Försäkringsmäklaren var till ovärderlig hjälp när verkstaden skadades i en brand

Helasteel hade blivit kund hos Söderberg & Partners på basis av att företagets styrelse tidigare hade goda erfarenheter. När en brand bröt ut i företagets lokaler följande sommar, klappade ledningen sig själv på ryggen för beslutet att samarbeta med en mäklare.

”Vi hade hört mycket bra, och själv hade jag inte någon särskild önskan att utreda försäkringsärenden. Jag är själv mer praktiskt lagd. Jag bad mäklaren att skaffa försäkringar åt oss som skulle göra att vi kunde sova i lugn och ro”, minns Helasteels VD Kimmo Erikoinen.

Helasteels personal skulle ha återgått till jobbet efter semestern veckan därpå när de fick höra om branden. Även företagets mäklare var på semester, men svarade ändå på samtalet som kom före klockan åtta på morgonen och fick då höra om situationen.

”Försäkringsärendena började emellertid genast rulla framåt. Vår försäkringsmäklare skötte aktivt kontakten och förhandlingarna med försäkringsbolaget”, säger Erikoinen tacksamt.

Snabbt till en ersättningslokal

Man hittade som tur var snabbt en ersättningslokal åt företaget i närheten och redan inom en vecka efter branden inledde man verksamheten i de nya lokalerna. Även försäkringsbolaget var nöjda över den snabba lösningen med flytt till tillfälliga lokaler. Trots att ersättningslokalen var lite dyrare, undvek företaget tack vare den snabba flytten en avbrottsskada, vilket hade varit ännu dyrare för försäkringsbolaget.

”Vi var mycket nöjda med att hela tiden kunna fortsätta verksamheten relativt väl, utan att till exempel behöva permittera personalen. Under cirka en månad krävdes lite justeringar, men sedan fortsatte verksamheten”, berättar Erikoinen.

Kimmo Erikoinen rekommenderar även varmt andra företag att använda försäkringsmäklare. Enligt honom talar försäkringsmäklaren och försäkringsbolaget samma språk, som man inom företagen inte nödvändigtvis är bekant med. Mäklaren för kundens talan och säkerställer att kundens intressen tas tillvara.

Försäkringarna gås igenom noggrant en gång per år

Helasteel går noggrant igenom sin försäkringshelhet med mäklaren minst en gång per år. Då gör man nödvändiga förändringar och förbättringar av försäkringsskyddet. Resten av tiden sköter mäklaren löpande försäkringsärenden och hjälper vid skadesituationer.

”Vi får hela tiden mycket bra information och rekommendationer av mäklaren. Själv har jag större visshet om att allt säkert går som det ska”, konstaterar Erikoinen.

Helasteel

Helasteel är en mekanisk verkstad specialiserad på svetsning och totalleveranser som framställer produkter för krävande användningsändamål i Finland och utomlands. Företaget utför både serietillverkning och projektleveranser.

www.helasteel.fi (sidan öppnas på finska)

Vi hör om oss!

Skicka oss din information via kontaktformuläret så återkommer vi till dig snart.

Genom att skicka in formuläret samtycker du till att vi sparar dina uppgifter. Vi använder informationen inom vår grupp och delar den inte med tredje part utanför Söderberg & Partners-gruppen. Vi kan kontakta dig för att marknadsföra våra tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att skicka ett e-postmeddelande till viestinta@soderbergpartners.com.