Skip to main content Skip to main navigation

Yrityksen vakuutusten kilpailutus

Yrityksen vakuutusten kilpailutus säännöllisesti on järkevää, sillä vanhat asiakkaat pääsevät harvoin hyödyntämään esimerkiksi ajankohtaisia kampanjoita. 

Usein kilpailutusta lykätään ja lykätään, koska se koetaan työlääksi ja hankalaksi. Yksi vaihtoehto on ulkoistaa koko projekti vakuutusyhtiöistä riippumattomalle vakuutusmeklarille.

Mikä on vakuutusmeklarin rooli yrityksen vakuutusten kilpailutuksessa?

Vakuutusmeklarilla on takanaan useita aikaisempia vakuutuskilpailutuksia eri toimialoilta. Useimmat vakuutusmeklarit ovat myös työskennelleet yhdessä tai useammassa vakuutusyhtiössä. 

Tästä syystä heillä on erittäin hyvä tuntuma siitä, missä suuruusluokassa yrityksesi vakuutusten hinnan pitäisi liikkua. Meklari myös tunnistaa erilaisia keinoja vakuutusturvan optimointiin ja tehostamiseen. 

Usein asiakasyrityksillämme on esimerkiksi yli- tai alivakuuttamista, päällekkäisiä vakuutusturvia, liian suuria tai pieniä omavastuita ja niin edelleen.

Käymme vakuutuskokonaisuutesi ja vahinkohistoriasi huolella läpi ja kerromme miten kannattaa edetä ja millaista lopputulosta voit toivoa.

Hoidamme koko kilpailutusprosessin alusta loppuun saakka ennakoivasta valmistelutyöstä vakuutusten voimaan saattamiseen saakka.

Yrityksen vakuutusten kilpailutuksen vaiheet

Kilpailutamme vakuutukset vuosien kokemuksella ja hyviksi havaituilla prosesseilla. Siksi vakuutusten kilpailuttaminen etenee meillä tehokkaasti ja ajallaan.

Sinun ei tarvitse kysellä kilpailutuksen perään, vaan me olemme aktiivisesti yhteydessä sinuun silloin, kun tarvitsemme lisätietoja tai meillä on uutta kerrottavaa.

Kilpailuttamisen eri vaiheita ovat:

1. Vakuutustarjousten pyytäminen

  • laadimme tarjouspyynnön
  • kokoamme/ valmistelemme tarvittavat liitemateriaalit
  • toimitamme ja esittelemme materiaalin mahdollisille vakuuttajille
  • käymme tarvittavat neuvottelut riskien arvioinnista ja hinnoittelusta vakuutuksia tarjoavien kanssa.

2. Vakuutustarjousten läpikäynti

  • arvioimme kuinka hyvin saadut tarjoukset vastaavat tarjouspyyntöä
  • teemme kirjallisen vertailun tarjouksista
  • suosittelemme sopivaa ratkaisusta vertailumme perusteella.

3. Yhteenveto sekä suositus vakuuttajista ja vakuutusturvasta

  • käymme yhdessä neuvotellen läpi suosituksemme
  • sovimme miten edetään
  • hoidamme vakuutusten saattamisen voimaan puolestasi.

Kilpailutuksen jälkeen voit halutessasi jatkaa yhteistyötä kanssamme jatkuvan vakuutusasioiden hallinnoinnin merkeissä.

Myös jatkuvaan vakuutusten hoitamiseen kuuluu vakuutusten säännöllinen kilpailuttaminen. Vakuutusmeklari kertoo sinulle proaktiivisesti milloin on oikea aika kilpailuttaa.

Julkishallinnon vakuutusten kilpailutus

Julkishallinnon puolella vakuutusten kilpailutus kulkee ennalta määritellyn kehyksen mukaisesti, joten siinä on otettava huomioon julkishallinnon toimintaan liittyvät lait ja rajoitteet.

Myös julkinen hankintalaki sekä julkiset vakuutuskilpailutukset kuuluvat erityisosaamiseemme.

Kokenut julkishallinnon vakuutusten asiantuntijatiimimme tarttuu mielellään haastaviinkin julkishallinnon vakuutusten kilpailuttamisprojekteihin. 

Ota yhteyttä

Lähettämällä lomakkeen suostut siihen, että säilytämme yhteystietosi niin kauan kuin voimme ottaa sinuun yhteyttä, kuitenkin enintään 6 kuukautta. Käytämme yhteystietojasi vain yllä mainittuun tarkoitukseen konsernimme sisällä, emmekä jaa niitä kolmansille osapuolille Söderberg & Partners -konsernin ulkopuolelle. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info.finland@soderbergpartners.fi.

Ota yhteyttä