Takaus­vakuutus

Takausvakuutus on vakuutus­yhtiön takaus, joka vapauttaa pankin takauslimiittiä muuhun käyttöön - esimerkiksi yrityksesi kasvuinvestointeihin tai ulkomaille laajentamiseen. Takaus­vakuutusta käytetään eniten rakennusalalla ja investointi­tavaroiden valmistuksen yhteydessä.

Hyvä vaihtoehto pankkitakaukselle

Takausvakuutus on erittäin hyvä vaihtoehto pankkitakauksille. Erityisesti niissä tapauksissa, joissa tarvitsen pankin takauksen muuhun käyttöön. Takausvakuutuksen saaminen vakuutusyhtiöltä vaatii kuitenkin useimmiten erillisiä neuvotteluja.

Vakuutusmeklarimme auttavat mielellään järjestämään takauslimiittejä sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä markkinoilta. Asiantuntijamme tuntevat markkinat hyvin ja osaavat arvioida puolestasi, millaisen takausvakuutuksen sinun yrityksesi tarvitsee. Voimme halutessasi hoitaa myös takauslimiitin kilpailuttamisen parhaiden ehtojen varmistamiseksi.

Takausvakuutuksen myöntäminen

Takausvakuuttajat toimivat yleensä melko samalla tavalla kuin pankit. Vakuuttajat myöntävät asiakkaalleen heti takauslimiitin, josta yksittäisiä takauksia voidaan jatkossa kirjoittaa nopeasti ja joustavasti.

Yrityksen taloudellinen asema ja tulevaisuuden näkymät vaikuttavat siihen, voidaanko yritykselle myöntää takausvakuutusta. Arvio tehdään aina erillisen analyysin perusteella. Myös takaustarpeiden laadulla ja määrällä on vaikutusta takausvakuutuksen hinnoitteluun.

Tyypillisimpiä vakuutusyhtiöiden myöntämiä takauksia ovat

  • työ- ja takuuaikaiset takaukset
  • RS-takaukset (rakennusaikainen, rakennusvaiheen jälkeinen)
  • toimitustakaukset
  • ennakkomaksun takaukset
  • maksuntakaukset
  • tullitakaukset
  • erilaiset lupatakaukset (esim. ympäristöluvan/maankäytön vakuudeksi annettavat takaukset).

Takausvakuutuksen lisäksi saat meiltä asiantuntevaa neuvontaa myös mm. riskienhallintaan ja luottovakuutuksiin liittyen. Vakuutusmeklarimme ottavat mielellään yrityksesi vakuutukset hoitoonsa.

Usein kysyttyä

Takausvakuutuksen asiantuntijamme

Ollaan yhteydessä!

Haluaisitko kuulla lisää vakuutusmeklaripalveluista tai tarjouksen organisaatiollesi? Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Miten kuulit meistä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.