Skip to main content Skip to main navigation

Mitä vakuutusmeklari tekee?

Vakuutusmeklari on yritysvakuutusten asiantuntija. Hän huolehtii asiakkaidensa vakuutusturvasta, neuvoo vakuutusasioissa ja seuraa markkinoiden kehitystä. Tarvittaessa vakuutusmeklari myös kilpailuttaa asiakkaidensa vakuutusturvaa sekä konsultoi riskienhallinnassa.

Mitä vakuutusmeklari tekee?

Vakuutusmeklari on sataprosenttisesti asiakkaansa puolella. Vakuutusmeklari ei ole minkään vakuutusyhtiön edustaja, vaan hän arvioi markkinoiden tarjontaa riippumattomasti. Hän analysoi, arvioi ja tarvittaessa kilpailuttaa asiakkaidensa vakuutuksia. Kun sinulla on hoito- ja hallinnointisopimus meklarin kanssa, hän hoitaa puolestasi juoksevia vakuutusasioita, raportoi asioiden edistymistä ja varmistaa, että toimintasi on aina oikein turvattu.

Vakuutusmeklari on luottohenkilösi

Oma vakuutusmeklarisi on sinun luottohenkilösi, jonka puoleen voit kääntyä kaikissa vakuutus- ja vahinkoasioissa. Hän neuvoo ja auttaa mielellään asiassa kuin asiassa. Oman yhteyshenkilösi kautta pääset myös suoraan hyödyntämään globaalia verkostoamme. Saat siis samasta paikasta henkilökohtaisen palvelun turvallisuuden sekä globaalin toiminnan edut ja vahvuudet.

Vakuutusmeklari tuntee toimialat

Kun vakuutusmeklari hoitaa yrityksesi vakuutusasiat, voit nukkua yösi rauhassa. Vakuutusmeklarilla on kokemusta useilta eri toimialoilta. Hänen erikoisosaamistaan on auttaa tunnistamaan sinun toimintasi ja toimialasi riskit. Vakuutusmeklarimme ovat osa vahvaa kansainvälistä verkostoa, jolla on myös neuvotteluvoimaa sopia kilpailukykyisemmästä hinnoittelusta ja paremmista vakuutusehdoista. 

Vain ammattilainen voi olla vakuutusmeklari

Vakuutusmeklarin ammatti on EU-tasolla asti säädelty. Suomessa meklareiden toimintaa valvoo Finanssivalvonta. Vakuutusmeklarin ammatin on katsottu olevan niin vaativa, että tehtävään vaaditaan vakuutusmeklaritutkinto. Vain Finanssivalvonnan vakuutusedustajarekisteriin merkitty taho saa käyttää nimikettä vakuutusmeklari tai vakuutuksenvälittäjä.