Skip to main content Skip to main navigation

Henkilöstöetuohjelma

Suomessa henkilöstöetuohjelman osia ovat useimmiten kolme erilaista henkilöstöetua: lakisääteinen sosiaaliturva, työnantajaa velvoittava pakollinen vakuutusturva sekä työnantajan työntekijöilleen valitsemat ja tarjoamat lisäedut.

Valtaosa yleisimmistä henkilöstöeduista on työnantajalle verovähennyskelpoisia, joten työnantaja harvoin joutuu maksamaan koko kustannusta edun tarjoamisesta itse.

Kuitenkin verohyötyjen hyödyntäminen voi tuottaa joskus päänvaivaa. Lisäksi työnantajana saatat miettiä, mitä etuja henkilöstösi oikeastaan arvostaa ja käyttää.

Vaikka yritykselläsi ei olisi mahdollisuutta tarjota juurikaan lisäetuja, liittyy lakisääteisiinkin etuihin paljon huomioitavia asioita ja valintoja, jotka voivat vaikuttaa esimerkiksi niiden kustannustasoon.

Siksi suosittelemme kaikille asiakkaillemme erillisen henkilöstöetuohjelman laatimista.

Miksi henkilöstöetuohjelma?

Ammattilaisen kanssa tehty henkilöstöetuohjelma tuo selkeyttä, toimivuutta ja pysyvyyttä yrityksen arkeen. Henkilöstö on myös tyytyväisempää, kun heillä on käytössään selkeät ohjeet siitä, mitä henkilöstöetuja työnantaja tarjoaa ja mitä asioita arjessa tulee kustantaa itse.

Henkilöstöetuohjelma helpottaa merkittävästi myös henkilöstöhallinnon työtaakkaa.

Henkilöstöetuja kannattaa harvoin hankkia umpimähkään tai parhaalta kuulostavan tarjouksen perusteella. Henkilöstöetuja suunnitellessa kannattaa pitää mielessä, että erityisesti "ylimääräisten" etujen alkuperäisenä ideana on olla 

  • työtekijöille (ja potentiaalisille työntekijöille) houkuttelevia
  • työhyvinvointia parantavia
  • työkykyä parantavia
  • työnantajalle kustannustehokkaita.

Henkilöstöetuohjelman laatiminen

Henkilöstöetuohjelman laatimisen eri vaiheissa toimimme valtakirjan avulla. Vakuutusmeklarimme valmistelee kaiken, jotta projekti etenee sujuvasti ja sinun tarvitsee käyttää selvityksiin mahdollisimman vähän omaa aikaasi.

  1. Hankimme organisaatiosta sekä organisaation yhteistyökumppaneilta asiakkaan vakuutustiedot sekä muut henkilöstöetuihin liittyvät sopimukset.
  2. Käymme keräämämme tiedot läpi ja teemme huomioita nykyisestä kokonaisuudesta sekä sisältöön että hintatasoon liittyen.
  3. Listaamme nykyisen ratkaisun mahdolliset kehityskohteet sekä omat suosituksemme kokonaisuuden parantamiseksi. Selvitämme myös miten organisaatiossa on hyödynnetty olemassa olevia veroetuja ja voisiko niitä hyödyntää vielä paremmin.
  4. Käymme kommenttimme läpi yhdessä valitsemiesi yrityksen edustajien kanssa sekä pohdimme yhdessä onko henkilöstöetujen suhteen erityisiä toiveita. Halutessasi voimme osallistaa prosessiin myös henkilöstön edustajia. Tämä tuo usein tuoretta näkökulmaa keskusteluun.
  5. Laadimme henkilöstöetuohjelman ja tarvittaessa kilpailutamme työterveyshuollon, yrityksen vakuutuksia ja halutessa muita palveluntarjoajia. 

Autamme myös mielellämme viestimään henkilöstölle yrityksen uudesta etuohjelmasta selkeästi ja ymmärrettävästi. Asiantuntijoillamme on paljon kokemusta henkilöstöetukokonaisuuksien lanseeraamisesta organisaatioissa.

Naapurifirman henkilöstöetuohjelmaa ei kannata kopioida

Henkilöstöetujen taso ja tarve vaihtelevat todella paljon yrityksen ja toimialan mukaan: toisilla aloilla on tarve täyttää lakisääteinen minimi ja toisilla osaajia on houkuteltava kaikenkattavalla ratkaisulla.

Aloilla, joilla tehdään paljon fyysistä työtä on omat erikoisuutensa. Asiantuntija-aloilla taas saattaa uhkana olla enemmän liiallinen henkinen kuormitus.

Me etsimme juuri sinun organisaatiosi tarpeisiin vastaavan vaihtoehdon.

 

Ota yhteyttä