S&P hallinnon vastuu­vakuutus

Hallinnon vastuuvakuutus on yksi tärkeimmistä yritys­vakuutuksista. Se turvaa tilanteissa, joissa johdolla tai hallituksella on henkilö­kohtainen vahingonkorvaus­vastuu. Vakuutus­meklarin kautta saat useimmiten hankittua kattavamman ja laadukkaamman hallinnon vastuu­vakuutuksen kuin suoraan vakuutus­yhtiöstä. Laadukkaampi hallinnon vastuu­vakuutus ei välttämättä ole yhtään kalliimpi kuin suppeampi versio.

Johtaja voi aina joutua korvaus­vastuuseen

Hallinnon vastuuvakuutus korvaa kuluja jo siinä vaiheessa, kun vasta selvitetään, onko johtaja tai hallituksen jäsen todella aiheuttanut toimillaan vahinkoa. Hallituksen tai johtajiston jäsen saattaa joutua henkilökohtaiseen vahingonkorvausvastuuseen esimerkiksi huolimattomuudella tai tietämättömyydellä aiheuttamistaan vahingoista.

Hallinnon vastuuvakuutus korvaa esimerkiksi

  • asianajajan neuvontaa
  • oikeudenkäyntikuluja
  • PR- ja kriisinhallintakuluja.

Useimmiten hallinnon vastuuvakuutusta tarvitaan jo silloin, kun vasta selvitetään onko johtaja tai hallituksen jäsen todella aiheuttanut vahinkoa.

Valtaosa hallinnon vastuuvakuutuksista kuitenkin korvaa kuluja vasta oikeusprosessin päättyessä, jolloin kulut on ensin maksettava itse ja perittävä vakuutuksesta jälkikäteen. Söderberg & Partnersin neuvottelemassa ratkaisussa kuluja korvataan sitä mukaa kuin niitä syntyy.

Erilaiset hallinnon vastuuvakuutukset

Ottaessasi yrityksellesi hallinnon vastuuvakuutusta kannattaa vakuutuksen sisältöön perehtyä tarkkaan, sillä markkinoilla on hyvin eri tasoisia hallinnon vastuuvakuutuksia.

Useimmiten saat monipuolisemman hallinnon vastuuvakuutuksen asiantuntevan vakuutusmeklarin kautta. Söderberg & Partnersin neuvottelema ratkaisu on yksi markkinoiden laajimmista, ja se on voimassa kaikkialla maailmassa.

Tytäryhtiöiden johtajat niin nykyisistä kuin perustettavista yrityksistä ovat mukana vakuutuksen piirissä ja vakuutus kattaa myös vakuutuskauden aikana eronneet tai eläkkeelle jääneet johtajat.

Hallinnon vastuuvakuutus on yritys­vakuutus

Hallinnon vastuuvakuutus on yritysvakuutus eli yritys ottaa sen aina henkilön puolesta. Hallinnon vastuuvakuutusta ei pysty ottamaan itselleen henkilökohtaisena vakuutuksena. Hallinnon vastuuvakuutuksen voikin nähdä hyvään johtajasopimukseen kuuluvana henkilöstöetuna

Johdon tai hallituksen aiheuttama vahinko tai laiminlyönti voi kohdistua niin yhtiöön, osakkeenomistajaan kuin ulkopuoliseenkin tahoon, kuten yrityksen velkojaan.

Vaateet voivat olla lakisääteisiä, sopimusperusteisia tai jopa rikosoikeudellisia. Korvausvaateiden määrä on viime vuosina kasvanut ja vaateita esittävät nykyisin yhä useammat eri tahot.

On hyvä huomioida, että oikeusprosessit ovat lähes aina pitkiä ja kalliita riippumatta siitä, onko laiminlyöntiä todella tapahtunut. Hallinnon vastuuvakuutus tuo siis turvaa myös silloin kun laiminlyöntiä ei ole oikeasti tapahtunut.

Hallinnon vastuuvakuutus varmistaa, että hankalissa tilanteissa johtajisto voi heti ottaa avukseen ja tuekseen parhaat mahdolliset osaajat. Vakuutuksen avulla prosesseja saadaan myös vietyä sujuvasti eteenpäin.

Valitse kattava turva

Olemme neuvotelleet asiakkaidemme käyttöön valmiiksi kilpailutetun monipuolisen ratkaisun hallinnon vastuuvakuutukseen. Vakuutusratkaisu kattaa monet yksityiskohdat tavanomaista hallinnon vastuuvakuutusta paremmin. Ratkaisun avulla saat paremman vakuutusturvan samaan tai edullisempaan hintaan kuin tavanomaisessa vaihtoehdossa.
Tutustu hallinnon vastuuvakuutuksen sisältöön 

Ollaan yhteydessä!

Lähetä tietosi meille yhteydenottolomakkeella, niin palaamme pian asiaan.

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.