Skip to main content Skip to main navigation

Miksi palkata vakuutusmeklari?

Vanhan lausahduksen mukaan vakuutus on maailmantalouden voiteluaine. Ilman sitä yritysten kasvuvauhti hidastuisi tai niitä ei edes olisi liian suurten taloudellisten riskien takia.

Vakuutus tuotteena on melko abstrakti ja monimutkainen. Sen ostajalla ei useinkaan ole tarvittavaa asiantuntemusta ymmärtääkseen, mitä on oikeastaan ostamassa. Hänhän ei ole vakuutusten asiantuntija.

Moni sanookin vakuutusta ostaessaan, että toivottavasti se myös korvaa vahingon tullen. Samasta syystä monet ovat tyytymättömiä vakuutuksiinsa nimenomaan vahinkotilanteissa.

He eivät yksinkertaisesti ole huomanneet, että jotain omaisuutta tai tilannetta ei ollutkaan vakuutettu. Seuraa pettymys, mikä on täysin luonnollinen reaktio.

Vakuutusmeklari astuu mukaan kuvaan

Vakuutusmeklarien ammattikunta edustaa monille edelleen virheellisesti joukkoa, joka tinkaa vakuutusten hinnat alas, minkä jälkeen heidän työnsä on tehty. Tämä ei nykypäivänä pidä ollenkaan paikkaansa.

Nykyisin vakuutusmeklarit työskentelevät yhä enemmän asiakkaidensa strategisina kumppaneina ja tärkeinä neuvonantajina. Valtaosa meklareista tekee yhteistyötä asiakkaidensa kanssa vuosien, jopa vuosikymmenien ajan. Heillä on hyvin luottamuksellinen suhde asiakkaisiinsa, ja he ovat myöskin erittäin sisällä asiakkaan bisneksessä ja toimialassa.

Heidän tehtävänsä on olla vakuutusten asiantuntijoita, jotka auttavat asiakastaan valitsemaan parhaan mahdollisen turvan yritykselleen.

Paras vahinko on se, jota ei tapahdu

Paras vahinko on tietysti se, mitä ei satu ollenkaan. Tästä syystä vakuutusmeklarit työskentelevät yhä kokonaisvaltaisemmin myös asiakkaidensa riskienhallinnan parissa.

He tekevät arvioita, koosteita ja riskiprofiileita myös niistä riskeistä, mitkä eivät ole perinteisesti vakuutettavissa. On tärkeää tiedostaa riskit silloinkin, kun niitä ei voi vakuuttaa.

Riskien kohdalla voidaan tehdä myös paljon ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Yksinkertaisimpia ovat toimintatavat, jotka estävät tapaturmia. Ei jätetä banaaninkuorta lattialle, niin kukaan ei liukastu siihen.

Vakuutusmeklari voi kuitenkin myös osoittaa esimerkiksi asioita, joissa yrityksen eläkevakuutusyhtiö voisi tukea yritystä entistä paremmin työhyvinvoinnissa.

Hän voi auttaa varmistamaan, että henkilöstön vakuutukset ovat sopivalla tasolla, jotta he pääsevät nopeasti työterveyshuoltoon ja kotiin parantumaan. Ja niin edelleen.

Miten sinä nukuit viime yönä?

Kliseistä, mutta totta: Tärkeimmät asiat, jotka vakuutusmeklari voi asiakkaalleen antaa ovat mielenrauha ja hyvät yöunet.

Jos olet yhtään epävarma siitä, onko oma vakuutusasiantuntemuksesi riittävä tai oliko vakuutusyhtiön edustajalla sittenkin vain oma myyntitavoite mielessään käydessänne läpi vakuutusturvaasi, kannattaa harkita vakuutusmeklarin palkkaamista.

Tärkeintä on, että vakuutusturvasi on järkevä, eli että et ole yli- tai alivakuuttanut riskejäsi. Kun meklarisi todella pääsee hommiin, saatat kyllä ohessa säästää niitä eurojakin.

Viisi syytä harkita vakuutusmeklarin palkkaamista

  1. Varmistut siitä, että toimintasi riskit on kartoitettu ja huomioitu.
  2. Tiedät mitä olet vakuuttanut ja mitä et.
  3. Löydät sopivan ratkaisun sellaiseenkin vakuutustarpeeseen, johon yksittäinen vakuutusyhtiö ei välttämättä pysty vastaamaan.
  4. Voit olla rauhallisin mielin sen suhteen, että lakisääteiset vakuutusvelvoitteesi täyttyvät kaikissa maissa, joissa sinulla on toimintaa.
  5. Sinulla on aina tukena neuvonantaja, jolle soittaa ja jolta kysyä neuvoa.

 

Ota yhteyttä