Söderberg & Partners kerää uutta pääomaa kansainvälisen kasvun tueksi

26 kesäk. 2023
Vähemmistösijoittaja KKR sijoittaa yhtiöön 200 miljoonaa euroa lisää. Suomessa Söderberg & Partners kolmen suurimman vakuutusmeklariyrityksen joukossa ja kasvaa voimakkaasti.

Söderberg & Partners, yksi pohjoismaiden suurimmista varainhoito- ja yritysvakuutuspalvelujen tarjoajista, on sopinut uudesta osakeannista, jolla kerätään noin 200 miljoonaa euroa (2,3 miljardia Ruotsin kruunua). Uuden kasvusijoituksen tekee KKR, joka on ollut yhtiön vähemmistösijoittaja vuodesta 2019. Uuden osakeannin jälkeen Söderberg & Partners jatkaa perustajiensa määräysvallassa, kahden merkittävän vähemmistöosakkaansa, globaalin sijoitusyhtiö KKR:n ja pääomasijoitusyhtiö TA Associatesin, tukemana.

Uutta pääomaa käytetään Söderberg & Partnersin laajentumisen tukemiseen kaikilla nykyisillä markkinoilla, erityisesti Espanjassa ja Iso-Britanniassa, joihin yhtiö on laajentanut hiljattain. 

”Olemme innoissamme. Lisäsijoituksen avulla koko yhtiö ja sen palvelutarjonta kehittyvät ja laajentuvat entisestään. Tästä hyötyvät myös meidän yli 4000 asiakastamme Suomessa”, sanoo Söderberg & Partners Oy:n toimitusjohtaja Joakim Seeberg.

Söderberg & Partners toimii Suomessa yritysten ja julkisyhteisöiden vakuutusneuvonnan parissa, ja sillä on toimipisteet 18 paikkakunnalla. Voimakasta kasvua orgaanisesti ja yritysostoin hakevaan yhtiöön on liittynyt viime vuosina jo yhdeksän suomalaista vakuutusmeklariyritystä. Yhtiössä uskotaan vakuutusmeklareiden käytön lisääntymiseen merkittävästi tulevina vuosina vakuutusyhtiöiden digitalisaation ja asiakaspalvelun keskittämisten myötä.

Hans Arstad, KKR:n Euroopan pääomasijoitustoimintaa Pohjoismaissa johtava toimitusjohtaja, kommentoi: "Söderberg & Partnersin koko on yli kaksinkertaistunut vuoden 2019 ensimmäisestä investoinnistamme, ja olemme iloisia voidessamme tehdä merkittävän uuden investoinnin tähän poikkeukselliseen tiimiin ja alustaan. Uskomme, että Söderberg & Partnersilla on valtava potentiaali kiihdyttää kasvuaan Iso-Britanniassa, Espanjassa sekä muualla Euroopassa jatkamalla investointeja erottuvien teknologiapohjaisten palveluidensa rakentamiseen sekä strategisten yrityskauppojen toteuttamiseen johtavien toimijoiden kanssa keskeisillä kasvumarkkinoilla.”

KKR tekee lisäsijoituksen ensisijaisesti European Fund V -rahastonsa kautta. Yrityksellä on vankka kokemus pohjoismaissa, sillä se on sijoittanut yli 6 miljardia euroa omaa pääomaa vuodesta 2007 lähtien sekä vahvistanut läsnäoloaan ja kasvutavoitteitaan alueella avaamalla uuden toimiston Tukholmaan kesäkuussa 2021.

Lisätietoja antavat

Joakim Seeberg, Toimitusjohtaja, Söderberg & Partners Oy
joakim.seeberg@soderbergpartners.com
+358 40 143 1724

Rasmus Löwenmo Buckhöj, Viestintäjohtaja, Söderberg & Partners Group
Rasmus.LowenmoBuckhoj@soderbergpartners.se
+4676 149 50 05

KKR pohjoismaat:
Ludvig Gauffin, Fogel & Partners 
kkr@fogelpartners.se
+4670 222 60 30

Söderberg & Partners perustettiin Ruotsissa vuonna 2004 ja se on nykyisin yksi Pohjoismaiden ja Alankomaiden suurimmista varainhoito- ja yritysvakuutuspalvelujen tarjoajista. Yhtiöllä on yli 3 000 työntekijää yli 110 toimistossa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa, Alankomaissa, Luxemburgissa, Iso-Britanniassa ja Espanjassa.

www.soderbergpartnersgroup.com

Pysy ajan tasalla!

Haluaisitko ajankohtaista tietoa vakuuttamiseen, riskienhallintaan ja henkilöstöetuihin liittyen? Tilaa uutiskirjeemme, niin saat uusimman tiedon suoraan sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.