Garanti­försäkring

Det är ett skriftligt åtagande som garanterar ekonomisk ersättning från försäkringsbolaget till den andra parten i det ursprungliga kontraktet om förpliktelserna i kontraktet inte fullföljs.

Ett bra alternativ till bankgaranti

Garantiförsäkring är ett mycket bra alternativ till bankgarantier. Speciellt i de fall jag behöver en bankgaranti för annat bruk. Att skaffa en garantiförsäkring hos ett försäkringsbolag kräver dock vanligtvis separata förhandlingar.

Våra försäkringsmäklare hjälper gärna till att ordna garantigränser från både inhemska och internationella marknader. Våra experter känner marknaden väl och kan bedöma åt dig vilken typ av garantiförsäkring ditt företag behöver. Om du så önskar kan vi även sköta upphandlingen av garantigränsen för att säkerställa bästa villkor.

Hur bildas priset på garantiförsäkringen?

Garantiförsäkring kan också ersätta remburs i vissa fall. Prissättningen på försäkringsbolag är mycket konkurrenskraftig nuförtiden, och försäkringsbolagen kräver inte heller några motgarantier.

Men i prisförhandlingar är det absolut värt att använda en erfaren försäkringsmäklare för att hjälpa dig, som vet hur man ska bedöma prisnivåns rimlighet i förhållande till behovet.

Vanligaste frågor

Vi hör om oss!

Skicka oss din information via kontaktformuläret så återkommer vi till dig snart.

Genom att skicka in formuläret samtycker du till att vi sparar dina uppgifter. Vi använder informationen inom vår grupp och delar den inte med tredje part utanför Söderberg & Partners-gruppen. Vi kan kontakta dig för att marknadsföra våra tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att skicka ett e-postmeddelande till viestinta@soderbergpartners.com.