Skip to main content Skip to main navigation

Työsuhdepyörä – mitä uuden henkilöstöedun käyttöönottoon liittyy?

Työsuhdepyörä on henkilöstöetu, jonka yritys tarjoaa työntekijälleen ja etuna sitä voisi verrata esimerkiksi työsuhdeautoon. Pyörä on tarkoitettu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön, ja sillä voi ajella työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla. 

Vuoden 2021 alusta suomalaiset työnantajat ovat voineet tarjota työntekijöilleen työsuhdepolkupyörää. Monia työnantajia mietityttävät uuden henkilöstöedun käyttöönottoon liittyvät käytännön asiat.

Mistä työsuhdepyörä hankitaan?

Työsuhdepyörä on kätevintä liisata yrityksen käyttöön tietyksi määräajaksi. Käytännössä työnantaja siis tekee sopimuksen työsuhdepyöriä leasing-sopimuksella tarjoavan yrityksen kanssa samaan tapaan kuin työsuhdeautojenkin kohdalla.

Sopimusta tehdessä kannattaa vertailla eri leasing-palveluita, jotta varmistut siitä, että saat tarvitsemaasi palvelua. Voi olla hyvä idea tarjota työsuhdepyörää ja työsuhdeautoa esimerkiksi vaihtoehtoina. Työsuhdepyörä on myös helppo ekoteko, jonka työntekijä voi halutessaan tehdä.

Mikä pyörämalli ja paljonko se saa maksaa?

Yrityksissä on erilaisia toimintamalleja sen suhteen, onko tarjolla kaikille sama pyörämalli, valikoima pyöriä vai saako työntekijä vapaasti valita pyörän mallin.

Työsuhdepyörällä ei ole kiinteää verotusarvoa, vaan verotusarvo määräytyy pyörän hinnan ja varusteiden yhteishinnan mukaan.

Hyvä toimintatapa voi olla määrittää suositushinta tai -malli, joka ohjaa työntekijöitä pyörän valinnassa. Suosituimpia pyörämalleja ovat edun käyttöönoton jälkeen olleet sähköpyörät, joiden hintahaarukka vaihtelee paljon. Hinnat lähtevät noin 1500 eurosta ylöspäin.

Työnantaja voi vähentää kulut yhteisöverotuksessa. 

Työsuhdepyörään liittyvät sopimusasiat

Työsuhdepyörä hankitaan usein etukäteen määritellylle ajanjaksolle, esimerkiksi 24 tai 36 kuukauden jakson ajaksi. Jakson päättyessä työntekijällä on useimmissa leasing-sopimuksissa mahdollisuus lunastaa pyörä itselleen tai palauttaa se.

Sopimuksia tehdessä on hyvä huomioida myös työntekijöiden vaihtuvuuteen liittyvät asiat. Miten toimitaan, jos työntekijä vaihtaa työpaikkaa kesken leasing-kauden, ja mitä kaikkea leasing-sopimus mahdollistaa.

Myös työsuhdepyörän vakuutusasioista kannattaa keskustella jo sopimuksia tehdessä, jotta ne kattavat yrityksesi tarpeet.

Kuinka paljon työsuhdepyöräetu työllistää henkilöstöhallintoa ja palkanlaskentaa?

Tämä riippuu täysin yrityksestä, sen resursseista ja henkilöiden perehtyneisyydestä. Uusi henkilöstöetu vaatii kuitenkin perehtymistä yksityiskohtiin, jotta veroedut tulevat hyödynnetyksi ja etu käsitellyksi oikein.

Lisäksi on tehtävä hallinnointia ja seurantaa edun käyttöön liittyen. Jos olet ulkoistanut henkilöstöetujen kilpailutuksen ja hallinnoinnin meille, hoidamme käytännön asiat puolestasi ja annamme ohjeet talous- ja henkilöstöhallinnon henkilöstöäsi varten.

Helén Hägglund

Senior Advisor, HR & Employee Benefits

+358 40 189 7740

Ota yhteyttä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että säilytämme yhteystietosi niin kauan kuin voimme ottaa sinuun yhteyttä, kuitenkin enintään 6 kuukautta. Käytämme yhteystietojasi vain yllä mainittuun tarkoitukseen, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info.finland@soderbergpartners.fi.

Ota yhteyttä