Skip to main content Skip to main navigation

Takausvakuutus

Takausvakuutus tarkoittaa sitä, että yrityksesi saa takauksen pankin sijaan vakuutusyhtiöltä. Tämä vapauttaa pankin takauslimiitin muuhun käyttöön.

Takausvakuutus on yrityksen vakuutus, jonka avulla yrityksesi saa takauksen pankin sijaan vakuutusyhtiöltä. Tämä vapauttaa käyttämään pankin takauslimiittiä esimerkiksi yrityksesi kasvuinvestointeihin tai ulkomaille laajentamiseen. Kerromme mielellämme lisää.

Takausvakuutus on yleisimmin käytössä rakennusalalla sekä investointitavaroiden valmistuksen yhteydessä. Takausvakuutus on tarkoitettu erityisesti tilanteisiin, joissa esimerkiksi sopimusehdoissa vaaditaan tietynlaisia vakuuksia tai takauksia.

Hyvä vaihtoehto pankkitakaukselle

Takausvakuutus on erittäin hyvä vaihtoehto pankkitakauksille. Erityisesti niissä tapauksissa, joissa tarvitsen pankin takauksen muuhun käyttöön. Takausvakuutuksen saaminen vakuutusyhtiöltä vaatii kuitenkin useimmiten erillisiä neuvotteluja.

Vakuutusmeklarimme auttavat mielellään järjestämään takauslimiittejä sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä markkinoilta. Asiantuntijamme tuntevat markkinat hyvin ja osaavat arvioida puolestasi, millaisen takausvakuutuksen sinun yrityksesi tarvitsee. Voimme halutessasi hoitaa myös takauslimiitin kilpailuttamisen parhaiden ehtojen varmistamiseksi.

Milloin takausvakuutusta voi käyttää?

Takausvakuutusta harkitessasi, kannattaa aina ensin varmistaa sopimustekstistä, ettei edunsaaja erikseen vaadi pankkitakausta. Jo neuvotteluissa on hyvä varmistaa, että takausvakuutus käy vakuudeksi.

Ottaessasi pankkitakauksen tilalle takausvakuutuksen, vapautuu yritykseltäsi pankin limiittiä muihin parempiin tarkoituksiin. Tämä mahdollistaa pankin limiitin käyttämisen esimerkiksi liiketoimintasi kehittämiseen.

Takausvakuutuksen hinta

Takausvakuutuksella voidaan myös joissakin tapauksissa korvata rembursseja. Vakuutusyhtiöiden hinnoittelu on nykyisin erittäin kilpailukykyistä, eivätkä vakuuttajat myöskään vaadi vastavakuuksia.

Hintaneuvottelussa kannattaa kuitenkin ehdottomasti käyttää apunaan kokenutta vakuutusmeklaria, joka osaa arvioida hintatason järkevyyden tarpeeseen nähden.

Takausvakuutuksen myöntäminen

Takausvakuuttajat toimivat yleensä melko samalla tavalla kuin pankit. Vakuuttajat myöntävät asiakkaalleen heti takauslimiitin, josta yksittäisiä takauksia voidaan jatkossa kirjoittaa nopeasti ja joustavasti.

Yrityksen taloudellinen asema ja tulevaisuuden näkymät vaikuttavat siihen, voidaanko yritykselle myöntää takausvakuutusta. Arvio tehdään aina erillisen analyysin perusteella. Myös takaustarpeiden laadulla ja määrällä on vaikutusta takausvakuutuksen hinnoitteluun.

Tyypillisimpiä vakuutusyhtiöiden myöntämiä takauksia ovat

  • työ- ja takuuaikaiset takaukset
  • RS-takaukset (rakennusaikainen, rakennusvaiheen jälkeinen)
  • toimitustakaukset
  • ennakkomaksun takaukset
  • maksuntakaukset
  • tullitakaukset
  • erilaiset lupatakaukset (esim. ympäristöluvan/maankäytön vakuudeksi annettavat takaukset).

Takausvakuutuksen lisäksi saat meiltä asiantuntevaa neuvontaa myös mm. riskienhallintaan ja luottovakuutuksiin liittyen. Vakuutusmeklarimme ottavat mielellään yrityksesi vakuutukset hoitoonsa.

 

Timo Nisumaa

Vakuutusmeklari

+358 50 427 3505
Ota yhteyttä