Misstro byttes ut mot övertygelse tack vare mäklarens yrkeskompetens

Suomen Konetalo Oy inledde ett samarbete med Söderberg & Partners hösten 2021 för analys och konkurrensutsättning av försäkringar. Erfarenheterna har varit så positiva att samarbetet har fortsatt med ett administrationsavtal.

Enligt Suomen Konetalos finansdirektör Elina Spillane förhöll man sig inom företaget något reserverade till försäkringsmäklare.

”Vi samtalade med ett par olika mäklare samtidigt och var tveksamma om det alls skulle löna sig att använda en mäklare. Vi hade tidigare hört om andras negativa erfarenheter av försäkringsmäklare”, berättar Spillane.

”Med Söderberg & Partners har vi framför allt övertygats av vår mäklares yrkeskompetens. Mäklaren har verkligen tänkt just på våra försäkringar”, fortsätter han.

Olycksfallsförsäkringens betalningssystem förnyades

Vår försäkringsmäklare analyserade först företagets nuvarande försäkringshelhet och gjorde på basis av den en rekommendation om hur försäkringsskyddet kunde optimeras och förnyas. Därefter konkurrensutsatte man försäkringarna.

Suomen Konetalo förnyade slutligen helt olycksfallsförsäkringens betalningssystem. Mäklaren gjorde helheten rimligare i förhållande till företagets storlek. Därtill förnyades fordonsförsäkringarnas självriskandelar. Mäklaren optimerade försäkringsskyddet även i övrigt så att det bättre motsvarade företagets behov.

”Konkurrensutsättningen resulterade i avsevärda kostnadsbesparingar”, nämner Elina Spillane.

”Jag anser emellertid att den expertis vi får är ännu viktigare för oss. Mäklaren kunde även förselå saker som vi inte ens hade tänkt på”, berättar hon.

”Den egna arbetsbördan har minskat, men expertisen är det viktigaste”

I och med administrationsavtalet sköter mäklaren många av Suomen Konetalos dagliga försäkringsärenden. Även vissa förnyelser och optimeringsåtgärder till försäkringshelheten är under arbete.

”Att använda en mäklare har underlättat arbetsmängden enormt för vår del. Jag anser ändå att det är en viktigare fördel att en expert aktivt har hand om vårt försäkringsskydd och hittar lösningar som passar just oss”, beskriver Spillane.

”Vi har också fått en alldeles fantastisk kundservice. Jag tror inte att jag har fått lika bra service någon annanstans”, konstaterar hon.

Suomen Konetalo Oy

Suomen Konetalo Oy är ett företag som importerar, säljer och underhåller truckar med över 20 års gedigen erfarenhet. Företaget är verksamt inom hela Finland.

www.suomenkonetalo.fi (sidan öppnas på finska)

Vi hör om oss!

Skicka oss din information via kontaktformuläret så återkommer vi till dig snart.

Genom att skicka in formuläret samtycker du till att vi sparar dina uppgifter. Vi använder informationen inom vår grupp och delar den inte med tredje part utanför Söderberg & Partners-gruppen. Vi kan kontakta dig för att marknadsföra våra tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att skicka ett e-postmeddelande till viestinta@soderbergpartners.com.