IQM otti vakuutusmeklarin pääomasijoittajan suosituksesta

IQM on pienessä ajassa huimasti kasvanut start-up, jossa suunnitellaan kvanttitietokoneiden kaupallistamista. Toiminnan tueksi tarvitaan kattavaa vakuutusturvaa.

“En itse tiennyt oikeastaan koko vakuutusmeklaritoiminnan olemassaolosta ennen kuin saimme pääomasijoittajalta neuvon hyödyntää vakuutusmeklaria”, muistelee IQM:n COO Juha Vartiainen.

Start-up yritys on kerännyt muun muassa Euroopan innovaationeuvosto EIC:ltä, Business Finlandilta sekä pääomasijoittajilta kymmenien miljoonien eurojen rahoituksen. Osa pääomasijoittajista toimii myös yhtiön neuvonantajina.

IQM suunnittelee ja kokoaa kvanttitietokoneita kansallisten tutkimuslaitosten ja yliopistojen sekä erilaisten suurteholaskentakeskusten käyttöön. Yrityksellä on toimistot Espoossa, Münchenissä sekä Bilbaossa.

Paljon vakuutettavaa pienessä yrityksessä

IQM:ssä tehdään lähinnä tutkimusta ja kehitystä. Yritys on myös palkannut Euroopan suurimman teollisten kvanttilaitteistojen valmistajatiimin. Työn tekemiseen tarvitaan paljon laitteita, jotka maksavat melko paljon.

”Olemme siis pieni firma, jolla on paljon kalliita ja isoja projekteja”, summaa Vartiainen.

Vartiainen on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Söderberg & Partnersin meklarin kanssa. Hän kokee, että yrityksen vakuutusasiat ovat hoituneet helposti ja rahoilleen on todella saanut vastinetta.

IQM:n vakuutukset ovat tällä hetkellä sijoitettuna useampaan vakuutusyhtiöön, joista osa on kansainvälisiä vakuuttajia.

” En usko, että olisimme löytäneet ulkomaisia vakuuttajia ja vakuutusmahdollisuuksia ilman meklarin apua. Saamamme hyöty on kustannukseen nähden suuri”, Vartiainen arvelee.

IQM

IQM on Euroopan johtava suprajohtavien kvanttitietokoneiden valmistaja, joka valmistaa kvanttitietokoneita tutkimuslaboratorioihin ja superlaskentakeskuksiin. Kvanttitietokoneiden odotetaan tarjoavan täysin uusia mahdollisuuksia mm. terveydenhuoltoon, koneoppimiseen, talousmallinnukseen, materiaalitieteeseen ja kemiaan.

meetiqm.com (sivu avautuu englanniksi)

Haluatko kuulla lisää?

Täytä oheinen lomake, niin palaamme asiaan pian ja kerromme lisää vakuutusmeklaripalveluista!

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.