Vakuutusmeklari auttoi Tamtronia poimimaan parhaat ratkaisut kolmesta vakuutusyhtiöstä

Teollisuuteen mittalaitteita valmistava asiakkaamme Tamtron oli aiemmin keskittänyt yritysvakuutuksensa vain yhteen vakuutusyhtiöön. Vakuutusmeklariyhteistyön kautta on todettu, että paras ratkaisu on vakuutusten hankkiminen kolmesta eri vakuutusyhtiöstä.

Hajauttamalla vakuutusturvaansa vakuutusmeklarin avulla Tamtron on saavuttanut merkittäviä kustannussäästöjä sekä pystynyt parantamaan yritysvakuutusratkaisuaan entistä kattavammaksi. Tamtronin toimitusjohtajan Mikko Keskisen mukaan vakuutusmeklari tuo ennen kaikkea helppoutta arkeen.

"Kun asiantuntija rakentaa vakuutuskokonaisuuden ja hallinnoi sitä, voimme varmistua, että sovitut asiat tulevat tehdyksi ajoissa ja vakuutusturvaamme tarkastellaan säännöllisesti. Hallinnollinen taakka meidän päässämme on keventynyt huomattavasti. Tiedämme aina, että vakuutusturvamme on oikealla tasolla parhaaseen mahdolliseen hintaan", Keskinen kertoo.

"Jos vakuutusten kilpailutustarpeita ilmenee, niin meklarimme on aktiivisesti yhteydessä meihin ja keskustelemme miten toimitaan", hän jatkaa.

Vakuutusten dokumentointi verkkopalvelussa sujuvoittaa arkea

Tamtronin vakuutuskokonaisuutta hallinnoidaan S&P Online -verkkopalvelussa, josta Keskinen näkee kerralla koko yhtiön ajantasaisen vakuutusturvan sekä siihen tehdyt muutokset.

"Helpottaa tosi paljon arkea, kun meklari hallinnoi kaikkea ja kolmen vakuutusyhtiön dokumentit löytyvät kaikki samasta paikasta", Keskinen toteaa.

Meklari on tuonut keskusteluihin myös kokonaan uusia vakuutustuotteita ja -ratkaisuja. Koska vakuutusmeklari seuraa alan kehitystä, markkinoita sekä hintojen kehitystä, hän huomaa ja tuo esiin juuri ne tuotteet ja ratkaisut, jotka ovat Tamtronin liiketoimintaan soveltuvia. Vakuutusmeklari neuvoo myös arjessa yhtiön vakuutusasioissa.

"Saamme vakuutusmeklarilta konsultointia aina tarpeen vaatiessa ja vastauksia kysymyksiimme. Hän on neuvonantaja, jolle on helppo soittaa. Meklari tuntee liiketoimintamme ja sen riskit sekä haasteet", Keskinen kuvailee.

Mittalaitteiden valmistukseen liittyy erityisiä vastuuvakuutuksia

Mittalaitteiden valmistus on EU-tasolla asti säänneltyä. Toiminnan vaatimukset ovat korkealla ja mittalaitteiden valmistukseen ja käyttöön liittyy paljon erilaisia laatujärjestelmiä. Useimmiten toimittajasopimuksissa on tarkkaan määritellyt vaatimukset toimittajan vastuuvakuutuksiin liittyen. Toisinaan vakuutusturvaa säädetään asiakas- tai projektikohtaisesti.

Tamtronin tuotteita käytetään lukuisilla eri toimialoilla aina maanrakennuksesta logistiikkaan ja prosessiteollisuuteen. Tämä tuo lisää haastetta vakuuttamiseen, kun käyttökohteet eroavat paljon toisistaan ja eri toimialojen vaatimukset vaihtelevat.

Yhtiön toimintaan liittyvät myös perinteiset omaisuusvakuutukset, kuljetuskaluston vakuutukset sekä henkilöstön vakuutukset. Vuosien aikana mm.  yrityksen vastuu- ja asennustyövakuutus on laajennettu kattamaan myös alihankkijoita.

Osa konsernin ulkomaisista tytäryhtiöistä hankkii vakuutuksia myös paikallisesti. Esimerkiksi hallinnon vastuuvakuutus on kuitenkin suunniteltu koko konsernille keskitetysti vakuutusmeklarin kautta Söderberg & Partnersin neuvottelemana erityistuotteena.

Tamtron Group

Tamtron on erikoistunut kehittyneisiin, tarkkoihin ja innovatiivisiin punnitusratkaisuihin kaikille merkittäville teollisuudenaloille. Valmistuksen lisäksi yritys tekee laitteiden asennuksia joko itse tai alihankkijaverkoston kautta. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Puolassa, Saksassa, Tšekissä sekä Slovakiassa. Lisäksi Tamtron vie tuotteita yli kuuteenkymmeneen maahan. Tamtron Groupiin kuuluvat Suomessa Scaleable Solutions Holding Oy, Tamtron Oy, Tamtron Systems Oy sekä Vaakatalo Oy. Suomessa konserni työllistää tällä hetkellä vajaat 50 henkilöä, ja sen liikevaihto ylittää 20 miljoonaa euroa.

tamtrongroup.com

Haluatko kuulla lisää?

Täytä oheinen lomake, niin palaamme asiaan pian ja kerromme lisää vakuutusmeklaripalveluista!

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.