Vakuutusmeklari tuo Raumasterin arkeen helppoutta ja mielenrauhaa

Raumasterissa ei ole henkilöä, joka hoitaisi päätyönään yrityksen vaativaa ja moniulotteista vakuutuskokonaisuutta, vaan vakuutusasioihin paneudutaan muiden töiden ohella. Vakuutusmeklarin avun hyödyntäminen on tuonut helppoutta yrityksen vakuutusasioihin.

Vakuutusmeklari hoitaa Raumasterissa koko vakuutuskokonaisuuden hallinnoinnin ja tekee tarvittavat muutokset ja päivitykset.

"Meidän ei tarvitse koskaan miettiä, kuka vakuutusyhtiössä tietää mistäkin asiasta, vaan olemme yhteydessä suoraan meklariimme. Hän hoitaa tarvittavat selvittelyt ja kyselyt puolestamme, ellei itse osaa suoralta kädeltä vastata", kertoo Raumasterin talousjohtaja Sannamari Rasilainen.

Vakuutusmeklarissaan Rasilainen arvostaa muun muassa sitä, että tämä tuntee yrityksen ja toimialan erinomaisesti. Yrityksen tuotteet ja toimitustavat ovat hänelle tuttuja jo vuosia jatkuneen yhteistyön jälkeen, joten asioita ei tarvitse selittää auki.

Vakuutusmeklari hoitaa käytännön asioista huolehtimisen

Raumaster pitää meklarinsa kanssa vuosittain tapaamisen, jossa koko vakuutusturvan tilanne käydään läpi ja keskustellaan yhdessä siitä, mihin suuntaan vakuutusturvaa halutaan kehittää. Arjessa Rasilainen pitää meklariinsa yhteyttä joustavasti puolin ja toisin.

"Itse ei tarvitse muistaa ilmoittaa asioista eri paikkoihin, vaan meklari kyllä pitää ajan tasalla siitä, mitä tietoja milloinkin tarvitaan ja minne", hän kuvaa.

Meklari on ollut suureksi avuksi myös vakuutuskilpailutuksissa. Raumasterin vakuutuksia on kilpailutettu useampaan otteeseen vuosien aikana.

"Meidän ei tarvitse kilpailutusprosesseissa tuntea kaikkea vakuutusalan termistöä. Vakuutusmeklari hoitaa dokumentoinnin sekä viestinnän vakuutusyhtiöihin ja kysyy meiltä tarvittavat tiedot. Hän tekee vertailut ja analyysit meille valmiiksi. Hän myös osaa neuvoa milloin on järkevä aika kilpailuttaa mitäkin", Rasilainen kertoo.

Kokonaisprojekteissa eri vaiheiden vakuuttaminen vaatii tarkkuutta

Raumaster tekee materiaalinkäsittelyjärjestelmiä energia-, sellu- ja paperiteollisuudelle. Yhtiö toimittaa kokonaisprojekteja, joissa se hoitaa kaiken myynnistä, projektinjohdosta, suunnittelusta ja hankinnoista valmistuttamiseen, asennukseen, käyttöönottoon ja jälkimarkkinointiin.

Koska yritys kantaa riskit koko projektista kokonaisuutena, pitää kaikkien eri vaiheiden olla huolellisesti turvattuja vakuutuksilla. Projektien eri vaiheita toteutetaan eri puolilla maailmaa, mikä on huomioitu vakuutusturvassa. Vakuutusmeklari konsultoi myös kauppasopimuksissa sen osalta, millaisia vakuutusvaateita sopimuksiin kannattaa hyväksyä ja millaisia ei.

"Projektimme luovutetaan kerralla, eikä niistä tehdä osatuloutuksia. Koska suuret projektit kestävät useita vuosia, on jo myyntivaiheessa oltava varmuus siitä, että vakuutusturva on riittävä koko projektin keston ajan", Rasilainen toteaa.

"Sopimuksiin on myös tärkeää kirjata vaatimukset riskien kattamisesta eri osapuolten kesken."

Raumaster hoitaa myös Ruotsissa sijaitsevan tytäryhtiönsä vakuutusturvan meklarinsa kanssa Suomesta käsin.

Joustava vakuutusturva tuo liiketoimintaan ketteryyttä

Muuttuvassa arjessa vakuutusturvan pitää joustaa niin, että liiketoiminta ei hidastu vakuutusten hankinnan vuoksi. Kun tehdään uusia kauppoja ja projekteja, ei vakuutusturvaa tarvitse päivittää joka kerta uudelleen. Raumasterin vakuutusturva on rakennettu niin, että se kattaa myös uuden liiketoiminnan automaattisesti.

"Jos jotakin ei ole meillä vakuutettu, niin silloin sen pitäisi olla tietoisesti otettu riski. Pyrimme olemaan koko ajan perillä siitä, mitä on vakuutettu ja mitä ei", Rasilainen kertoo.

"Parasta on, että kaiken voi hoitaa yhden osoitteen kanssa. Helppous, sitä arvostan", hän summaa.

Raumaster

Raumaster on juuriltaan raumalainen teknologiayritysperhe, joka toimittaa materiaalinkäsittelyjärjestelmiä energia-, sellu- ja paperiteollisuudelle ympäri maailmaa. Konserni työllistää noin 400 henkilöä ja sen liikevaihto on 150 miljoonaa euroa. Raumasteriin kuuluvat Raumaster Oy ja sen ruotsalainen tytäryhtiö Raumaster AB sekä raumalainen Raumaster Paper Oy.

www.raumaster.fi

Ota yhteyttä!

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.