Soupster Family sparar både pengar och tid med hjälp av försäkringsmäklaren

När Soupster Familys verkställande direktör Kim Heiniö gick igenom sitt försäkringsskydd tillsammans med Söderberg & Partners konstaterade man att Soupster har varit en alldeles fantastiskt bra kund åt försäkringsbolaget under de senaste 10 åren.

– Vi har väldigt många försäkringar. Vi har betalat stora försäkringsavgifter och meddelat få skador, berättar Heiniö.

– Försäkringsmäklaren konstaterade att ni är en så bra och riskfri kund för försäkringsbolaget att det säkert finns utrymme för förhandlingar.

Söderberg & Partners gjorde en utförlig försäkringsanalys åt Soupster Family. Mäklaren fann även ett par oupptäckta risker som hade kunnat leda till en saftig faktura om en olycka hade hänt. Efter försäkringsanalysen konstaterade man att hela försäkringsskyddet konkurrensutsätts.

Från försäkringsanalys till stamkund

Mäklaren skötte anbudsbegäran, gjorde en omfattande jämförelse och analys av anbuden samt förhandlade slutresultatet med försäkringsbolaget.

Heiniö var så nöjd att han beslöt sig för att göra en kontinuerlig avtal med Söderberg & Partners.

– Det är många detaljer och ett stort arbete med att gå igenom försäkringar, förhandla med försäkringsbolag och övriga försäkringsärenden. Jag vill att någon annan sköter hela försäkringsjobbet åt mig, konstaterar han.

– Jag ser med intresse fram emot hur saker och ting fungerar med eventuella skadeansökningar och -förhandlingar. Mäklaren sköter även dem i fortsättningen.

Rekommendation av en bekant inom restaurangbranschen avgjorde

Inom restaurang- och cateringbranschen är det mycket som ska beaktas vid försäkring. Företagets egen egendom, leasade inventarier samt kundernas egendom ska försäkras. I restauranger är personliga inredningslösningar oftast de dyraste delarna utöver kökstekniken. Därtill behöver man skydd för eventuella avbrott i affärsverksamheten, till exempel om nyckelfigurer insjuknar eller om det inträffar en salmonellaepidemi i lokalen.

Restauranger är ofta verksamma i hyreslokaler, bl.a. i exklusiva lokaler och köpcenter. Catering däremot görs i kundernas lokaler, som är mycket olika. Söndriga apparater eller elavbrott är kritiska när man förvarar produkter som lätt förstörs. Smältskador kan också orsaka betydande skador på fastigheten.

– En bekants rekommendation var en viktig orsak till att prova en mäklare, speciellt eftersom han också är inom samma bransch. Han berättade att försäkringsmäklaren har erfarenhet och att det är möjligt att få ett bättre pris på försäkringarna via en försäkringsmäklare. Därför ville jag prova på att använda en mäklare, nämner Heiniö.

Kompisen hade använt en försäkringsmäklare, slutat använda mäklaren och sedan återgått till mäklaren när han märkte att priset på hans försäkringar började stiga.

Soupster Family

Soupster Family har grundats av Kim Heiniö och har 12 fungerande bolag och 30 verksamhetsställen samt drygt 200 anställda. I centrum av Soupsters verksamhet är personliga indie-lunchrestauranger i Helsingfors. Därtill inkluderar familjens verksamhet flera middagsrestauranger, krogar, festlokaler, evenemangsorganisation, catering samt en coworking-arbetsplats.

Vi hör om oss!

Skicka oss din information via kontaktformuläret så återkommer vi till dig snart.

Genom att skicka in formuläret samtycker du till att vi sparar dina uppgifter. Vi använder informationen inom vår grupp och delar den inte med tredje part utanför Söderberg & Partners-gruppen. Vi kan kontakta dig för att marknadsföra våra tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att skicka ett e-postmeddelande till viestinta@soderbergpartners.com.