Vår historia

Söderberg & Partners såg dagens ljus 2004 när en grupp på nio analytiker under ledning av vår VD Gustaf Rentzhog beslutade att lämna ett av Nordens största finansbolag. Per-Olof Söderberg blev huvudägare i bolaget och har sedan dess varit styrelseordförande.

Gruppen av nio analytiker har redan vuxit till cirka 2 200 anställda i sju länder. Våra första affärsområden var liv- och pensionsförsäkringar, därefter övriga försäkringar. Vi fortsätter att expandera till nya affärsområden.

Analyserna har alltid varit hörnstenen i vår verksamhet. Vi är mycket stolta över vår analysavdelning, som genom åren har vuxit till att bli den största i Norden. Våra rekommendationer är alltid baserade på expertanalyser.

Det som började som en dröm för nio analytiker är nu ett fungerande företag. Söderberg & Partners är en av Sveriges ledande experter och förmedlare inom försäkringar och finansiella produkter. Vi är mycket stolta över vårt företag.

Vår historia i korthet

2023

Söderberg & Partners Oy köper Vakuutusvahti Oy. Söderberg & Partners-gruppen utökar sin verksamhet till Storbritannien och Spanien.

2022

Söderberg & Partners Oy köper hela aktiekapitalet i Vakuutusvälytys Arktia. Söderberg & Partners-gruppen har redan över 3 000 anställda.

2021

Meklaritalo, ITM Brokers, Semita och MSR Finser går ihop med Söderberg & Partners i Finland. Som en del av fusionen sammanslås även Benefit Advisors och Söderberg & Partners International Insurance (före detta Optimum Insurance Consultants) med bolaget. Bolaget är en av Finlands största försäkringsmäklare med över 100 experter och 16 kontor.

2019

Söderberg & Partners-koncernen fyller 15 år! Mer än 2 000 anställda från sex olika länder samlas till en gigantisk fest på Globen i Stockholm.

2018

Koncernen har nu över 2 000 anställda.

2014

Dörrarna till våra första kontor i Danmark, Norge och Finland öppnas. Den internationella tillväxten börjar.

2004

Nio svenska analytiker går samman för att ge flera människor tillgång till analytisk finansiell rådgivning. Bolaget får namnet Söderberg & Partners.