Skip to main content Skip to main navigation

Henkilöstöetuohjelma

Suomessa henkilöstöedut koostuvat kolmesta eri etutyypistä: lakisääteisestä sosiaaliturvasta, pakollisesta vakuutusturvasta sekä työnantajan tarjoamista vapaaehtoisista lisäeduista. Valtaosa yleisimmistä henkilöstöeduista on työnantajalle verovähennyskelpoisia.

Vaikka yrityksesi ei juurikaan tarjoaisi lisäetuja, liittyy lakisääteisiinkin etuihin paljon huomioitavia asioita ja valintoja, jotka voivat vaikuttaa mm. niiden kustannustasoon. Siksi suosittelemme henkilöstöetuohjelman laatimista.

Miksi henkilöstöetuohjelma?

Ammattilaisen kanssa tehty henkilöstöetuohjelma tuo selkeyttä, toimivuutta ja pysyvyyttä yrityksen arkeen. Henkilöstö on myös tyytyväisempää, kun heillä on käytössään selkeät ohjeet siitä, mitä työnantaja tarjoaa ja mitä tulee kustantaa itse.

Henkilöstöetuja kannattaa harvoin hankkia umpimähkään. Henkilöstöetuja suunnitellessa kannattaa pitää mielessä, että etujen olisi hyvä olla

  • työtekijöille (ja potentiaalisille työntekijöille) houkuttelevia
  • työhyvinvointia parantavia
  • työkykyä parantavia
  • kustannustehokkaita.

Näin laadimme henkilöstöetuohjelman

Käymme ensin yhdessä läpi yrityksesi nykyiset henkilöstöedut sekä niiden kustannukset.

Tämän jälkeen pohdimme yhdessä kuinka hyvin edut vastaavat yrityksen ja työntekijöiden nykytarvetta sekä onko etujen suhteen erityisiä muutostoiveita. Asiantuntijamme antaa myös oman panoksensa keskusteluun perustuen vuosien kokemukseen sekä tutkimustietoon.

Laadimme henkilöstöetuohjelman ja tarvittaessa kilpailutamme palveluntarjoajat ja/tai vakuuttajat. Autamme myös mielellämme viestimään henkilöstölle yrityksen etuohjelmasta selkeästi ja ymmärrettävästi.

Naapurifirman henkilöstöetuohjelmaa ei kannata kopioida

Henkilöstöetujen taso ja tarve vaihtelee todella paljon yrityksen ja toimialan mukaan: toisilla aloilla on tarve täyttää lakisääteinen minimi ja toisilla osaajia on houkuteltava kaikenkattavalla ratkaisulla. Fyysisillä aloilla on varmistuttava työntekijöiden fyysisen terveyden jatkuvuudesta, kun taas asiantuntija-aloilla saattaa uhkana olla enemmän henkinen kuormitus.

Me etsimme juuri sinun tarpeitasi vastaavan vaihtoehdon.

Haluatko kuulla lisää - ota yhteyttä

Helén Hägglund

Senior Advisor, HR & Employee Benefits

+358 40 189 7740