Söderberg & Partners toivottaa KKR:n tervetulleeksi merkittävänä osakkeenomistajana

16 lokak. 2019

KKR sijoittaa eläkeneuvonnan, varallisuudenhoidon ja vahinkovakuutuksen markkinajohtajan tuotevalikoiman kehittämiseen ja kansainvälisen laajentumisen tukemiseen.

Söderberg & Partners yhdessä TA Associatesin ja tiettyjen muiden myyvien osakkeenomistajien kanssa ovat tänään päässeet sopimukseen KKR:n, johtavan maailmanlaajuisen sijoitusyhtiön, sijoituksen ehdoista. KKR hankkii merkittävän vähemmistöosuuden perustajan johtamasta liiketoiminnasta, ja Per-Olof Söderberg (puheenjohtaja ja perustajajäsen), Gustaf Rentzhog (toimitusjohtaja ja perustajajäsen) ja muut keskeiset perustajajäsenet pysyvät pitkäaikaisina osakkeenomistajina.

Kauppaan sovelletaan tavanomaisia ennakkoehtoja, mukaan lukien viranomaishyväksyntä, ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2019 toisen neljänneksen aikana.

Söderberg & Partners on johtava varainhoito-, yrityseläke- ja vakuutuspalveluiden tarjoaja Pohjoismaissa ja Hollannissa. Vuonna 2004 perustettu liiketoiminta on kasvanut tasaisesti AUM:ssa ja on selkeä markkinajohtaja Ruotsissa. Se aloitti laajentumisensa Pohjoismaissa vuonna 2014 siirtymällä Norjan, Tanskan ja Suomen markkinoille sekä laajentamalla eläkeneuvontapalveluaan Alankomaihin.

KKR jatkaa Söderberg & Partnersin tukemista ja avustamista sen strategiassa levittää menestyksekästä alustaansa Pohjoismaissa ja kansainvälisesti, kehittää tuotevalikoimaansa ja palvelutarjontaansa sekä parantaa valmiuksiaan sijoitusten hallinnassa ja tutkimuksessa. Kauppa perustuu KKR:n menestyksekkääseen ennätykseen Pohjoismaissa ja maailmanlaajuisesti perustaja-yrittäjien kanssa tehtävästä yhteistyöstä heidän kasvutavoitteidensa tukemiseksi ja liiketoiminnan laajentamiseksi edelleen.

Per-Olof Söderberg, puheenjohtaja ja perustajajäsen: "Olen erittäin iloinen voidessani toivottaa KKR:n tervetulleeksi merkittäväksi osakkeenomistajaksi, joka auttaa meitä toteuttamaan Söderberg & Partnersin seuraavan kasvuvaiheen. Kiitämme samalla TA Associatesia heidän vahvasta tuestaan ja kumppanuudestaan vuosien varrella, jonka ansiosta yhtiöstä on tullut johtava toimija Pohjoismaissa.

Toimitusjohtaja ja perustaja Gustaf Rentzhog: "Odotan innolla yhteistyötä KKR:n kanssa jatkaaksemme menestyksekkään alustamme toimittamista yrityksille ja yksityishenkilöille sekä nykyisillä että uusilla markkinoilla. Tämä ei ainoastaan lisää Söderberg & Partnersin asemaa ja mahdollisuuksia, vaan uskon sen myös parantavan merkittävästi tuotteita ja palveluita, joita voimme toimittaa asiakkaillemme. KKR tuo Söderberg & Partnersille investointeja ja henkistä pääomaa, maailmanlaajuisen rahoitus- ja teollisuusasiantuntijoiden verkoston sekä vertaansa vailla olevan ymmärryksen globaaleista markkinoista ja makrotaloudellisista trendeistä.

Daan Knottenbelt, KKR:n jäsen ja EMEA-rahoituspalveluiden johtaja: "Olemme iloisia saadessamme työskennellä Per-Olofin, Gustafin ja Söderberg & Partnersin tiimin kanssa. KKR:llä on poikkeuksellisen vahva kokemus Pohjoismaista ja sijoittamisesta perustajavetoisiin yrityksiin, ja tämä yhdessä syvällisen rahoituksenvälittäjien tuntemuksemme kanssa erottui perustajista ja johtoryhmästä. Söderberg & Partners hyötyy erittäin vahvasta liiketoimintamallista ja markkina-asemasta sekä tukevasta kasvudynamiikasta, ja odotamme innolla liiketoiminnan seuraavaa kehitysvaihetta.

Chris Parkin, toimitusjohtaja, TA Associates: "On ollut etuoikeus tukea Söderberg & Partnersin johtoa heidän kasvustrategiansa toteuttamisessa. Investoinnistamme vuonna 2014 lähtien Gustaf ja tiimi ovat johdonmukaisesti toteuttaneet suunnitelmaansa luoda johtava riippumaton varainhoitaja, eläkeneuvoja ja vakuutusmeklariryhmä. Odotamme luottavaisesti heidän rakentavan tälle menestykselle tulevina vuosina."

KKR:n sijoitus tehtiin sen eurooppalaisten pääomarahastojen kautta.

Citigroup Global Markets Limited toimi yksinoikeudella taloudellisena neuvonantajana ja PG Magnusson Advokatbyrå AB ja Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB toimivat myyvien osakkeenomistajien oikeudellisina neuvonantajina kaupan yhteydessä.

Tietoa Söderberg & Partnersista

Söderberg & Partners on perustettu vuonna 2004, ja se on nykyään johtava ei-pankkien varainhoito- ja yritysvakuutuspalvelujen tarjoaja Pohjoismaissa ja Alankomaissa. Söderberg & Partners on saavuttanut 15 vuodessa markkinajohtajan aseman asiakastyytyväisyydessä ja markkinoilla läsnäolon suhteen kaikilla toimialoillaan. Lisätietoja Söderberg & Partnersista on Söderberg & Partnersin verkkosivuilla osoitteessa www.soderbergpartners.se.

Tietoa KKR:stä

KKR on johtava maailmanlaajuinen sijoituspalveluyritys, joka hallinnoi useita vaihtoehtoisia omaisuusluokkia, mukaan lukien pääomasijoitukset, energia, infrastruktuuri, kiinteistöt ja luotto, strategisten kumppaneiden kanssa, jotka hallinnoivat hedge-rahastoja. KKR pyrkii tuottamaan houkuttelevia sijoitustuottoja rahastosijoittajilleen noudattamalla kärsivällistä ja kurinalaista sijoitustoimintaa, työllistämällä maailmanluokan ihmisiä sekä edistämällä kasvua ja arvon luomista KKR-kohdeyritysten kanssa. KKR sijoittaa hallinnoimansa pääoman rinnalle omaa pääomaa rahastosijoittajille ja tarjoaa rahoitusratkaisuja ja sijoitusmahdollisuuksia pääomamarkkinaliiketoimintansa kautta. Viittaukset KKR:n sijoituksiin voivat sisältää pois suljettujen sponsoroitujen rahastojen toiminnan. Lisätietoja KKR & Co. Inc:stä (NYSE:KKR) saat KKR:n verkkosivuilta osoitteesta www.kkr.com ja Twitteristä @KKR_Co.

Tietoa TA Associatesista

TA Associates on yksi suurimmista ja kokeneimmista globaaleista pääomasijoitusyhtiöistä. Viiteen kohdetoimialaan – teknologiaan, terveydenhuoltoon, rahoituspalveluihin, kuluttaja- ja yrityspalveluihin – keskittyvä TA sijoittaa kannattaviin, kasvaviin yrityksiin, joilla on mahdollisuudet jatkuvaan kasvuun, ja se on sijoittanut yli 500 yritykseen ympäri maailmaa.

TA sijoittaa joko enemmistö- tai vähemmistösijoittajana ja käyttää pitkäjänteistä lähestymistapaa ja hyödyntää strategisia resurssejaan auttaakseen johtoryhmiä rakentamaan pysyvää arvoa kasvuyrityksiin. TA on kerännyt pääomaa 24 miljardia dollaria sen perustamisesta vuonna 1968 lähtien, ja se sitoutuu uusiin sijoituksiin 2 miljardin dollarin vauhdilla vuodessa. Yrityksen yli 85 sijoitusammattilaista työskentelee Bostonissa, Menlo Parkissa, Lontoossa, Mumbaissa ja Hongkongissa. Lisätietoja TA Associatesista on osoitteessa www.ta.com.

Mediatiedustelut

Söderberg & Partners

Louise Hagsten
Viestintä- ja henkilöstöjohtaja
louise.hagsten@soderbergpartners.se
+46 (0) 76-149 50 17

KKR

Alastair Elwen
Finsbury
alastair.elwen@finsbury.com
+44 (0)20 7251 3801