Serlachius-museot on jo vuosien ajan luottanut vakuutusmeklariin

Söderberg & Partnersilla on ollut ilo hoitaa arvostettujen Serlachius-museoiden vakuutusturvaa jo useiden vuosien ajan. Serlachius-museot on Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen kohde, jonka kanssa on ollut ilo päästä työskentelemään.

Serlachius-museot Gösta ja Gustaf muodostavat Mänttä-Vilppulassa sijaitsevan museokokonaisuuden. Gösta-museon tiloissa toimii myös ulkopuolinen fine dining -ravintolayrittäjä. Lisäksi museoalueella sijaitsee taitelijaresidenssi.

Serlachius-museoilla on jatkuva vakuutusten hallinnointisopimus Söderberg & Partnersin kanssa ja vakuutusturvaa onkin päivitetty ja tarkistettu aika ajoin. Taideteokset ylipäätään ovat suhteellisen arvokkaita ja vaativat myös kuljetukseen, säilytykseen ja käsittelyyn liittyen lukuisia erityistoimenpiteitä.

"Osa teoksista kuuluu kokonaisvakuutukseemme ja sitten meillä on erillisiä vakuutuksia näyttelyihin ja tiettyihin teoksiin liittyen", kertoo Serlachius-museoiden talousjohtaja Juha Roponen.

Monet’n aitous paljastui tieteellisillä tutkimuksilla

Yksi Serlachius-museoiden tunnetuimmista teoksista on Serlachius-säätiön kokoelmissa jo 1950-luvun loppupuolelta asti ollut Claude Monet’n Heinäsuova ilta-auringossa -teos, joka on mittavan arvokas.

"Koska maalauksessa ei ole näkyvää signeerausta, sen aitoudesta päästiin varmistumaan vasta vuonna 2015", muistelee Roponen.

Jyväskylän yliopiston hyperspektrikamera paljasti tuolloin tutkimuksissa maalikerroksen alta Monet'n nimen ja vuosiluvun 1891. Myös pigmentti- ja kangaskuituanalyysit vahvistivat, että teos todella on Monet'n kädenjälkeä.

"Aitous oli mahdollista todistaa vasta nyt, sillä soveltuvaa tutkimusteknologiaa ei oltu aiemmin vielä kehitetty", Roponen selittää.

Vakuutusturvaa ulkomailta asti

Taidemaailmassa soveltuvaa vakuutusturvaa ei välttämättä löydy Suomen rajojen sisäpuolelta. Serlachiuksen vakuutusratkaisussa on hyödynnetty Söderberg & Partnersin kansainvälisen vakuuttamisen palveluita: vakuutusturvaa on hankittu esimerkiksi Norjasta. Taideteosten ja näyttelyiden ohella Serlachius-museot on vakuuttanut myös muun muassa Mäntässä sijaitsevat historialliset museokiinteistönsä.

Roponen kertoo olleensa jo useiden vuosien ajan erittäin tyytyväinen yhteistyöhön. Hänen yhteyshenkilönsä Markku Rantanen kertoo, että on ollut ilo päästä hoitamaan yrityksen vakuutuksiin liittyviä asioita sekä yhteistyön merkeissä vierailemaan Serlachius-museoissa ja suosittelee vierailukohdetta kaikille.

Serlachius-museot

Taidemuseo Gösta on toiminut Mäntässä v. 1945 lähtien vuorineuvos Gösta Serlachiuksen edustuskodikseen rakennuttamassa Joenniemen kartanossa. Serlachius-museo Gustafin näyttelyt liittyvät paperiteollisuuden historiaan ja taiteeseen. Jo museorakennus, entinen metsäyhtiön pääkonttori, on nähtävyys sinänsä. Serlachius-museoissa työskentelee vakituisesti yli 50 ja osa- tai määräaikaisesti noin 20 henkilöä. Museoita ylläpitää Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, joka hoitaa ja ylläpitää Gösta Serlachiuksen taidekokoelmaa.

serlachius.fi

Ota yhteyttä!

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.