Det bästa försäkringsskyddet kan bestå av försäkringar från flera bolag – så gick det till hos Tiiko

Verkställande direktör Juha Korvola ler när han berättar om hur Tiiko Oy blev kund hos försäkringsmäklaren. Flera mäklare hade kontaktat honom och erbjudit sina tjänster, men försäkringsbolagets kontaktperson konstaterade att företaget inte hade behov av en mäklare. Sedan hade samma kontaktperson själv blivit mäklare.

Numera rekommenderar Korvola användningen av en försäkringsmäklare framför allt till företag som vill koncentrera sig på sin huvudsakliga affärsverksamhet och som inte har tid att sätta sig in i alla detaljer kring försäkringar.

– Vi fortsatte diskussionen och han lyckades slutligen övertyga mig om fördelarna med att använda en försäkringsmäklare. Nu när jag funderar på saken, så nog är en mäklare en mer opartisk expert än försäkringsbolagets representater, som har sina egna försäljningsmål. I och för sig hade jag nog alltid varit nöjd med mitt försäkringsbolag, berättar Korvola.

Försäkringar från flera försäkringsbolag – alla försäkringar sköts på samma ställe

När man har konkurrensutsatt och jämfört försäkringsskyddet på Tiiko, har man beslutat sig för till att ta försäkringar från flera bolag. När Tiiko blev kund hos försäkringsmäklaren konkurrensutsatte företaget hela försäkringsskyddet, och man konstaterade att det är bra att försäkra fordonsparken hos ett annat försäkringsbolag än de övriga försäkringarna. Där fick man ett mycket mer konkurrenskraftigt erbjudande.

Med mäklarens hjälp är det emellertid lätt och smidigt att sköta försäkringsärenden även med flera försäkringsbolag, och Korvola har inte upplevt att det skulle vara komplicerat. Han har utkontrakterat försäkringsärendena till sin mäklare och därför räcker det med att skicka e-post eller ringa upp den egna kontaktpersonen.

– Min egen mäklare har alltid tagit bra hand om allt. Vi har för vana att ge respons direkt vare sig den är positiv eller negativ, men ännu har vi inte blivit tvungna att ge negativ respons, skrattar Korvola.

Behovet av försäkringsskydd varierar från projekt till projekt

Tiiko bygger el- och fibernät. Arbetet är mycket praktiskt och kräver därför många olika försäkringar som stöd för det dagliga arbetet. När man planerar försäkringsskyddet måste man utöver det lagstadgade försäkringsskyddet beakta bl.a. omfattande sakförsäkringar för den relativt stora fordonsparken. Dessutom behöver man varierande, specifika skydd för olika projekt, såsom ansvarsförsäkringar och försäkringar för olika arbetsobjekt.

– När jag har gjort entreprenadavtal har jag frågat samarbetspartnern om försäkringsvillkoren som bifogats till avtalet kan skickas som sådana till min mäklare. Jag skickar dokumentet och meddelar att ta hand om konkurrensutsättningen. Det har gjort saker och ting enkelt för mig själv, beskriver Korvola.

Företaget har försäkrat de 52 personer som de för tillfället har på lönelistan med hälsoförsäkringar. Utöver den egna personalen arbetar flera underleverantörer med projekten.

– Vi har även skyddat underentreprenaden med försäkringar. Det är alltid bra att skydda sig själv om det andra företaget inte skulle sköta jobbet som man kommit överens om, nämner Korvola.

Tiiko Oy

Tiiko Oy är ett familjeföretag grundat år 2004 som ägs av Hannu, Juha och Sami Korvola. Företaget bygger fiber- och elnät, från små arbeten till stora helheter. Företaget sysselsätter 52 personer samt flera underleverantörer och har sin hemort i Storkyro i Södra Österbotten, men företaget är verksamt i hela Finland.

tiiko.fi

Vi hör om oss!

Skicka oss din information via kontaktformuläret så återkommer vi till dig snart.

Genom att skicka in formuläret samtycker du till att vi sparar dina uppgifter. Vi använder informationen inom vår grupp och delar den inte med tredje part utanför Söderberg & Partners-gruppen. Vi kan kontakta dig för att marknadsföra våra tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att skicka ett e-postmeddelande till viestinta@soderbergpartners.com.