Skip to main content Skip to main navigation

Henkilöstöedut ovat hyvä keino houkutella yritykseesi alan parhaita osaajia. Yrityksillä on kuitenkin hyvin erilaisia lähtökohtia. Toisilla aloilla osaajia ei ole ja heistä taistellaan kilpailevien yritysten kanssa, joten työntekijöitä on houkuteltava kaikenkattavilla eduilla. Toisilla aloilla riittää, kun hoitaa lakisääteiset minimit kuntoon mahdollisimman kustannustehokkaasti. Usein oikea ratkaisu on jotain näiden ääripäiden väliltä.

Me etsimme juuri sinun yrityksesi tarpeita vastaavan kokonaisuuden markkinoiden laajasta tarjonnasta ja kilpailutamme ratkaisun puolestasi.

Henkilöstöetujen hallinnointi

Tuskailetko juoksevien asioiden parissa? Se ei ole tarpeen! Hoidamme puolestasi yhteydenpidon vakuutusyhtiöihin ja autamme eläke- ja etuusasioissa. Hoidamme puolestasi myös laskujen, vahinkoilmoitusten ja eläkekorvaushakemusten hallinnoinnin.

Lue lisää henkilöstöetujen hallinnoinnista
henkilöstöetujen kartoitus tuo usein kustannussäästöjä

Henkilöstöetujen kartoitus (due diligence)

Henkilöstöedut ovat usein yksi yhtenäistämistä vaativa asia yritysjärjestelyiden ja yrityskauppojen yhteydessä. Anna meidän kartoittaa puolestasi fuusioituvien yritysten henkilöstöedut ja vakuutusturva. Kartoitus auttaa tunnistamaan olemassa olevat hyvät ratkaisut sekä mahdolliset puutteet. Yhdenmukaistaminen tuo kustannustehokkuutta.

Lue lisää henkilöstöetujen kartoituksesta
henkilöstöetujen kartoitus tuo usein kustannussäästöjä
Henkilöstöetuohjelma tuo selkeyttä, toimivuutta ja pysyvyyttä arkeen

Henkilöstöetuohjelma

Henkilöstöedut ovat siinä mielessä haastavia, että niiden on hyödytettävä ja houkuteltava työntekijöitä, mutta oltava silti yritykselle kustannustehokkaita. Kun etukokonaisuus on huolella mietitty, henkilöstöedut lisäävätkin usein työtyytyväisyyttä ja työhyvinvointia. Autamme mielellämme rakentamaan sinun yrityksellesi soveltuvan henkilöstöetuohjelman.

Lue lisää henkilöstöetuohjelmista
Henkilöstöetuohjelma tuo selkeyttä, toimivuutta ja pysyvyyttä arkeen

HR-konsultointi

Autamme sinua kaikissa työsuhteeseen liittyvissä asioissa henkilöstöedut, lakisääteiset velvollisuudet sekä ajankohtaiset toimintatavat huomioiden. Konsultoimme mm. työsopimus- kuin työehtosopimusasioissa, henkilöstöetukokonaisuuksissa sekä niihin liittyvässä verotuksessa ja sosiaalivakuutuksissa. Tuemme HR:ää myös erilaisissa projekteissa.

Lue lisää HR-konsultoinnista

Kansainvälinen poolaus

Kansainvälinen poolaus tarkoittaa sitä, että henkilöstöedut ja henkilöstövakuutukset kootaan pooliksi, joita hallinnoidaan maailmanlaajuisesti. Poolaus parantaa  riskienhallintaa ja tuo toimintaan kustannustehokkuutta. Poolausta voi myös käyttää hallinnollisena työkaluna ja tietolähteenä päätöksenteossa.

Lue lisää kansainvälisestä poolauksesta
Lakisääteiset henkilöstöedut velvoittavat jokaista työnantajaa

Lakisääteiset henkilöstöedut

Autamme sinua huolehtimaan siitä, että täytät työnantajana kaikki liiketoimintaasi liittyvät lakisääteiset vaatimukset mm. erilaisten henkilöstöetujen, lakisääteisten vakuutusten sekä ilmoitusten ja maksujen osalta.

Lue lisää lakisääteisistä henkilöstöeduista
Lakisääteiset henkilöstöedut velvoittavat jokaista työnantajaa
nainen makaa sängyssä ja niistää nenäänsä

Työterveyshuolto

Ennaltaehkäisevä työterveyshuolto on lakisääteinen, mutta yhä useampi työnantaja tarjoaa työntekijöilleen myös sairaanhoitoa. Autamme yrityksiä solmimaan ja hallinnoimaan työterveyshuoltopalvelusopimuksia, niin että lain vaatimat työnantajan velvollisuudet täyttyvät.

Lue lisää työterveyshuollosta
nainen makaa sängyssä ja niistää nenäänsä
Ulkomaankomennus vaatii useita dokumentteja sekä hyvän vakuutusturvan.

Ulkomaankomennus

Ulkomaankomennuksella olevat työntekijät eli ekspatriaatit tarvitsevat monenlaisia lupia ja dokumentteja ennen kuin pääsevät matkaan. Autamme yritystäsi järjestämään kaikki matkalle mukaan tarvittavat vakuutukset, viisumit ja muut dokumentit.

Lue lisää ulkomaankomennuksista
Ulkomaankomennus vaatii useita dokumentteja sekä hyvän vakuutusturvan.

Ota yhteyttä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että säilytämme yhteystietosi niin kauan kuin voimme ottaa sinuun yhteyttä, kuitenkin enintään 6 kuukautta. Käytämme yhteystietojasi vain yllä mainittuun tarkoitukseen, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info.finland@soderbergpartners.fi.

Ota yhteyttä