Henkilöstö­edut

Henkilöstöedut sitouttavat ja tuovat uusia osaajia taloon. Autamme hankkimaan henkilöstö­edut kustannus­tehokkaasti, niin, että veroedut ja laki­sääteiset velvoitteet on huomioitu. Kilpailutamme ja täydennämme tarvittaessa myös olemassa olevia henkilöstöetu­kokonaisuuksia

Henkilöstöedut ovat palkan ohella erinomainen keino houkutella ja sitouttaa alan parhaita osaajia yritykseesi.

Henkilöstöedut ovat sijoitus parhaisiin osaajiin

Henkilöstöedut ovat palkan ohella erinomainen keino houkutella ja sitouttaa alan parhaita osaajia. Tarjoamme henkilöstö­etujen konsultointia Suomen lisäksi myös muualla maailmassa tapahtuvaan työhön mm. kansain­välisen verkostomme kautta. Autamme sinua riippumatta siitä, missä maissa yritykselläsi on henkilöstöä.

Henkilöstöetujen kartoitus ja kilpailutus

Autamme henkilöstöetuihin liittyvissä projekteissa, kuten yrityskauppoihin liittyvissä henkilöstöetujen due diligence -kartoituksissa sekä henkilöstöetujen kilpailutuksissa.

Henkilöstöetu­analyysi

Analysoimme organisaatiosi nykyiset henkilöstöedut ja arvioimme kuinka ne vastaavat tarpeisiin. Jotta sinun tarvitsisi käyttää mahdollisimman vähän omaa aikaasi, toimimme valtakirjan avulla suoraan eri palveluntarjoajien ja vakuuttajien kanssa. Tarkistamme myös miten nykyiset henkilöstöedut suhteutuvat markkinahintoihin sekä varmistamme, että veroedut on hyödynnetty optimaalisesti.

Henkilöstöetu­ohjelmat

Laadimme kirjallisia henkilöstöetuohjelmia (Employee Benefits Policy) yhteistyössä HR-tiimisi kanssa. Useimmiten kirjallinen henkilöstöetuohjelma on tarpeen erityisesti suuremmissa ja kansainvälisissä yrityksissä.

Henkilöstöetujen hallinnointi

Voit tehdä kanssamme henkilöstöetujen hallinnointisopimuksen, jolloin pidämme henkilöstöedut jatkuvasti ajan tasalla ja markkinahintaisina. Hoidamme myös rutiinien pyörityksen, kuten henkilöiden lisäykset ja poistot sopimuksille sekä laskujen tarkistukset.

Hyödynnä henkilöstöedut verotuksessa

Monet henkilöstöedut ovat työnantajalle verovähennyskelpoisia, joten työnantaja joutuu harvoin maksamaan koko kustannusta edun tarjoamisesta itse. Henkilöstöetujen verotus ja siihen liittyvät yksityiskohdat voivat kuitenkin tuottaa joskus päänvaivaa.

Kun hyödynnät henkilöstöetuihin perehtynyttä vakuutusmeklaria, saat näkemyksen henkilöstöetutrendeistä yli toimialarajojen. Meklari tarjoaa sinulle kokemukseen perustuvaa tietoa siitä, millaisia henkilöstöetuja eri yrityksissä ja toimialoilla tyypillisesti tarjotaan, ja mitä eduista työntekijät arvostavat eniten.

Voimme myös arvioida mitkä henkilöstöedut ovat yrityksesi liiketoiminnan kannalta hyödyllisimpiä ja mitä henkilöriskejä ei välttämättä ole huomioitu.

Pandemia on muuttanut työntekijöiden odotuksia ja suhtautumista siihen, mitä hyvät henkilöstöedut sisältävät. Henkilöstöedut voivatkin olla merkittävä kilpailutekijä työntekijöiden valitessa uutta työnantajaa. Erityisen tärkeitä työsuhde-etuudet ovat silloin, kun työntekijä valitsee kahdesta muilta osin samankaltaisesta työnantajasta.

Me olemme tukenasi

Tuskailetko henkilöstöetuihin liittyvien juoksevien asioiden parissa? Ulkoista henkilöstöetujen hallinnointi meille! Hoidamme mm. yhteydenpidon vakuutusyhtiöihin sekä autamme eläke- ja etuusasioissa. Huolehdimme myös verotusasioiden selvittelyn, laskujen tarkistamisen, vakuutuspostit sekä henkilöstön vakuutusten päivitykset. Kerro meille tilanteestasi - etsitään yhdessä sopiva ratkaisu!
Ota yhteyttä 

Kuule uusin ensin!

Kun tilaat uutiskirjeemme, saat meiltä uutiskirjeen muutaman kuukauden välein. Uutiskirjeessä käsittelemme ajankohtaisia vakuuttamiseen ja riskienhallintaan liittyviä asioita ja ilmiöitä sekä annamme vinkkejä toiminnan turvaamiseen.

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että tallennamme tietosi. Käytämme tietoja konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voimme olla sinuun yhteydessä markkinoidaksemme palveluitamme. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta@soderbergpartners.com.