Kera Group turvautuu vakuutusten vertailussa meklarin apuun

Kera Groupissa hoidettiin aiemmin vakuutusturvaa talon sisällä. Pian kuitenkin todettiin, että vakuutusten kilpailuttaminen ei olekaan niin helppoa kuin miltä aluksi vaikuttaa ja palkattiin ammattilainen avuksi.

"Vakuutusten kilpailuttaminen oli vaikeaa ja työlästä, sillä eri vakuutusyhtiöistä saatujen tarjousten vertailu oli todella hankalaa. Esimerkiksi yksityiskohdat vakuutusehdoissa vaihtelivat paljon. Totesimme, että tarvitsemme vakuutusalan asiantuntijan hoitamaan asiaa ja käännyimme tuolloin Söderberg & Partnersin puoleen", kertoo Kera Groupin toimitusjohtaja Seppo Nieminen.

Yritys valmistaa savunpoistoluukkuja, kattovalokupuja sekä erilaisia muita kodin ja asumisen ratkaisuja, kuten valokatteita ja terassilaseja Keraplast- ja Keravent-tuotenimien alla.

Tuotevastuuvakuutus yksi tärkeimmistä turvista

Kera Groupin asiantuntemus perustuu erityisesti paloturvallisuutta edistäviin savunpoistojärjestelmiin, joten vakuutukset ovat hyvin keskeisessä osassa yrityksen tuotantotoimintaa.

"Sanoisin, että tärkeimpiä vakuutuksiamme ovat tuotevastuuvakuutus sekä toiminnan vastuuvakuutus", toteaa Nieminen.

Paloturvallisuusalan tuotteita valmistavassa yrityksessä riskienhallinta on luonnollisena jatkumona erityisen lähellä sydäntä myös omassa toiminnassa. Kera Group on käynyt vakuutusmeklarinsa kanssa läpi esimerkiksi erilaisia riskiskenaarioita omassa toiminnassa. Sen myötä riskienhallintaa on pystytty parantamaan ja vakuutusturva mitoittamaan oikein.

Vakuutusmeklarin asiantuntemusta on käytetty myös mm. projektivakuuttamisen yhteydessä kohdeprojektien riskianalyyseissa sekä yleisesti liiketoiminnan riskien kartoittamisessa.

Kansainvälisen vakuuttamisen asiantuntijat myös apuna

Kera Group toimii Suomen lisäksi Venäjällä, Baltian maissa, Puolassa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa yhteensä yhdeksän tytäryhtiönsä kautta, joten yrityksellä on melko iso kansainvälisen toiminnan vakuutuskokonaisuus. Kansainvälisessä vakuuttamisessa Kera Group hyödyntää myös Söderberg & Partnersin kansainvälisen vakuuttamisen asiantuntijoita, jotka työskentelevät tiiviissä yhteistyössä groupin controllerin kanssa.

Seppo Nieminen arvostaa helppoa henkilökohtaista palvelua ja asioi yleensä suoraan oman vakuutusmeklarinsa kanssa.

- Yhteistyö on ollut hyvin joustavaa ja sujuvaa, asiat hoituvat nopeasti. Meklari pitää myös huolen, että olemme aina ajan tasalla. Jos en itse ole ollut vähään aikaan yhteydessä, ottaa meklari yhteyttä minuun. Meille on etsitty ja esitetty aktiivisesti uudenlaisia vaihtoehtoja, sillä meklari seuraa alan kehitystä, Nieminen kuvailee.

Kera Group

Kera Group on kansainvälinen yritys, joka valmistaa paloturvallisuutta edistäviä savunpoistojärjestelmiä sekä päivänvaloratkaisuja Keravent- ja Keraplast-brändien alla. Päätuotteita ovat savunpoistoluukut, kattovalokuvut sekä erilaiset kodin ja asumisen ratkaisut, kuten valokatteet, terassit ja terassilasit. Lähes 50-vuotiaan yhtiön kotipaikka on Orimattilassa, mutta kotimaan lisäksi Kera Group toimii kansainvälisesti yhdeksän tytäryhtiönsä kautta. Suomessa Kera Group työllistää yli 260 ihmistä.

www.keragroup.fi

Haluatko kuulla lisää?

Täytä oheinen lomake, niin palaamme asiaan pian ja kerromme lisää vakuutusmeklaripalveluista!

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.