Paras vakuutusturva voi syntyä usean yhtiön vakuutuksista – näin kävi Tiikossa

Tiikon toimitusjohtaja Juha Korvolaa huvittaa, kun hän kertoo miten yritys päätyi vakuutusmeklarin asiakkaaksi. Useampi meklari oli ollut häneen yhteydessä ja tarjonnut palveluitaan, mutta vakuutusyhtiön yhteyshenkilö totesi, ettei yrityksellä ole meklarille tarvetta. Sitten sama yhteyshenkilö ryhtyikin itse meklariksi.

Nykyisin Korvola suosittelee vakuutusmeklarin käyttöä ennen kaikkea yrityksille, jotka haluavat keskittyä ydinliiketoimintaansa, ja joissa ei ole aikaa paneutua jokaiseen vakuutuksiin liittyvään yksityiskohtaan.

"Jatkoimme keskusteluja ja hän onnistui lopulta vakuuttamaan minut vakuutusmeklarin käyttöön liittyvistä hyödyistä. Nyt jos ajattelen asiaa, niin onhan meklari toki riippumatomampi asiantuntija kuin vakuutusyhtiön edustaja, jolla on omat myyntitavoitteensa", Korvola kertoo.

Vakuutukset useasta vakuutusyhtiöstä – asioiden hoito samalta luukulta

Vakuutusturvaa kilpailutettaessa ja vertailtaessa Tiikossa ollaan päädytty ottamaan vakuutuksia useasta yhtiöstä. Vakuutusmeklarin asiakkaaksi siirtyessään Tiiko kilpailutti koko vakuutusturvansa, ja todettiin että ajokalusto kannattaa vakuuttaa eri vakuutusyhtiössä kuin muut vakuutukset. Sieltä saatiin niin paljon kilpailukykyisempi tarjous.

Meklarin kautta vakuutusten hallinnointi useammankin vakuutusyhtiön kanssa kuitenkin sujuu helposti ja vaivattomasti, eikä Korvola ole kokenut asiaa hankalaksi. Hän on ulkoistanut vakuutusasiat meklarilleen ja siksi sähköposti tai puhelinsoitto omalle yhteyshenkilölle riittää.

"Oma meklarini on hoitanut asiat aina tosi hyvin. Meillä päin on tapana, että palaute annetaan suoraan hyvässä ja pahassa, mutta vielä ei ole huonoa palautetta tarvinnut antaa", Korvola naureskelee.

Vakuutusturvan tarve vaihtelee projektien mukaan

Tiiko rakentaa sähkö- ja kuituverkkoja. Työ on erittäin käytännönläheistä ja vaatii siksi monenlaisia yrityksen vakuutuksia arkisen aherruksen tueksi.

Yrityksen vakuutusturvaa suunnitellessa on huomioitava lakisääteisen vakuutusturvan lisäksi mm. kattavat omaisuusvakuutukset kohtalaisen kokoiselle ajokalustolle. Lisäksi tarvitaan eri projekteihin liittyviä vaihtelevia, spesifejä turvia, kuten vastuuvakuutuksia ja erilaisia työkohteiden vakuutuksia.

"Olen toiminut niin, että urakkasopimusta tehdessä olen kysynyt kumppanilta voiko sopimuksen liitteenä olevat vakuutusvaatimukset lähettää sellaisenaan meklarilleni. Lähetän dokumentin ja ilmoitan, että hoida näiden vakuutusten kilpailutus. Tämä on ollut itselleni helppoa", Korvola kuvailee.

Yritys on turvannut palkkalistoillaan tällä hetkellä olevat työntekijät henkilövakuutuksilla. Oman henkilöstön lisäksi projekteissa työskentelee aliurakoitsijoita.

"Projektivakuutus tuntuu olevan oma taiteenlajinsa. Aliurakointiakin on meillä vakuutuksin turvattu. On aina hyvä varmistaa oma selusta, jos toinen yritys ei hoitaisikaan hommia kuten on sovittu", mainitsee Korvola.

Tiiko Oy

Vuonna 2004 perustettu Tiiko Oy on Hannu, Juha ja Sami Korvolan omistama perheyritys. Yritys rakentaa kuitu- ja sähköverkkoja aina pienistä töistä suuriin kokonaisuuksiin asti. 52 henkeä ja useita aliurakoitsijoita työllistävän yrityksen kotipaikka on Pohjanmaan Isossakyrössä, mutta yritys toimii koko Suomen alueella.

tiiko.fi

Haluatko kuulla lisää?

Täytä oheinen lomake, niin palaamme asiaan pian ja kerromme lisää vakuutusmeklaripalveluista!

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.