Skip to main content Skip to main navigation

Työsuhdepyörä - erinomainen lisäys henkilöstöetuihin

Työsuhdepyörä on henkilöstöetu, jonka yritys tarjoaa työntekijälleen ja etuna sitä voisi verrata esimerkiksi työsuhdeautoon. Pyörä on tarkoitettu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön, ja sillä voi ajella työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla. 

Vuoden 2021 alusta suomalaiset työnantajat ovat voineet tarjota työntekijöilleen työsuhdepolkupyörää. Monia työnantajia mietityttävät uuden henkilöstöedun käyttöönottoon liittyvät käytännön asiat.

Kannattaako työsuhdepyörän hankinta? Miten hankinta sujuu käytännössä? Voiko työsuhdepyörä jopa korvata autoedun? Söderberg & Partnersin henkilöstöetujen asiantuntija Helén Hägglund koosti tärkeimmät yksityiskohdat artikkeliksi.

Miten työsuhdepyörän sopimus toimii?

Työsuhdepyörä on kätevintä hankkia leasingin kautta yrityksen käyttöön tietyksi määräajaksi. Käytännössä työnantaja siis tekee sopimuksen työsuhdepyöriä leasing-sopimuksella tarjoavan yrityksen kanssa samaan tapaan kuin työsuhdeautojenkin kohdalla.

Sopimusta tehdessä kannattaa vertailla eri leasing-palveluita, jotta varmistut siitä, että saat tarvitsemaasi palvelua. 

Mikä pyörämalli ja paljonko se saa maksaa?

Yrityksissä on erilaisia toimintamalleja sen suhteen, onko kaikille tarjolla sama pyörämalli, jokin valikoima pyöriä vai saako työntekijä vapaasti valita pyörän mallin.

Työsuhdepyörällä ei ole kiinteää verotusarvoa, vaan verotusarvo määräytyy pyörän hinnan ja varusteiden yhteishinnan mukaan.

Hyvä toimintatapa voi olla määrittää suositushinta tai -malli, joka ohjaa työntekijöitä pyörän valinnassa. Suosituimpia pyörämalleja ovat edun käyttöönoton jälkeen olleet sähköpyörät, joiden hintahaarukka vaihtelee paljon. Hinnat lähtevät noin 1500 eurosta ylöspäin.

Työnantaja voi vähentää kulut yhteisöverotuksessa. 

Työsuhdepyörään liittyvät sopimusasiat

Työsuhdepyörä hankitaan usein etukäteen määritellylle ajanjaksolle, esimerkiksi 24 tai 36 kuukauden jakson ajaksi. Jakson päättyessä työntekijällä on useimmissa leasing-sopimuksissa mahdollisuus lunastaa pyörä itselleen tai palauttaa se.

Sopimuksia tehdessä on hyvä huomioida myös työntekijöiden vaihtuvuuteen liittyvät asiat. Miten toimitaan, jos työntekijä vaihtaa työpaikkaa kesken leasing-kauden, ja mitä kaikkea leasing-sopimus mahdollistaa.

Myös työsuhdepyörän vakuutusasioista kannattaa keskustella jo sopimuksia tehdessä, jotta ne kattavat yrityksesi tarpeet.

Työsuhdepyörän etuja henkilöstöetuna

Työsuhdepyörä lisää henkilöstön hyvinvointia ja jaksamista. Moni työntekijä käyttää työsuhdepyöräänsä esimerkiksi työmatkojen kulkemiseen polkupyörällä. Työsuhdepyöräedun myötä useammalla on myös mahdollisuus hankkia halutessaan hieman tavallista pyörää arvokkaampi sähköpyörä. Sähköpyörän ajomukavuus lisää käyttöä entisestään etenkin niiden keskuudessa, jotka eivät välttämättä muuten liiku paljon.

Työsuhdepyörällä liikutaan kestävällä tavalla. Voi olla hyvä idea tukea henkilöstöä kestävämpään liikkumiseen tarjoamalle henkilöstölle työsuhdepyörää ja työsuhdeautoa esimerkiksi vaihtoehtoina. Näin työntekijä voi halutessaan helposti tukea yrityksen ilmastoponnisteluita valitsemalla ekologisemman vaihtoehdon.

Työsuhdepyörä on helppo ratkaisu. Työsuhdepyörien leasing-sopimukset kattavat usein esimerkiksi lisävarusteita, vakuutukset sekä pyörien huoltoa, joten se on käyttäjälle vaivaton. Työsuhdepyörän saa käyttöönsä helposti.

Mitä on tärkeää huomioida työsuhdepyöriä hankkiessa

Tärkeintä on huomioida, että työnantajalle myönnettävät veroedut tulevat käsitellyksi ja hyödynnetyksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisäksi on hyvä huomioida, että työsuhdepyörä sopii luontevasti osaksi muuta henkilöstöetukokonaisuutta. Ehkä uutta etua hankkiessa on hyvä hetki tarkastella myös muita henkilöstöetuja ja varmistaa, että ne edelleen palvelevat tarkoitustaan.

Halutessasi voimme hoitaa henkilöstöetujen kilpailutuksen ja hallinnoinnin puolestasi. Annamme aina myös selkeät ja konkreettiset ohjeet mahdollista talous- ja henkilöstöhallinnon henkilöstöäsi varten. Kysy lisää alla olevalla lomakkeella tai soita meille!

 

Helén Hägglund

Senior Advisor, HR & Employee Benefits

+358 40 189 7740
Ota yhteyttä