Uudiskohde­projektien vakuuttaminen vaatii aikaa ja toimialan tuntemusta

Uudiskerrostaloja projektinjohtomallilla tuottavassa Pohjola Rakennuksessa on ulkoistettu vakuutusten hoito vakuutuksiin liittyvän suuren työmäärän ja yksityiskohtien sekä jatkuvasti vaihtuvien tarpeiden vuoksi.

Pohjola Rakennus tuottaa uudiskerrostaloja eri puolille Suomea. Uudiskerrostalot ja uudet asuinalueet tehdään projekteina, jotka eroavat toisistaan paljon sekä mittasuhteiltaan että yksityiskohdiltaan.

Vakuutusturvassa on tästä syystä huomioitava monia asioita projektikohtaisesti. Vakuutukset ovat usein voimassa tiettyyn projektiin liittyen, jonka jälkeen niitä ei tarvita.

"Vakuutusten hallinnointiin liittyvä työmäärä vaatisi merkittävän resurssin irrottamisen talon sisällä, mikä ei tunnu järkevältä", toteaa Pohjola Rakennuksen talousjohtaja Timo Alamiekkaoja.

Laaja toimialaosaaminen vakuutti

Pohjola Rakennus kilpailutti vuoden 2020 alkupuolella vakuutusmeklarinsa ja kävi läpi useampia alan toimijoita. Iloksemme pääsimme tekemään yhteistyötä heidän kanssaan.

Kilpailutuksessa valinnan edellytyksenä oli vakuutusmeklarin laajan kokemuksen ja asiantuntemuksen lisäksi toimialaosaaminen.

Yrityksen kohteet kehitetään ja suunnitellaan talon sisällä ja toteutetaan sen jälkeen alihankintana. Toisin sanoen yrityksellä ei ole omia rakennusmiehiä.

Alihankkijoiden käyttämiseen liittyy kuitenkin paljon rakennus- ja asennustyön vakuutuksia, joissa on tärkeää määritellä vakuutusten ketjuttuminen alihankkijoiden suuntaan.

Vakuutusmeklarin kanssa käytiin uuden meklarin valinnan myötä läpi koko vakuutuskokonaisuus vakuutusanalyysin muodossa. Tämän jälkeen todettiin, että olemassa oleva vakuutusturva on ajankohtaista kilpailuttaa.

"Nyt meillä sitten onkin jo käytössä uusi vakuutussopimuskokonaisuus", mainitsee Alamiekkaoja.

”Odotukset ovat täyttyneet, elleivät jopa ylittyneet”

Alamiekkaoja pitää tärkeänä henkilökohtaista kontaktia meklariin. Koska vakuutusturvan hoito on ulkoistettu, on odotusarvona, että meklari hoitaa asioita itsenäisesti ja sovittujen aikataulujen mukaan.

Tällöin asiakkaan ei tarvitse kysellä asioiden perään.

"Arvostan jämäkkää, aktiivista yhteydenpitoa ja sitä, että asiat hoituvat. Söderberg & Partnersin kohdalla odotukset ovat täyttyneet, elleivät jopa ylittyneet", hän kuvailee.

Tulevaisuudessa Pohjola Rakennus aikoo hyödyntää vakuutusmeklariaan myös mahdollisten vahinkotapausten hoidossa.

Pohjola Rakennus

Pohjola Rakennus on perheyritys, joka tuottaa pääosin asuinkerrostaloja yli 30 vuoden kokemuksella. Yrityksellä on omaa henkilökuntaa noin 250 henkilöä ja se on yksi Suomen suurimmista rakennusliikkeistä. Pohjola Rakennus suunnittelee ja rakentaa vuosittain yli 2000 uutta kotia. Sen toimipisteet ovat Helsinki, Tampere, Turku, Jyväskylä, Kuopio ja Oulu.

pohjolarakennus.fi

Haluatko kuulla lisää?

Täytä oheinen lomake, niin palaamme asiaan pian ja kerromme lisää vakuutusmeklaripalveluista!

Anna muodossa 040123456.

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.