Skip to main content Skip to main navigation

Hallinnon vastuuvakuutus

Hallinnon vastuuvakuutus on yksi tärkeimmistä yritysvakuutuksista. Se turvaa tilanteissa, joissa johdolla tai hallituksella on henkilökohtainen vahingonkorvausvastuu. Vakuutusmeklarin kautta saat useimmiten hankittua kattavamman ja laadukkaamman hallinnon vastuuvakuutuksen kuin suoraan vakuutusyhtiöstä. Laadukkaampi hallinnon vastuuvakuutus ei välttämättä ole yhtään kalliimpi kuin suppeampi versio.

Hallinnon vastuuvakuutus tai johdon vastuuvakuutus on yrityksen vakuutus, joka korvaa yrityksen hallintoon eli hallitukseen ja johtajistoon kuuluvien henkilöiden vahingonkorvausvastuuta.

Vastuuvakuutukset ovat toiminnan vakuutuksia. Hallinnon vastuuvakuutus korvaa kuluja jo siinä vaiheessa, kun vasta selvitetään onko johtaja tai hallituksen jäsen todella aiheuttanut toimillaan vahinkoa. Hallituksen tai johtajiston jäsen saattaa joutua henkilökohtaiseen vahingonkorvausvastuuseen esimerkiksi huolimattomuudella tai tietämättömyydellä aiheuttamistaan vahingoista.

Hallinnon vastuuvakuutus korvaa esimerkiksi

  • asianajan neuvontaa
  • oikeudenkäyntikuluja
  • PR- ja kriisinhallintakuluja.

Useimmiten hallinnon vastuuvakuutusta tarvitaan jo silloin, kun vasta selvitetään onko johtaja tai hallituksen jäsen todella aiheuttanut vahinkoa.

Valtaosa hallinnon vastuuvakuutuksista kuitenkin korvaa kuluja vasta oikeusprosessin päättyessä, jolloin kulut on ensin maksettava itse ja perittävä vakuutuksesta jälkikäteen. Söderberg & Partnersin neuvottelemassa ratkaisussa kuluja korvataan sitä mukaa kuin niitä syntyy.

Erilaiset hallinnon vastuuvakuutukset

Ottaessasi yrityksellesi hallinnon vastuuvakuutusta kannattaa vakuutuksen sisältöön perehtyä tarkkaan, sillä markkinoilla on hyvin eri tasoisia hallinnon vastuuvakuutuksia.

Useimmiten saat monipuolisemman hallinnon vastuuvakuutuksen asiantuntevan vakuutusmeklarin kautta.

Söderberg & Partnersin neuvottelemassa ratkaisu on yksi markkinoiden laajimmista ratkaisuista ja se on voimassa kaikkialla maailmassa.

Tytäryhtiöiden johtajat niin nykyisistä kuin perustettavista yrityksistä ovat mukana vakuutuksen piirissä ja vakuutus kattaa myös vakuutuskauden aikana eronneet tai eläkkeelle jääneet johtajat.

Hallinnon vastuuvakuutus on yrityksen vakuutus

Hallinnon vastuuvakuutus on yritysvakuutus eli yritys ottaa sen aina henkilön puolesta Hallinnon vastuuvakuutusta ei pysty ottamaan itselleen henkilökohtaisena vakuutuksena. Hallinnon vastuuvakuutuksen voikin nähdä hyvään johtajasopimukseen kuuluvana henkilöstöetuna

Johdon tai hallituksen aiheuttama vahinko tai laiminlyönti voi kohdistua niin yhtiöön, osakkeenomistajaan kuin ulkopuoliseenkin tahoon, kuten yrityksen velkojaan.

Vaateet voivat olla lakisääteisiä, sopimusperusteisia tai jopa rikosoikeudellisia. Korvausvaateiden määrä on viime vuosina kasvanut ja vaateita esittävät nykyisin yhä useammat eri tahot.

On hyvä huomioida, että oikeusprosessit ovat lähes aina pitkiä ja kalliita riippumatta siitä, onko laiminlyöntiä todella tapahtunut. Hallinnon vastuuvakuutus tuo siis turvaa myös silloin kun laiminlyöntiä ei ole oikeasti tapahtunut.

Hallinnon vastuuvakuutus varmistaa, että hankalissa tilanteissa johtajisto voi heti ottaa avukseen ja tuekseen parhaat mahdolliset osaajat. Vakuutuksen avulla prosesseja saadaan myös vietyä sujuvasti eteenpäin.

Miksi Söderberg & Partnersin välittämä hallinnon vastuuvakuutus?

Olemme neuvotelleet asiakkaidemme käyttöön valmiiksi kilpailutetun erittäin monipuolisen portfolioratkaisun hallinnon vastuuvakuutukseen. Moni yksityiskohta on vakuutusratkaisussa huomioitu tavanomaiseen hallinnon vastuuvakuutukseen verrattuna hieman kattavammin.

Portfolioratkaisun etu on, että saat sen samaan hintaan tai jopa edullisemmin kuin tavanomaisen hallinnon vastuuvakuutuksen.

 

hallinnon-vastuuvakuutus-esite.jpg

Söderberg & Partnersin
hallinnon vastuuvakuutus

Lue lisää

 

Kiinnostuitko hallinnon vastuuvakuutuksesta? Jätä yhteystietosi meille alla olevalla lomakkeella, niin vakuutusmeklarimme ottaa yhteyttä sinuun. Halutessasi voimme käydä läpi samalla myös muita yrityksen vakuutuksia tai henkilöstöetuja.

 

BB

Bo Boedeker

Senior Account Executive

+358 40 6430 688
Ota yhteyttä