Skip to main content Skip to main navigation

Etätyön vakuuttaminen

Koronaviruksen myötä suuri osa Suomen ja muunkin maailman toimistotyöläisistä on siirtynyt työskentelemään etänä kotitoimistolta käsin. Tämä tuo uusia haasteita ja mahdollisuuksia oman henkilöstön vakuuttamiseen.

Monet ovat povanneet etätyöskentelystä "uutta normaalia" eli sitä, että suuri osa henkilöstöstä jatkaa ison osan työpäivistään kotoa työskentelemistä myös silloin kuin koronavirus on voitettu.

Olemme koonneet tiiviin infopaketin siitä, minkälaisissa tilanteissa lakisääteinen työtapaturma- ja ammattitautivakuutus korvaa etätyössä sattuneita tapaturmia.

Lisäksi kerromme, miten voit parantaa työntekijöidesi vakuutusturvaa ja paikata lakisääteisten vakuutuksen jättämiä aukkoja.

Mitä lakisääteinen työtapaturma- ja ammattitautivakuutus korvaa etätyössä?

Lakisääteinen työtapaturmavakuutus on voimassa etätyötä tehdessä, mutta vain tehdessäsi työtä.

Vakuutus ei korvaa esim. tapaturmia

  • vessa-, kahvi- ja lounastauoilla
  • "työmatkalla" eli esimerkiksi kun etätyöläinen vie lapsia kotoa päiväkotiin ja palaa sitten takaisin kodin etätyöpisteelle
  • työntekijän hakiessa lounasta vaikkapa lähiravintolasta
  • taukojumpatessasi kotona.

Käytännössä työtapaturmavakuutus korvaa etätyössä sattuneita tapaturmia hyvinkin rajallisesti.

Etätyövakuutus kattaa mm. kahvitauot

Erillisellä etätyövakuutuksella voit laajentaa työntekijöidesi vakuutusturvaa etätyön aikana. Etätyövakuutus kattaa edellämainitut normaalit tauot, kuten vessa-, kahvi- ja lounastauot.

Etätyövakuutuksessa korvausmäärät voi valita erikseen ja korvattavia eriä voivat olla

  • hoitokustannukset
  • pysyvän haitan korvaus
  • kuolintapauskorvaus sekä
  • päiväraha työkyvyttömyysajalta.

Jotta etätyövakuutus tulee voimaan, on työnantajan tehtävä työntekijän kanssa etätyösopimus.

Vapaa-aika, kuten aamulenkki, kaupassakäynti tai lasten kuljetukset jäävät kuitenkin myös etätyövakuutuksesta ulkopuolelle.

Miksi henkilöstölle kannattaa ottaa vapaaehtoinen tapaturmavakuutus?

Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus on aina merkittävä henkilöstöetu työntekijöillesi. Lisäksi varmistat omaa selustaasi, kun työntekijäsi pääsevät nopeasti hoitoon sekä myös takaisin töihin. Vapaaehtoisten tapaturmavakuutusten kulut kannattaakin nähdä investointina tehokkuuteen.

Laajimmillaan vapaaehtoinen tapaturmavakuutus kattaa kaiken vapaa-ajan ja korvaa työtapaturma- ja ammattitautilain mukaisesti. Hoitokulujen tai ansionmenetyskorvauksen määrää ei siis rajoiteta ollenkaan. Lisäksi vakuutus voi kattaa myös vapaa-ajan harrastukset.

Suppeammat vapaa-ajan tapaturmavakuutukset paikkaavat työtapaturmavakuutuksen aukkoja etätyössä. Hoitokuluille ja muille korvattaville erille määritelllään korvausmäärät. Vakuutus on voimassa työnteossa taukojen aikana sekä vapaa-ajalla. Suppeammassa vakuutusturvassa urheiluharrastusten korvaamiseen liittyy usein rajoituksia.

Ota yhteyttä