IQM anlitade en försäkrings­mäklare på rekommendation av en kapital­placerare

IQM är ett nystartat företag som på kort tid upplevt stor tillväxt. Företaget planerar rentav kommersialisering av kvantdatorer. Som stöd för verksamheten behövs ett omfattande försäkringsskydd.

”Själv visste jag egentligen inte att det fanns försäkringsmäklare innan vi fick rådet att använda en försäkringsmäklare av en riskkapitalinvesterare”, minns IQM:s COO Juha Vartiainen.

Det nystartade företaget har fått tiotals miljoner euro i finansiering av bland annat Europeiska innovationsrådet EIC, Business Finland samt riskkapitalinvesterare. Vissa riskkapitalinvesterare fungerar även som bolagets rådgivare.

IQM planerar och monterar kvantdatorer åt nationella forskningsinstitut och universitet samt olika datacenter med högpresterande datorsystem. Företaget har kontor i Esbo, München samt Bilbao.

Mycket att försäkra i ett litet företag

IQM utför mest forskning och utveckling. Företaget har även anställt Europas största team med tillverkare av kvantdatorer. Arbetet kräver mycket utrustning, som kostar en hel del.

”Vi är alltså ett litet företag med många dyra och stora projekt”, summerar Vartiainen.

Vartiainen har varit nöjd med samarbetet med Söderberg & Partners mäklare. Han upplever att försäkringsärendena lätt har ordnat sig och att man verkligen fått valuta för pengarna.

IQM:s försäkringar är för tillfället placerade i flera försäkringsbolag, varav en del är utländska.

”Jag tror inte att vi hade hittat utländska försäkrare och försäkringsmöjligheter utan mäklarens hjälp. Fördelarna vi får är stora i förhållande till kostnaden”, tror Vartiainen.

IQM

IQM är Europas ledande tillverkare av supraledande kvantdatorer och tillverkar kvantdatorer åt forskningslaboratorier och datacenter med högpresterande datorsystem. Kvantdatorerna förväntas erbjuda helt nya möjligheter inom bland annat hälsovård, maskininlärning, ekonomisk modellering, materialvetenskap och kemi.

meetiqm.com (sidan öppnas på engelska)

Vi hör om oss!

Skicka oss din information via kontaktformuläret så återkommer vi till dig snart.

Genom att skicka in formuläret samtycker du till att vi sparar dina uppgifter. Vi använder informationen inom vår grupp och delar den inte med tredje part utanför Söderberg & Partners-gruppen. Vi kan kontakta dig för att marknadsföra våra tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att skicka ett e-postmeddelande till viestinta@soderbergpartners.com.