Försäkring av nya flervåningshusprojekt kräver tid och expertis inom branschen

Pohjola Rakennus som producerar nya flervåningshus har utkontrakterat skötseln av försäkringar på grund av den stora arbetsmängden och de många detaljerna kring försäkringar samt ständigt varierande behov.

Pohjola Rakennus producerar flervåningshus på olika håll i Finland. Nya flervåningshus och bostadsområden görs som projekt som skiljer sig från varandra både vad gäller skalan och detaljerna. Därför ska man beakta många faktorer projektspecifikt i försäkringsskyddet. Försäkringarna gäller ofta under ett visst projekt, varefter de inte längre behövs.

– Arbetsmängden kring administrationen av försäkringar skulle ta upp en betydande mängd resurser inom företaget, vilket inte känns rimligt, konstaterar Pohjola Rakennus finansdirektör Timo Alamiekkaoja.

Omfattande kunskap om branschen övertygade

Pohjola Rakennus konkurrensutsatte sin försäkringsmäklare i början av år 2020 och gick igenom flera aktörer inom branschen. Vi fick nöjet att samarbeta med dem. Förutsättningen för valet var försäkringsmäklarens omfattande erfarenhet och expertis samt kunskap om branschen.

Företagets objekt utvecklas och planeras inom företaget och förverkligas därefter med hjälp av underleverantörer. Med andra ord har företaget inga egna byggnadsarbetare. Att använda underleverantörer kräver däremot många försäkringar för byggnads- och installationsarbete, där det är viktigt att fastställa sammankopplingen av försäkringen med underleverantörerna.

Med försäkringsmäklaren gick man i takt med valet av ny mäklare igenom hela försäkringshelheten i form av en försäkringsanalys. Därefter konstaterade man att det var aktuellt att konkurrensutsätta det befintliga försäkringsskyddet.

– Nu har vi alltså i kraft en ny försäkringsavtalshelhet, nämner Alamiekkaoja.

”Förväntningarna har uppfyllts, om inte till och med överträffats”

Alamiekkaoja tycker det är viktigt att ha personlig kontakt med mäklaren. Eftersom skötseln av försäkringsskyddet är utkontrakterat är det förväntat att mäklaren sköter saker och ting självständigt och i enlighet med överenskomna tidtabeller. Då behöver kunden inte fråga efter något.

– Jag uppskattar stadig och aktiv kontakt och att saker och ting blir gjorda. Beträffande Söderberg & Partners har förväntningarna uppfyllts, om inte till och med överträffats, beskriver han.

I framtiden tänker Pohjola Rakennus använda sig av sin försäkringsmäklare även vid skötseln av eventuella skadesituationer.

Pohjola Rakennus

Pohjola Rakennus är ett familjeföretag, som producerar i huvudsak nya flervåningshus med över 30 års erfarenhet. Företaget har en egen personal på cirka 250 personer och är ett av Finlands största byggnadsföretag. Pohjola Rakennus planerar och bygger årligen över 2 000 nya hem. Dess verksamhetsställen är Helsingfors, Tammerfors, Åbo, Jyväskylä, Kuopio och Uleåborg.

pohjolarakennus.fi (sidan öppnas på finska)

Vi hör om oss!

Skicka oss din information via kontaktformuläret så återkommer vi till dig snart.

Genom att skicka in formuläret samtycker du till att vi sparar dina uppgifter. Vi använder informationen inom vår grupp och delar den inte med tredje part utanför Söderberg & Partners-gruppen. Vi kan kontakta dig för att marknadsföra våra tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att skicka ett e-postmeddelande till viestinta@soderbergpartners.com.