerkiksi yrityksesi kasvuinvestointeihin.

Takausvakuutus on yleisimmin käytössä rakennusalalla sekä investointitavaroiden valmistuksen yhteydessä. Takausvakuutus on tarkoitettu tilanteisiin, joissa esimerkiksi sopimusehdoissa vaaditaan vakuuksia tai takauksia.

Takausvakuutus on hyvä vaihtoehto pankkitakauksille. Me autamme järjestämään takauslimiittejä sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä markkinoilta. Voimme myös hoitaa takauslimiitin kilpailuttamisen parhaiden ehtojen varmistamiseksi.

Milloin takausvakuutusta voi käyttää?

Ensin kannattaa varmistaa sopimustekstistä, ettei edunsaaja erikseen vaadi pankkitakausta. Jo neuvotteluissa on hyvä varmistaa, että takausvakuutus käy vakuudeksi.

Ottaessasi pankkitakauksen tilalle takausvakuutuksen, vapautuu yritykseltäsi pankin limiittiä muihin parempiin tarkoituksiin, esimerkiksi kasvuinvestointeihin.

Takausvakuutuksella voidaan myös joissakin tapauksissa korvata rembursseja. Vakuutusyhtiöiden hinnoittelu on nykyisin erittäin kilpailukykyistä, eivätkä vakuuttajat myöskään vaadi vastavakuuksia.

Takausvakuutuksen myöntäminen

Takausvakuuttajat toimivat yleensä samalla tavalla kuin pankit. He myöntävät asiakkaalleen takauslimiitin, josta yksittäisiä takauksia voidaan kirjoittaa nopeasti ja joustavasti.

Takauslimiitin myöntäminen perustuu yrityksen taloudellisen aseman ja tulevaisuuden näkymien analysointiin. Myös takaustarpeilla on vaikutusta hinnoitteluun.

Tyypillisimpiä vakuutusyhtiöiden myöntämiä takauksia ovat

  • työ- ja takuuaikaiset takaukset
  • RS-takaukset (rakennusaikainen, rakennusvaiheen jälkeinen)
  • toimitustakaukset
  • ennakkomaksun takaukset
  • maksuntakaukset
  • tullitakaukset
  • erilaiset lupatakaukset (esim. ympäristöluvan/maankäytön vakuudeksi annettavat takaukset).

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä