Söderberg & Partners, Meklaritalo, ITM Brokers, Semita sekä MSR Finser fuusioituvat

11 tammik. 2021
Fuusiossa mukana olevat vakuutusmeklariyritykset ovat jo aiemmin toimineet osana pohjoismaista Söderberg & Partnersin verkostoa. Uusi yhtiö Söderberg & Partners Oy jatkaa itsenäisenä suomalaisena toimijana, josta noin puolet omistavat sen työntekijät. Yhtiö on jatkossa yli 100 asiantuntijan voimin yksi Suomen suurimmista yritysvakuutusmeklareista.

”Söderberg & Partnersin hienous on, että se pitää tärkeänä työntekijöiden sitouttamista omistusosuuksilla. Partners-liite tarkoittaa todellista kumppanuutta. Söderberg & Partnersissa työskennelläänkin sen kaikissa maissa hyvin yrittäjämäisesti”, kertoo Söderberg & Partners Oy:n toimitusjohtaja Sari Harjunniemi.

”Meiltä saa jo nyt huippuluokan asiakaspalvelua. Parannamme jatkossa hyvää asiakaskokemusta entisestään kehittämällä asiakaspalveluprosessiemme tehokkuutta sekä olemassa olevia verkkopalveluratkaisujamme. Fuusio tuo yhtiöön lisää useiden eri vakuutuslajien sekä riskienhallinnan laajaa asiantuntemusta ja kokemusta. Voimme tarjota asiakkaillemme erittäin monipuolista asiantuntemusta niin Suomessa kuin ulkomailla”, hän iloitsee.

Söderberg & Partners on pohjoismainen konserni, joka työllistää yli 2 500 ihmistä seitsemässä eri maassa. Brändin alla toimivat myös vakuutusmeklariyhtiöt Rewenda, Suunta Meklarit, Finpremium sekä Finnrisk.  Yhtiö toimii 16 paikkakunnalla Suomessa.

Osana fuusiota yhtiöön sulautuvat myös sen omistamat Benefit Advisors ja Söderberg & Partners International Insurance (ent. Optimum Insurance Consultants).

Vakuutusmeklarin työnkuva monelle vieras

Vaikka noin puolet suomalaisista yrityksistä käyttää jo vakuutusmeklareiden palveluita, on ammatti vielä useille yrityspäättäjillekin vieras.

”Me varmistamme asiakkaan selustaa ja puolustamme heidän etujaan ilman minkään tietyn vakuutusyhtiön myyntitavoitteita”, Harjunniemi tiivistää.

”Vakuutusmeklari on vakuutusyhtiöistä riippumaton asiantuntija, joka kokoaa asiakkaalleen parhaan vakuutusyhdistelmän tarjolla olevista vaihtoehdoista ja varmistaa, että se hinnoitellaan kilpailukykyisesti. Joskus paras vakuutusturva saadaan esimerkiksi hankkimalla vakuutuksia useasta eri vakuutusyhtiöstä. Meklari myös auttaa vahinkoasioiden hoitamisessa. Tämän vuoden aikana olemme vieneet esimerkiksi COVID-19-pandemiaan  liittyvän kielteisen korvauspäätöksen vakuutuslautakunnan arvioitavaksi ja saaneet asiakkaan toivoman tuloksen”, hän kertoo.

Vakuutusmeklarit auttavat asiakkaitaan riskienhallinta-asioissa, analysoivat yritysten nykyistä vakuutusturvaa sekä vertailevat, kilpailuttavat ja hankkivat vakuutuksia. Suurin osa vakuutusmeklareista työskentelee ennen meklariuraansa useiden vuosien ajan eri vakuutusyhtiöiden palveluksessa. Tästä syystä heillä on hyvin monipuolinen näkemys ja kokemus vakuuttamisesta.

Isommissa meklariyrityksissä, kuten Söderberg & Partnersissa, meklarit työskentelevät usein liikejuristien tavoin asiantuntijatiimeissä. Tällöin meklari voi erikoistua tiettyyn osa-alueeseen, esimerkiksi riskienhallintaan, kansainväliseen vakuuttamiseen tai henkilöstön vakuuttamiseen. Vakuutusmeklarina voi toimia vain Finanssivalvonnan hyväksymänä.

Lisätietoja antaa

Sari Harjunniemi, toimitusjohtaja, Söderberg & Partners Oy
sari.harjunniemi@soderbergpartners.com
p. +358 45 675 1301

Söderberg & Partners Oy on osa kansainvälistä Söderberg & Partners -konsernia, joka kuuluu Pohjoismaiden suurimpiin vakuutusneuvonnan ja -välityksen tarjoajiin. Konsernin muita toimialoja ovat muun muassa varainhoito sekä talous- ja eläkeneuvonta. Yrityksen liikevaihto on noin 400 miljoonaa euroa. Söderberg & Partnersilla on noin 2 500 työntekijää, jotka työskentelevät toimistoissa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Alankomaissa, Luxemburgissa sekä Espanjassa. Konsernin tavoitteena on kasvaa ja laajentaa palveluitaan Suomessa voimakkaasti tulevina vuosina. www.soderbergpartners.fi