Keräsimme vastuullisuus­viikollamme lähes 70 000 euroa hyväntekeväisyyteen

21 jouluk. 2022
Söderberg & Partners keräsi lahjoitettavaksi 69 343 euroa ja onnistui samalla vähentämään hiilidioksidipäästöjään lähes 97 tonnilla – vastuullisuusviikkomme oli menestys!

Viime viikolla kaikki konsernimme työntekijät kilpailivat mahdollisimman monien vastuullisuushaasteiden suorittamisessa ja osallistumisessa vastuullisuusviikkomme työpajoihin. Tavoite oli lisätä työntekijöidemme tietämystä vastuullisuusasioista sekä kannustaa vastuullisempiin valintoihin arkielämässä. Toiveemme on, että voimme omalla esimerkillämme kannustaa myös muita yrityksiä ja organisaatioita tekemään vastuullisia valintoja niin liiketoiminnassa kuin kuluttajinakin.

Haluamme olla edelläkävijä vastuullisuusasioissa

Järjestimme henkilöstöllemme kansainvälisen vastuullisuusviikon 9.-16.5. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Hollannissa. Viikon tavoitteena oli tarjota työntekijöillemme lisätietoa niin taloudellisesta, sosiaalisesta kuin ekologisesta vastuullisuudesta kiinnostavassa muodossa. Halusimme saada työntekijämme ymmärtämään koko vastuullisuuden kokonaisuuden sekä sen, kuinka yksilö voi vaikuttaa pienillä valinnoilla ja muutoksilla.

- Yhtiömme linja on vastuullinen liiketoiminta. Meillä on tarvittavat resurssit ja työkalut muutoksen luomiseen ja etulinjassa olemiseen. Teemme jo vahvaa vastuullisuustyötä, mutta vastuullisuusviikon kautta innostamme ja sitoutamme koko henkilöstä yhdessä muutokseen, sanoo Gustaf Rentzhog, Söderberg & Partners -konsernin toimitusjohtaja.

Viikon aikana jokaisella työntekijällä oli mahdollisuus osallistua luennoille, koulutuksiin ja muihin online-aktiviteetteihin. Lisäksi pidimme kasvokkain mm. työpajoja. Sovelluksen kautta suoritettiin tehtäviä ja haasteita, joiden tavoitteena oli pienentää kunkin omaa ilmastojalanjälkeä. Jokainen haaste ja tehtävä tuotti pisteitä, jotka vuorostaan ​​muutettiin rahaksi lahjoitettavaksi eri avustusjärjestöille.

Keräsimme lähes 70 000 euroa lahjoitettavaksi viidelle eri järjestölle

Söderberg & Partnersin kansainvälisellä vastuullisuusviikolla työntekijät kilpailivat 191 tiimissä, jotka koostuivat yhteensä 1 376 henkilöstä. Tiimit onnistuivat teoillaan keräämään yhteensä 69 353 euroa ja vähentämään hiilidioksidipäästöjään yhteensä 96 951 kg - melkein 97 tonnia!

Söderberg & Partners Suomi keräsi 3 598 euroa, jonka lahjoitamme Hope - Yhdessä ja yhteisesti ry:n Toivon päivän kampanjaan. Kampanjan ajatuksena on, että lapset ja nuoret saavat esittää toiveita, joita Hope pyrkii toteuttamaan.

- Toteutamme lahjoituksella 12-17-vuotiaiden nuorten harrastamiseen ja vapaa-aikaan liittyviä toiveita. Toiveita on laidasta laitaan: ikioman, mieleisen harrastuksen aloittamisesta esimerkiksi junalippuihin, jotta nuori pääsisi kulkemaan tyttöystävänsä luokse. Me uskomme, että pienenkin toiveen toteutuminen on askel kohti suurempien unelmien saavuttamista ja vähävaraisten nuorten huomioiminen lisää sekä nuoren että koko perheen toiveikkuutta.  Eräs äiti totesikin: "Kiitos, kun annatte nuorille mahdollisuuden haaveilla.", kertoo Eveliina Hostila, Hope ry:n toiminnanjohtaja.

Söderberg & Partners Ruotsi keräsi 33 123 euroa, joka lahjoitetaan Våra barns klimat -järjestölle.

Söderberg & Partners Tanska keräsi 1 766 euroa, joka menee SOS-lapsikylille.

Söderberg & Partners Hollanti keräsi 595 euroa, ja päättää kohteen myöhemmin.

Söderberg & Partners Norja keräsi 30 261 euroa, joka menee NRC:lle.

Kiitos kaikille tämän viikon mahdollistaneille työntekijöille, yhteinen työmme vastuullisuuden parissa ei suinkaan lopu tähän vaan jatkuu tiiviisti.