Uudiskohde­projektien vakuuttaminen vaatii aikaa ja toimialan tuntemusta

Uudiskerrostaloja projektinjohtomallilla tuottavassa Pohjola Rakennuksessa on ulkoistettu vakuutusten hoito vakuutuksiin liittyvän suuren työmäärän ja yksityiskohtien sekä projektien vakuuttamiseen liittyvien jatkuvasti vaihtuvien tarpeiden vuoksi.

Pohjola Rakennus tuottaa uudiskerrostaloja eri puolille Suomea. Uudiskerrostalot ja uudet asuinalueet tehdään projekteina, jotka eroavat toisistaan paljon sekä mittasuhteiltaan että yksityiskohdiltaan. Yrityksen vakuutuksissa on tästä syystä huomioitava monia asioita projektikohtaisesti. Projektivakuutukset ovat usein voimassa tiettyyn projektiin liittyen, jonka jälkeen niitä ei tarvita.

"Vakuutusten hallinnointiin liittyvä työmäärä vaatisi merkittävän resurssin irrottamisen talon sisällä, mikä ei tunnu järkevältä", toteaa Pohjola Rakennuksen talousjohtaja Timo Alamiekkaoja.

Laaja toimialaosaaminen vakuutti

Pohjola Rakennus kilpailutti vakuutusmeklarinsa ja kävi läpi useampia alan toimijoita. Iloksemme pääsimme tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. Vakuutusmeklarin kilpailutuksessa valinnan edellytyksenä oli vakuutusmeklarin laajan kokemuksen ja asiantuntemuksen lisäksi toimialaosaaminen.

Yrityksen kohteet kehitetään ja suunnitellaan talon sisällä ja toteutetaan sen jälkeen alihankintana. Toisin sanoen yrityksellä ei ole omia rakennusmiehiä. Alihankkijoiden käyttämiseen liittyy kuitenkin paljon rakennus- ja asennustyön vakuutuksia, joissa on tärkeää määritellä vakuutusten ketjuttuminen alihankkijoiden suuntaan.

Vakuutusmeklari kävi uuden meklarin valinnan myötä läpi kaikki yrityksen vakuutukset syvällisesti vakuutusanalyysin muodossa. Tämän jälkeen todettiin, että on syytä kilpailuttaa vakuutukset.

"Nyt meillä sitten onkin jo käytössä uusi vakuutussopimuskokonaisuus", mainitsee Alamiekkaoja.

”Odotukset ovat täyttyneet, elleivät jopa ylittyneet”

Alamiekkaoja pitää tärkeänä henkilökohtaista kontaktia meklariin. Koska vakuutusturvan hoito on ulkoistettu, on odotusarvona, että meklari hoitaa asioita itsenäisesti ja sovittujen aikataulujen mukaan. Tällöin asiakkaan ei tarvitse kysellä asioiden perään.

"Arvostan jämäkkää, aktiivista yhteydenpitoa ja sitä, että asiat hoituvat. Söderberg & Partnersin kohdalla odotukset ovat täyttyneet, elleivät jopa ylittyneet", hän kuvailee.

Tulevaisuudessa Pohjola Rakennus aikoo hyödyntää vakuutusmeklariaan myös vahinkojen hoitamisessa.

Pohjola Rakennus

Pohjola Rakennus on perheyritys, joka tuottaa pääosin asuinkerrostaloja yli 30 vuoden kokemuksella. Yrityksellä on omaa henkilökuntaa noin 250 henkilöä ja se on yksi Suomen suurimmista rakennusliikkeistä. Pohjola Rakennus suunnittelee ja rakentaa vuosittain yli 2000 uutta kotia. Sen toimipisteet ovat Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä, Kuopio ja Oulu.

pohjolarakennus.fi

Haluatko kuulla lisää?

Täytä oheinen lomake, niin palaamme asiaan pian ja kerromme lisää vakuutusmeklaripalveluista!

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.