Konkurrens­utsättning av företags­hälsovård

Företagshälsovården inkluderar egentligen två inköp: företagshälsovårdstjänster samt personalens försäkringar, som kompletterar tjänsterna inom företagshälsovården. Vi hjälper dig att hitta en företagshälsovårdslösning som motsvarar dina behov till bästa pris.

Kostnads­besparingar

Resultatet av konkurrensutsättning av företagshälsovården är nästan alltid kostnadsbesparingar. Detta är särskilt troligt om samma tjänsteleverantör har använts oförändrat i flera år.

Uppdaterad företagshälsa

Företagshälsovårdsavtalet inrättas ofta i början av företagets verksamhet, varefter avtalet kan vara detsamma i åratal. De flesta leverantörer av företagshälsovård strävar efter att erbjuda sina kunder så omfattande tjänster som möjligt. De motsvarar dock inte alltid en rimlig kostnadsnivå eller reellt behov. Därför är det viktigt att använda en expert för att fastställa rätt nivå.

Deduplicering

Förlängd företagshälsovård bekostas ofta genom frivillig försäkring. Vi ser till att försäkringar och företagshälsovård inte överlappar varandra. Den del av tjänsterna som inte omfattas av ditt företagshälsovårdsavtal täcks av din försäkring. Din personal kan dock enkelt göra affärer på en adress, eftersom de flesta försäkringsbolag samarbetar med företagshälsovårdsleverantörer för direktfakturering.

Konkurrens­utsättning av företags­hälsovården

Det är bra att analysera innehållet i företagshälsovården och tjänsteleverantören regelbundet. Jämförelse kan dock vara en utmaning, eftersom tjänsteleverantörernas enheter består av mycket olika saker och tjänsteleverantörerna använder sig av olika faktureringsmodeller. Vissa föredrar paketlösningar med fast pris, medan andra debiterar för varje åtgärd per tjänst.

När det gäller företagshälsovård är det också viktigt att bedöma tjänstens nödvändighet och effektivitet. Du vill inte betala för en tjänst som inte verkligen förbättrar dina arbetstagares välbefinnande? Ibland har företag också överlappningar i sina avtal. Man kanske betalar för samma sak både i företagshälsovårdsavtalet och i personalförsäkringen.

Vanliga frågor

Vi hör av oss!

Skicka oss din information via kontaktformuläret så återkommer vi till dig snart.

Genom att skicka in formuläret samtycker du till att vi sparar dina uppgifter. Vi använder informationen inom vår grupp och delar den inte med tredje part utanför Söderberg & Partners-gruppen. Vi kan kontakta dig för att marknadsföra våra tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att skicka ett e-postmeddelande till viestinta@soderbergpartners.com.