Mäklarens försäkrings­jämförelse är en fördel i Suomen Vuokranantajat ry

Försäkrings­jämförelse­rapporten som Söderberg & Partners årligen upprättar till Suomen Vuokranantajat ry har fått de stora finländska försäkrarna att utveckla sitt utbud.

Suomen Vuokranantajat ry är en intresseorganisation vars medlemmar är privata hyresvärdar i mindre skala. De flesta av medlemmarna äger 1–3 bostäder som de hyr ut.

Organisationens centrala mål är att erbjuda tjänster med hjälp av vilka privata hyresvärdar kan agera på en marknad som domineras av stora hyresbolag.

Försäkringsjämförelserapporten är en viktig medlemsförmån

Söderberg & Partners har samarbetat med Suomen Vuokranantajat under flera år. Våra försäkringsmäklare upprättar årligen en försäkringsjämförelserapport för organisationen som innehåller jämförelser av försäkringsskydd tillgängliga för hyresvärdar. Efter att den årliga rapporten har färdigställts går mäklaren ännu igenom resultaten i ett webbinarium som ordnas för medlemmarna.

”Mäklaren hade erfarenhet av hyresmarknaden redan innan uppdraget togs emot, vilket absolut har medfört mervärde för samarbetet”, nämner Suomen Vuokranantajat ry:s verksamhetsledare Sanna Hughes.

Enligt Hughes har samarbetet med mäklaren alltid varit ytterst smidigt och angenämt. Det viktigaste är dock den expertis som mäklaren kan erbjuda medlemmarna.

”Vi har fått endast bra respons på försäkringsjämförelsen från våra medlemmar. För många är jämförelse av försäkringar mycket utmanande eftersom försäkringsvillkoren och försäkringsinnehållet är olika i olika bolag”, fortsätter Hughes.

Framgång i jämförelsen är viktigt för försäkringsbolag

Suomen Vuokranantajat ry har till och med 26 000 medlemmar. Ur försäkringsbolagens synvinkel är detta en betydande grupp av försäkringstagare. Därför har även försäkringsbolagen gått igenom de centrala delarna av rapporten tillsammans med Suomen Vuokranantajat.

”Försäkringsbolag är mycket intresserade av att veta hurdana brister som har lyfts fram gällande deras utbud”, säger Hughes.

”Försäkringsbolag utnyttjar dessutom rapporten i sin egen marknadsföring. Bolagen lyfter till exempel fram ifall de har lyckats bra i jämförelsen”, beskriver hon.

Enligt Hughes har de en försäkringspartner med vilken organisationen samarbetar i form av medlemsrabatter. Med hjälp av försäkringsjämförelserapporten är innehållet och priserna av även partnerns försäkringar inklusive rabatter enkla att jämföra med utbudet på marknaden.

”Försäkringsjämförelserapporten har även väckt uppmärksamhet i nationella medier. Det säger nog ganska mycket om hur intressant frågan är”, konstaterar Hughes.

Suomen Vuokranantajat ry

Suomen Vuokranantajat ry är en nationell intresseorganisation för hyresvärdar som grundades i början av 1999 och är verksam i hela Finland. Föreningen har såväl privatpersoner som företag och andra sammanslutningar som medlemmar. Det som medlemmarna har gemensamt är att de alla hyr ut bostadslägenheter och/eller affärslokaler.

vuokranantajat.fi (sidan öppnas på finska)

Vi hör om oss!

Skicka oss din information via kontaktformuläret så återkommer vi till dig snart.

Genom att skicka in formuläret samtycker du till att vi sparar dina uppgifter. Vi använder informationen inom vår grupp och delar den inte med tredje part utanför Söderberg & Partners-gruppen. Vi kan kontakta dig för att marknadsföra våra tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att skicka ett e-postmeddelande till viestinta@soderbergpartners.com.