Skip to main content Skip to main navigation

Henkilöstöetuohjelma

Suomessa henkilöstöetuohjelman osia ovat useimmiten kolme erilaista henkilöstöetua: lakisääteinen sosiaaliturva, työnantajaa velvoittava pakollinen vakuutusturva sekä työnantajan työntekijöilleen valitsemat ja tarjoamat lisäedut.

Valtaosa yleisimmistä henkilöstöeduista on työnantajalle verovähennyskelpoisia, joten työnantaja harvoin joutuu maksamaan koko kustannusta edun tarjoamisesta itse.

Kuitenkin verohyötyjen hyödyntäminen voi tuottaa joskus päänvaivaa. Lisäksi työnantajana saatat miettiä, mitä etuja henkilöstösi oikeastaan arvostaa ja käyttää.

Vaikka yritykselläsi ei olisi mahdollisuutta tarjota juurikaan lisäetuja, liittyy lakisääteisiinkin etuihin paljon huomioitavia asioita ja valintoja, jotka voivat vaikuttaa esimerkiksi niiden kustannustasoon.

Siksi suosittelemme kaikille asiakkaillemme erillisen henkilöstöetuohjelman laatimista.

Miksi henkilöstöetuohjelma?

Ammattilaisen kanssa tehty henkilöstöetuohjelma tuo selkeyttä, toimivuutta ja pysyvyyttä yrityksen arkeen. Henkilöstö on myös tyytyväisempää, kun heillä on käytössään selkeät ohjeet siitä, mitä työnantaja tarjoaa ja mitä tulee kustantaa itse.

Henkilöstöetuohjelma helpottaa merkittävästi myös henkilöstöhallinnon työtaakkaa.

Henkilöstöetuja kannattaa harvoin hankkia umpimähkään tai parhaalta kuulostavan tarjouksen perusteella. Henkilöstöetuja suunnitellessa kannattaa pitää mielessä, että erityisesti "ylimääräisten" etujen alkuperäisenä ideana on olla 

  • työtekijöille (ja potentiaalisille työntekijöille) houkuttelevia
  • työhyvinvointia parantavia
  • työkykyä parantavia
  • työnantajalle kustannustehokkaita.

Näin laadimme henkilöstöetuohjelman

Käymme ensin yhdessä läpi yrityksesi nykyiset henkilöstöedut sekä niiden kaikki kustannukset mahdollisine sivukuluineen.

Selvitämme myös miten yrityksessäsi on hyödynnetty olemassa olevia veroetuja ja voisiko niitä hyödyntää vielä paremmin.

Pohdimme yhdessä valitsemiesi yrityksen edustajien kanssa, kuinka hyvin edut vastaavat yrityksen ja työntekijöiden nykytarvetta sekä onko etujen suhteen erityisiä muutostoiveita.

Asiantuntijamme antaa myös oman panoksensa keskusteluun perustuen vuosien kokemukseen sekä tutkimustietoon. Halutessasi voimme osallistaa prosessiin myös henkilöstön edustajia. Tämä tuo usein tuoretta näkökulmaa keskusteluun.

Laadimme henkilöstöetuohjelman ja tarvittaessa kilpailutamme palveluntarjoajat ja/tai vakuuttajat. 

Autamme myös mielellämme viestimään henkilöstölle yrityksen etuohjelmasta selkeästi ja ymmärrettävästi.

Naapurifirman henkilöstöetuohjelmaa ei kannata kopioida

Henkilöstöetujen taso ja tarve vaihtelevat todella paljon yrityksen ja toimialan mukaan: toisilla aloilla on tarve täyttää lakisääteinen minimi ja toisilla osaajia on houkuteltava kaikenkattavalla ratkaisulla.

Aloilla, joilla tehdään paljon fyysistä työtä on omat erikoisuutensa. Asiantuntija-aloilla taas saattaa uhkana olla enemmän liiallinen henkinen kuormitus.

Me etsimme juuri sinun yrityksesi tarpeisiin vastaavan vaihtoehdon.

 

Helén Hägglund

Senior Advisor, HR & Employee Benefits

+358 40 189 7740
Ota yhteyttä